בעלי היה עצמאי עד לפני שנתיים-שלוש, ומאז הוא מובטל מחפש בכל מיני מקומות לפעמים עובד לו יום יומיים וזהו כלום לא מסתדר.
הוא בן 47 לא מסוגל לעבוד בכל עבודה בגלל כאבי גב שמדי פעם נתפס לו הגב למשך שבוע ימים ללא תזוזה
יש לו רכב מנוע 1600-1800 לא יודעת בדיוק שנת 99
אני כבת זוג עובדת כשכירה במשכורת 4000 נטו
אין לנו שום הכנסות נוספות, עם 2 ילדים בני 9 ו 7
האם הוא יכול לקבל הבטה/השלמה הכנסה
הבטחת הכנסה- קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה - קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאות לקצבת הבטחת הכנסה.
יש לעמוד בכולם, ואם יש בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
רכב שולל זכאות לקצבה, פרט למקרים הבאים:
נכה ברגליו או חולה שאינו מסוגל לעבוד.
הוא או בן משפחתו זקוקים לרכב לצורך טיפול רפואי
יש לו ילד נכה
ברשותו אופנוע
הוא עובד ומשתכר שכר נמוך ועונה על כל התנאים האלה:
1.הכנסתו מעבודה עולה על 25% מהשכר הממוצע - 2,077 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) ; ואם הוא הגיע לגיל הפרישה - הכנסתו מעבודה עולה על 17% מהשכר הממוצע - 1,412 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) .
2.לרכב שנפח מנועו הוא עד 1300 סמ"ק, וחלפו 7 שנים לפחות מתום שנת הייצור (שנת 2003 נכון לינואר 2011), או לרכב שנפח מנועו הוא עד 1600 סמ"ק, וחלפו לפחות 12 שנים מתום שנת הייצור (שנת 1998 נכון לינואר 2011).
3.אין ברשותו רכב נוסף.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
סליחה אבל את כל מה שרשמת אני יודעת וכבר קרתי אותו באתר היטוח לאומי.
אני רשמתי את הפרטים הספיציפיים על מנת שאבין אם במצב שלו מגיע לו משהו ת ואם לא מה עושים במקרה כזה , איך מסתדרים??
אם גברתי קראה את הכתוב רכב שולל קצבה ויש לעמוד בתנאים לקבלת הקצבה.
לבירור ספציפי לאחר עמידה בכל הקריטריונים שצויינו יש לפנות למוקד הבטל"א *6050.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר