אני מקבלת קצבת נכות,התחלתי לעבוד לאחרונה בעקבות חוק לרון , ואני מנסה להבין מה החוק בדיוק אומר, אבל אף אחד במענה הטלפוני שלהם לא ממש מצליח להסביר לי (ואפילו הודו בפני שהם בעצמם לא ממש מבינים)מה זה אומר מבחינתי,הטבלה שלהם באתר מסובכת מידי עבורי(יש לי הפרעות קשב ואני לא קולטת כלום ממנה) ואני חוששת להסתבך איתם, מה עושים?למה אנשים שעובדים שם לא יודעים בעצמם את החוק?
גם לי קרה מקרה דומה שהתקשרתי לברר לגביי חוב למזל, אמרו לי שאין לי חוב, אבל המשכתי לקבל מכתבים שכן יש לי חווב!
לא תמיד המוקדנים שם יודעים מה הולך אצלהם במקום!
קראתי פוסט שמאוד מזכיר את מה שאת כותבת בדה מרקר, אומנם אין לי איך להסביר לך לגביי החוק לרון,אבל לפחות הפוסט אולי יעודד אותך קצת שאת לא לבד
רק תוסיפי את הHTTP לפני הקפה
cafe.themarker.com/post/2454203/?last_method=edit
התיקון בחוק משפר את התנאים של מי שיוצא לעבוד, ואינו פוגע בזכויות של מי שלא עובד.
עיקרי התיקון:
אם נקבעה לך דרגת אי-כושר יציבה, לא תיבדקי מחדש עם צאתך לעבודה.
הסכום הכולל שתקבלי מעבודה ומקצבה, יהיה תמיד גבוה יותר מסכום הקצבה בלבד. לכן ככל שתרוויחי יותר מעבודה, כך הכנסותיך הכוללות יגדלו.
תמשכי לקבל הטבות נלוות על-פי הכללים שנקבעו.
רשת ביטחון למשך שלוש שנים - אם הפסקת לקבל את קצבת הנכות בגלל שהתחלת לעבוד או בגלל שהכנסותיך מעבודה עלו, תהיי מוגנת ברשת ביטחון. כלומר במשך 3 שנים מיום שהפסקת לקבל את הקצבה, אם תפסיקי לעבוד או שהכנסותיך יירדו שוב, תוכלי לשוב ולקבל את קצבת הנכות בלי לעבור בדיקה מחדש.
החל מחודש יולי 2009 מקבלי קצבת נכות ובעלי הכנסות מעבודה, יקבלו קצבה לפי החוק החדש, רק אם בחרו בכך.
על-פי החוק קיימת קצבה חדשה - "קצבת עידוד". קצבה זו תשולם במקום קצבת הנכות, למי שהכנסתו מעבודה עולה על הסכום שנקבע בחוק. בכך יישמר העיקרון, לפיו הסכום הכולל שתקבלי מעבודה ומקצבה יהיה תמיד גבוה יותר מקצבת נכות בלבד.
על פי התיקון בחוק נקבעו 4 דרגות אי-כושר: 60%, 65%, 74% או 100%.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
