ביטוח לאומי שילם לי דמי לידה חלקיים. וזאת, מפני שדיווחתי רק חודשים לפני לידה על תחילת עבודתי ושילמתי כל החוב על החודשים הקודמים אך על החודש וחצי האחרונים לפני הלידה לא שילמתי.
התחלתי העבודה בתחילת השנה כך שחלפו רק תשעה חודשים מהלידה. אך את התשלום לביטוח לאומי על חודש וחצי לפני הלידה לא שילמתי כיון שחשבתי לתומי שהם יורדו זאת מהחשבון.
לאחר הלידה בקשו ממני לשלם את החוב, שילמתי ואף חתמתי על הוראת קבע לשנים הבאות כדי למנוע חובות. רק אחר כך התברר לי שביטוח לאומי נוהג בבחינת הרצחת וגם ירשת.
גם לא שילם לי דמי לידה על אותם חודש וחצי האחרונים וגם גבה ממני את החוב.
הגשתי בקשה מטעמי צדק אך אמרו שזה לא יעזור. כעת, אחד עשרה חודש לאחר הלידה, כתוב שאוכל לגשת לבית דין לעבודה ואף לקבל סיוע משפטי עד שנה לאחר הלידה.
האם יש לי סיכוי? מבחינתי הדבר כרוך במאמץ עצום ויתור ימי עבודה כדי להגיע לסיוע משפטי ולבית הדין לעבודה?
האם בגלל שאחרתי בתשלום בתום לב, ביטוח לאומי לא ישלם לי אלפי שקלים שהוא חייב לדמי לידה אך ימשיך לגבות כרגיל?
אגב, כשביטוח לאומי חייב לי כסף, והוא אכן חייב, אני מעולם לא יכולה "להעניש" אותו בכך שלא אשלם לו.
ברצוני לבוא בטענה שמדובר בתום לב וכן, הייתי עסוקה בטיפול של בני שבמצבו הבריאותי חל דרדור עקב אסטמה של העור.
יש סיכוי או להרים ידיים מראש?
תודה רבה!!
מערכת הבטוח לאומי פועלת על פי חוק ונוהלים מאד נוקשים. כשהמערכת מזהה חריגה, לחובה או לזכות - היא מגיבה. כל עוד ייש חוב, אינה מאפשרת ממוש זכויות. אי לכך, על מנת לפתור את הפרשייה, אני מציעה לפנות לס' הקרוב לביתך, לבדוק מול הפקידה את חשוב החובות, באם עדיין קיימים, וזכויותיך. אני מאמינה, שזה ייפתר על הצד הטוב ביותר. אשמח להתעדכן.
בברכה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
נראה שלא הבהרתי עצמי מספיק. נגשתי לסניף מספר פעמים ודיברו טלפונית עם הבכירים ועדיין לא הסכימו לשלם את מלוא דמי הלידה בגלל החוב שהיה. אגב, עוד לפני שידעתי שלא אקבל דמי לידה, כאשר שמעתי על החוב, חתמתי ללא שהות על הוראת קבע.
אגב, בפעם האחרונה הסבירו לי שמאחר ולא שילמתי והתחלתי העבודה רק עשרה חודשים לפני הלידה, הרי שחודש לפני הלידה לא שילמתי, כך יוצא ששילמתי לביטוח לאומי רק תשעה חודשים ולא עשרה כפי שמתחייב, למרות שאחר כך שילמתי את החוב ולמרות שלאחר לידה כבר מספר חודשים אני ממשיכה לשלם בהוראת קבע.
אני לגמרי לא טיפוס של חובות כפי שהם רואים בחשבון שלהם לכל אורך הדרך. על כל פנים, בסניף הציעו שאפנה לבית משפט. אני שואלת האם אכן יש סיכוי שבית המשפט יבוא לקראתי והאם אני חייבת לקבל סיוע משפטי כדי להצליח או שאוכל להצליח לבד בהגשת הטפסים ובהצגת העמדה שלי במשפט.
תודה.
ממליצה לפנות לערר, רצוי בליווי עו"ד
בהצלחה
עו"ס טובה יששכרי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר