שלום רב,
אני מתגורר באירופה במדינת אמנה כמעט 5 שנים.עזבתי את ישראל ב 2006 למטרת לימודים וב 2009 התחלתי לעבוד במשרה מלאה בחו"ל אצל מעסיק זר. כל תקופת שהייתי באירופה אני משלם דמי ביטוח לאומי מקומיים במדינה בה אני גר, לא בישראל. מאז שעזבתי את ישראל לא שלמתי דמי ביטוח לאומי ולא דמי בריאות בישראל. ביטוח לאומי שולחים מכתבים עם תזכור חוב וקנסות ואיום על הוצעה לפעול על נכסים. אין בבעלותי שום נכס בישראל ולא אף חשבון בנק.
באוקטובר 2011 ימלאו 5 שנים ליציאתי לחו"ל. כפי שידוע לי אני הופך לתושב יורד (חוץ) אוטומטית. יש באפשרותי לשלוח גם טופס לקביעת תושבות חוץ.
שאלתי היא: אם אני הופך לתושב חוץ עם חוב לביטוח לאומי האם החוב בטל ואם לא, האם יש טעם לשלם החוב אם אין בכוונתי לחזור לישראל ולא לקבל שרותים רפואיים (נאמר לקרוב משפחה שלי שהיה מטעמי בביטוח לאומי לפני חודשיים שאכן אין טעם לשלם החוב אחרי הפיכה לתושב חוץ אך לאחר ביקור חוזר נאמר לחלוטין אחרת והעובדת טענה שלא יכול להיות שנאמר כך)
אשמח אם תוכלו לייעץ.
בתודה
דני
בנסיבות הענין עליך להסדיר את עניין החוב עם הבטל"א ישירות.
מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר