התפטרתי לאחר חופשת לידה שלי...
התפטרתי לצורך טיפול בתינוק -העבודה הייתה במשמרות לא גמישות ואין לי סידור לתינוק...מהסיבה הזאת התפטרתי. איך שהתפטרתי ניגשתי ללשכת התעסוקה לחיפוש עבודה מתאימה....לאחר חודש וחצי שהחתמתי בלשכה ניגשתי לדרוש דמי אבטלה מביטוח לאומי....מהסיבה שנכתבה למעלה...
קיבלתי מכתב שאינני זכאית לדמי אבטלה (ע"פ סעיף 166 חוק לביטוח לאומי)
"מהסיבה שהפסקתי לעבוד מרצוני מבלי שהייתה הצדקה לכך"-זה הנימוק שהם כתבו במכתב...
שאלתי היא?: מדוע זאת לא סיבה מוצדקת????????
הרי ההתפטרות הייתה לצורך טיפול בתינוק שאין סידור מתאים....
ומה עושים? אפשר לערער?
מי שהביטוח הלאומי לא הכיר בהתפטרותה כסיבה מוצדקת יכולה לקבל דמי אבטלה לאחר תקופת המתנה של 90 יום מיום מיום הפסקת העבודה. חשוב שתתיצבי בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא תאבדי את הזכאות לדמי האבטלה.
אם החלטת המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, אתה רשאית לערער לפני בית הדין לעבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
אבל מדוע הביטוח לאומי לא הכיר בהתפטרותי כסיבה מוצדקת? אין לי סידור לתינוק ! העבוןדה במשמרות לא גמישות-לכן עזבתי.....מדוע זאת לא סיבה מספיק טובה?
ואיזה סיבה צריך היה לכתוב להם נגיד במידה ואני ערער מה עליי לעשות? מה להגיד?
סידור לתינוק, אינה סיבה להתפטרות.שקלת מה טוב לילדך, ושמת את בנך בדר עדיפות ראשון, וזה נכון, אנו מביאים את ילדינו לעולם מתוך רצון שלנו ואהבה רבה, הם לא התבקשו להגיע לעולם, ועל כן אנו מחוייבים להם את הכי טוב גם במחיר של התפטרות מעבודה. שקולים אימאיים אלו לא מתיישבים עם חוקי עבודה, אז זה המחיר.אני מאמינה, שילדך יגדל מעט תוכלי למצוא את הפתרון הטוב, הן לחזור למעגל העבודה והן לגדל את בנך, בהתאם לצרכיו. כמו שכולנו עושות..
בינתיים תהני מדמי אבטלה, בהתאם לזכויותיך.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר