טובה שלום. בעלי אכן לא מקבל קיצבת שירותים מיוחדים ( ובצדק) מאחר והוא שוהה במוסד סיעודי. הבעיה הינה שאני אומנם לא פתחתי תיק בבית דין רבני, אולם פתחתי תיק בבית משפט לעניני משפחה . ( תביעה רכושית בלבד ).בעלי נמצא מחודש יוני שנת 2010 בבית אבות סיעודי ונאמר לי על ידי עורכי הדין שאני נחשבת פרודה, מאחר ואנו חיים בנפרד.
לכן שאלתי- האם להגיש תביעה להשלמת הכנסה או תביעה למזונות אישה מאחר שלאחר עזיבתו של בעלי, אני מפרנסת לבד את שני ילדינו הבגירים ( הבן חייל והבת סטודנטית) וכל זאת ממשכורת חלקית ואין לי ולילדי כל תמיכה כלכלית מבעלי מאחר והוא נכה ומשלם סכום גבוה מאוד עבור אחזקתו בבית אבות פרטי.תודה עבור תשובתך.
את זכאית להגיש תביעה להבטחת הכנסה. על פי הקריטריון, שבעלך נכה, ק. הנכות היא הכנסתו ביחידה, ואינכם חיים יחד יותר משנה.
אינך יכולה להגיש תביעה למזונות אשה. מאחר ולא פעלת בהליך על פי דין, להשתחרר מקשר נישואין.
לשרותך תמיד
עו"ס טובה יששכרי,
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר