אני מתמודד עם סוגיה מורכבת הנוגעת למעמדי כבן ממשיך בנחלה של הורי במושב. למרות שיש הסכם חתום המגדיר אותי כבן ממשיך, אחי מערער על תוקף ההסכם בטענה שהורי לא היו כשירים מנטלית בעת החתימה. בנוסף, האגודה השיתופית טוענת שיש להם זכות לאשר את זהות הבן הממשיך, למרות שההסכם נחתם לפני עשור. האם ההסכם שנחתם תקף למרות הטענות הללו, ומה המשמעות המשפטית של התנגדות האגודה השיתופית לאחר זמן רב כל כך?
יוסי שלום,
המענה לפנייתך כפוף לקבוע בהסכם שנחתם בנוגע למינוי הבן הממשימאחר וההסכם לא בפניי הרי שבמסגרת מענה לשאלתך בפורום אוכל להשיב באופן כללי ועקרוני בלבד:
1. טענת אי כשירות ההורים בעת החתימה:
אם אין חוות דעת רפואית או ראיה מובהקת שמוכיחה שהוריך לא היו כשירים מנטלית בזמן החתימה, קשה מאוד לבטל הסכם רק על בסיס טענה כללית של "אי כשירות".
בית המשפט נוטה להניח כשרות – אלא אם יש ראיה סותרת מובהקת (כמו אבחון פסיכיאטרי או דמנציה מוכחת). אם ההסכם , נערך ונחתם ע"י עו"ד או נוטריון, הסבירות להוכיח פגם בכשירות ,נמוכה עוד יותר.
2. עמדת האגודה השיתופית:
לרוב, תקנון האגודה מחייב הסכמתה לזהות הבן הממשיך (גם אם קיים הסכם בין ההורים לבן) יחד עם זאת אם ההסכם קיים כבר עשור, ובמהלך השנים האגודה לא הביעה התנגדות, טענת "שיהוי" יכולה לפעול לטובתך. והכל בהנחה שהמינוי דווח בזמן לאגודה.
3. לגבי המינוי וההסכם לא עולה משאלתך האם המינוי הושלם ונרשם ברמ"י או לכל הפחות בסוכנות היהודית?
אם עדיין לא נרשם המינוי בפועל, יש לכך השלכות משמעותיות על ההליך .
ככל ותחפוץ תוכל לתאם פגישת ייעוץ בה נוכל לבחון את מלוא המסמכים הרלוונטים ולהשיב לפנייתך באופן ספציפי.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אפרת שלום על פי ההסכם המשולש , נחלה אינה חלק מהעיזבון על פי ההסכם המשולש עם פטירתו של אביך ז"ל מועברות מלוא הזכויות בנחלה לאם. לאחר פטירת האם (שתיבדל לחיים ארוכים) יועברו מלוא הזכויות לאחיך אשר מונ...
המשך תשובה