שלום רב, יש נכס מסחרי בדמי מפתח בבעלות 2 אנשים ויש בנכס דייר מוגן. אחד הבעלים רוצה להעביר את חלקו לשני. לצורך העניין הנכס שווה מיליון ש"ח. האם המעביר משלם שבח על חצי מיליון ש"ח קרי חלקו בנכס? או רק על 20 אחוז הואיל ולדייר המוגן יש 60 אחוז בנכס ולשני הבעלים יש 40 אחוז?
שלום רב,
לדייר המוגן אין כל חלק בזכות הבעלות בדירה.
לדייר המוגן יש זכות בדמי מפתח וזה אינו רלוונטי לעסקה או למס שישולם.
מוזמן ליצור קשר ואסביר לך.
בברכה,
און צוק, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד און צוק
055-4532797
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום רב, בהתאם לסע` 131 תת סעיף 10 לחוק הגנת הדייר: "בעל הבית רוצה להרוס את המושכר או את הבנין שבו נמצא המושכר כדי להקים במקומו בנין אחר, או לשנות את המושכר שינוי ניכר או לתקנו תיקון יסודי, וקיבל ...
המשך תשובה