שלום רב, אני נפגש עם עוס"ית מדי שבוע לשיחות פסיכוטראפיה.
אני ניגש לקראת וועדת ערר. כבר התקבל עכשיו אני מגיש מסמכים נוספים.
עכשיו השאלה היא כזאת, האם מסמך של הערכה פסיכוסוציאלית שמתארת את הקושי התפקודי הלקוי שכולל דכאונות, חרדות וקשיים חברתיים וכולי' עשוי להחשב כחומר רפואי לכל דבר ולעזור לשם קביעת דרגת הנכות?
כמובן שיש גם חוות דעת פסיכיאטרית אבל זה בנוסף.
עוזר, תומך ומחזק, הוועדה מתחשבת מאד בחוות הדעת של העו"ס.
בהצלחה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
בשמועות או שמא את פשוט מבינה בנושא הזה ?
עבודה סוציאלית, כהגדרתה בחוק, "מישלוח יד לשפור תפקודם האישי והחברתי של הפרט, המשפחה והקהילה, בדרך של טיפול, שקום, ייעוץ והדרכה." העבודה הסוציאלית , פועלת במיגוון של שיטות התערבות, שלקוחות מתחומים אקדמיים שונים - פסיכולוגיה, סוציולוגיה, מדיניות רווה, ועוד.. העוסקים בעבודה סוציאלית, הינם עובדים סוציאלים הנידרשים להסמכה באמצעות למודים אקדמיים באחד מהמוסדות להשכלה גבוהה, בתחום עבודה סוציאלית.
מטרות העבודה הסוציאלית, הן: תיווך, סנגוריה על החלש, ייצוגו והטיפול בו, על מנת, שיוכל להתחזק, להתמודד עם קשייו, וזאת תוך בסוס על ערכים חברתיים. הטיפול והעזרה מתייחסת לכל שכבות האוכלוסיה, ולאו דווקא לאוכלוסיה עם קשיים כלכליים. בניגוד לפסיכולוגיה הקלסית, בה הסיוע ניתן בזמן ובמקום, "חדר טיפול", דרכי טיפול והתערבות של העובד הסוציאלי, מקיף את המטופל בכל מעגלי החיים, בסביבה הטבעית והמוכרת, שמהווה פאן חשוב להערכת מצבו של המטופל ויכולת ניבוי לשינוי. לאור עובדות אלו, ואחרות, חוות דעת של עובד סוציאלי, מהווה כלי חשוב,ומוערך ,בקרב מקבלי החלטות. .
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
אני יודע את הדברים האלו אבל כעיקרון האם נחשב זה מסמך רפואי לכל דבר? אני רוצה לדעת האם זה מסמך שחברי הוועדה צריכים לנמק מדוע לא מקבלים במידה וקורה מצב שכזה
הערכה פסיכוסוציאלית, מקבילה בערכה למסמך רפואי, אינו מחליף מסמך רפואי, ומסמך רפואי אינו מחליף מסמך של עובד סוציאלי, המטרות והתפקידים של כל אחד מבעלי המקצוע ברורים מאד, ומעוגנים בחוק.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר