אני משלם מזונות על הילד שלי החל משנת 96. לפני כשבוע ימים, המוסד לביטוח לאומי שלח לי מכתב על כך שאני צריך לשלם בעבור תשלום של אוגוסט 98 ואפריל 99, אז בזמנו שלמתי דרך רשות הדואר ואני לא יודע איפה הקבלות על מנת לבדוק זאת. האם אין חוק התיישנות לכך שהם רק עכשיו פונים אליי? האם הם יכולים לעשות זאת? (עבר יותר מידיי זמן, אני משער ששילמתי אך אין לי דרך להוכיח זאת).
במקרה האמור , אם אין ספק בדבר קיומו של החוב, אין מניעה חוקית החלה על המוסד לביטוח לאומי מלהפעיל את סמכותו לגביית החובות האמורים; ותקופת זמן ניכרת, שחלפה ממועד היווצרות החוב, אינה שוללת מהמוסד לביטוח לאומי את הזכות לתבוע את תשלומו.
כאשר קיימות נסיבות מיוחדות, שהביאו אותך לאי תשלום דמי הביטוח כחוק, ניתן לפנות אל המוסד לביטוח הלאומי בבקשה לבטל או להקטין את הקנסות, שהוטלו עליך בגין החוב.
בכבוד רב וברכה,
רונן גביש, עו"ד
מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקין
חזרה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד רונן אבניאל 055-4532804
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
