שלום, יש לי רעיון מהפכני שיכול להניב רווחים נאים ביותר. שאלתי היא כיצד אני יכול לגייס כספים שישמשו לפיתוח עסקי של העסק ולהרחבתו, כלומר מהן הדרכים המקובלות לגייס כספים בתחום הסטארט אפ. תודה
שלום אחמד,
גיוס כסף לסטארטאפ יכול להגיע מגורמים רבים ומשונים. למשל:
1. חברים ומשפחה - שמוכנים להשקיע בתחילת הדרך כדי לאפשר דחיפה ראשונה של המיזם והגעה לאבן דרך כלשהי כדי שיהיה אפשר להציג למשקיעים נוספים שפחות מכירים את היזם.
2. "חולמים" - אנשים שיש להם כסף ורוצים להשקיע בסטארטאפ וברגע שמשהו מדליק אותם יכול וישקיעו, אפילו שהם לא מבינים כלום בזה. היתרון - יכולים להשקיע כסף לא מבוטל לעיתים. החסרון - מי שלא מכיר את הלך הרוח בסטארטאפ יכול לבוא בהמשך בטענות ולהיות מתוסכל.
2. אנשי מקצוע בתחום - למשל בתחום הרפואי לעיתים ניתן לעניין רופאים או אנשי תעשייה להשקיע במשהו בתחילת הדרך נוכח היכולת שלהם להכיר בחדשנות שלו.
3. אנג'לים - משקיעים פרטיים שיודעים ומוכנים להשקיע בסטארטאפים בתחילת הדרך סכומים שונים, ולא פעם גם להביא ערך מוסף מעבר להשקעה שלהם ("כסף חכם").
4. הרשות לחדשנות - בנסיבות מסוימות אפשר לקבל מימון ממדינת ישראל באמצעות הרשות לחדשנות. בתחילת הדרך לעיתים אפשר לגייס עד כ-200,000 ש"ח. המימון כפוף אח"כ למגבלות ותנאים שונים מכוח לעידוד מחקר פיתוח וחדשנות בתעשייה (1984) וצריך להכיר אותן ולהבין את המשמעות לפני שמבקשים את הכסף.
5. חממות טכנולוגיות - דרכן ניתן לקבל כסף מהרשות לחדשנות ומהגופים שמנהלים אותן, בהיקף יחסית גבוה בתחילת הדרך, לצד השקעה של הגופים שמנהלים ומפקחים על פעילות היזמים (חממות), קבלת שירות מהחממות וכד'. לעיתים המשמעות היא דילול יותר משמעותי ביחס למימון שיתקבל מהחממה. בנוסף קיימות גם למגבלות שונות מכוח לעידוד מחקר פיתוח וחדשנות בתעשייה (1984).
5. קרנות הון סיכון - יש קרנות שיודעות להשקיע בתחילת סכומים יותר נמוכים, וחלקן רק סכומים גבוהים מאוד ובשלבים שהמיזם בשל מאוד.
זה כמובן על קצה המזלג.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גיא שלום, ככלל, לצורך פתיחת חברה ברשם החברות, צריך תקנון, הצהרת בעלי מניות ודירקטורים. כמובן שיש לבחון את המקרה לגופו של עניין, ולערוך את המסמכים הנדרשים , ולצרף מסמכים נוספים בהתאם לצורך....
המשך תשובה