שלום, אני חותמ בלשכה מ 5.5.11. הייתה לי הודעה מנוקדמת עד 4.6, לא ידעתי שאני צריכה לחתוןם מ 5.6 כדי לקבל דמי אבטלה (כל התקופה שחתמתי מ 5.5 לא נחשבת). בלשכה שולחים אותי לעבודות שלא מתאימות לי והם אומרים שאני חייבת לקבל את העבודה אם אני לא מקבלת אני סרבנית: עבודה אחת כעצמאית במשרד תיווך+אני צריכה להשקיע כסף בקורס של המשרד- אבל אין לי כסף להשקעה! אני מחפשת עבודה ואני גם לא עבדתי עצמאית אלא שכירה- הם יכולים לשלוח אותי לעבודה כעצמאית? עבודה שנייה זה משרה חלקית 8-14, 22 ש"ח לשעה, ייצא לי כ 3000 ש"ח לחודש, לא מגיע לי השלמת/הבטחת הכנסה, בררתי בביטוח לאומי- והייתי היום בראיום המעסיק אמר שהוא צועק- הוא נוהג לצעוק, שהמזכירה צריכה להביא לו את הבגדים מהניקוי יבש ולקנות להם אוכל והדגיש שהו אנוהג לצעוק. בסוף אמר שישמח שאני אגיע לעבוד אצלהם כי אני איכותית עם תואר שני. אני לא מוכנה שיצעק עלי - אם אני אגיד זאת אז יגידו לי מהלשכה שאני סרבנית- מה אני יכולה לעשות? אני חייבת להסכים לעבודה משרה חלקית עם שכר של 3000 ש"ח שבעבודה הקודמת קיבלתי 6000 ברוטו+נסיעות.? אני הולכת גם לראיונות דרך כ"א , בודקת באתרי אינטנט, חשבתי גם לדבר עם מנהל הלשכה על ההפניות והאיומים שהם אומרים לי נרשום אותך כסרבנית- הם באמת יכולים? אני ממש מבקשת תשובה מחר אני צריכה להיות בלשכה ורוצה לדעת מה להגיד שם, תודה רב ה
שלום עליזה
כמדומני שעו"ס טובה יששכרי ענתה לך בפורום זה על פנייתך באותו נושא.
כל עוד את בסטאטוס מובטלת, עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה ולקיים את הוראות פקידי התעסוקה.
אני תקווה כי בסופו של דבר, תמצאי עבודה התואמת את כישורייך ושאיפותייך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
יגאל שלום,אכן פניתי בעבר לפורום אבל השאלה שלי אם בלשכה יכולים להפנות אותי למשרה חלקית עם משכורת 3000 ש"ח בלי אפשרות לקבל אבטחת הכנסה כי לא מגיע לי, ובקושי אוכל להתקיים ואם הם יכולים להפנות אותי גם בתור עצמאית ושאני עוד צריכה להשקיע כספים בחברת תיווך? איך אפשר לחיות ככה, עשיתי צבא+מילואים, למדתי 9 שנים באוניברסיטת ת"א והלשכה פשוט שולחים אותי להיות נזקקת בלי אפשרות לקבל תמכיה מביטוח לאומי כי יש לי רכב ולהצטרף למעגל העוני זה לא ייאמן יש ממש אי צדק ואין למי לפנות כי הכל מעוגן בחוק
עם כל ההבנה והרצון לסייע, יש לפעול עפ"י הנחיות לשכת התעסוקה.
מומלץ לעדכן את פקיד התעסוקה בקשייך ואף לבקש לשוחח עם מנהל בכיר בלשכה ולהגיע עימו להבנה לגבי תעסוקה תואמת את כישוריך ורצונותיך.
במקביל, לעשות מאמץ לנסות למצוא משרה מתאימה לכישוריך ורצונותיך.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר