ההורים שלי (בני 80) חיים במושב במרכז הארץ ויש להם נחלה שעוברת כבר במשפחה 3 דורות. לפני כ-15 שנה הם הגדירו אותי כבן ממשיך ויש על זה מסמכים חתומים. אני בניתי בית בחלקת המגורים ואני גר שם עם המשפחה שלי, ממש ליד הבית של ההורים. שתי האחיות שלי פתאום התחילו לטעון שמגיע להן חלק מהנחלה או פיצוי כספי משמעותי. הן אומרות שזה לא הוגן שהכל עובר אלי. ההורים מבולבלים ולא יודעים מה לעשות. האם יש להן באמת זכות לקבל חלק מהנחלה למרות הסיכום שהייתי בן ממשיך? האם העובדה שכבר בניתי בית ואני גר במקום משנה משהו מבחינה משפטית? האגודה אמרה לי שזה עניין משפחתי שצריך להסדיר בינינו.
עדן שלום,
המשמעות של מינוי בן ממשיך (בהנחה שהמינוי נעשה כדין , בהתאם לכללים ובליווי מסמכים חתומים כדין) הינן זכויות עתידיות של העברת הנחלה לאותו בן לאחר פטירת ההורים.
אם מינויך כבן ממשיך הושלם כדין לפני 15 שנה, ואם בנית בית על בסיס אותו הסכם וחיית בו הרי שזה מחזק מאוד את טענתך.
לאחיותיך בכל אופן- אין זכויות בנחלה. ההורים, כבעלי הזכויות בנחלה, הם היחידים שיכולים להעניק זכויות. וככל והם בחרו למנות אותך כבן ממשיך יחיד מבלי לתת הוראות המעניקות לאחיותיך זכויות כלשהן הרי שאין לאחיותך זכויות בנחלה.
בברכה,
יעל פרי, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד יעל פרי
053-9428973
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אברהם שלום אין מניעה כי בכל נחלה יהייה בעלים של מגרש . בעל נחלה אינו יכול להיות בעלים של 2 נחלות. בברכה, יעל פרי, עו"ד מנהלת פורום אגודות שיתופיות, מושבים , קיבוצים ובן ממשיך...
המשך תשובה