בסוף יוני פרשתי מעבודתי עקב הגיעי לגיל פרישה בביטח לאומי אמרו לי להרשם בלשכת התעסוקה כי יכול להיות שמגיע לי דמי אבטלה וכך עשיתי בטפסי התביעה נדרש מעסיקי למלא נתונים לגבי שכרי וכך תשלומי פיצויים והבראה וכו .נגשתי למעסיק אך הוא טוען שאינו יכול לתת לי כרגע פרטים אלא לאחר שיצא התלוש האחרון ב15 .07 ושבכלל החוק מאפשר לו 45 יום אחור בתשלום הפיצויים ואז יוכל לתת לי הנתונים וכן התשלום שאלתי היא האם אני צריכה להגיש את התביעה רק בסמוך למילויי כל הפרטים של מעסיקי ואז אקבל את דמי האבטלה רטרואקטיבי מיום ההתיצבות בלישכת התעסוקה והאם מעסיקי לא נדרש מכוח החוק לתת את המסמכים לפי דרישה חתומים לרבות הסכומים המגיעים בתוך תלוש המשכורת האחרונה.
לטופס תביעת האבטלה עליך לצרף מכתב מהמעסיק לגבי סיבת הפיטורין/התפטרות/יציאה ללפרישה, אישור המעסיק על תקופת העסקה ותשלום שכר (עמ' 5-6 בטופס תביעת אבטלה מס' 1500).
במידה ויסרב למלא את הטופס יש להודיע על כך לבטל"א בכתב ולבקש שישלחו אליו טופס 1514 אישור מעסיק על תקופת העסקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
לטופס תביעת האבטלה עליך לצרף מכתב מהמעסיק לגבי סיבת הפיטורין/התפטרות/יציאה ללפרישה, אישור המעסיק על תקופת העסקה ותשלום שכר (עמ' 5-6 בטופס תביעת אבטלה מס' 1500).
במידה ויסרב למלא את הטופס יש להודיע על כך לבטל"א בכתב ולבקש שישלחו אליו טופס 1514 אישור מעסיק על תקופת העסקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר