המקרה: דירה נרכשה ע"י א' באמצעות מימון הרכישה על ידי הוריו. כעת א' מעוניין להעביר את הזכויות בדירה, בהעברה ללא תמורה לאחותו. האם ניתן להשתמש בפטור ע"פ סעיף 62 ואם א' צריך לעמוד בתקופות הצינון?
השאלה והמקרה מורכבים ודורשים עיון במסמכים.
ככלל רשויות המס לא רואות בדירה כדירה שניתנה במתנה ועל כן לא ניתן להעביר לפי סעיף 62. יחד עם זאת אם יש מספיק חומר שתומך בכך אולי ניתן לנסות מו"מ מול הרשויות.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דניאל לשם
055-4532760
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

אורית שלום, ככלל, העברה ללא תמורה מאם לבתה עשויה להיות פטורה ממס שבח ויחול חיוב מס רכישה רק של 1/3 (ככל שאין נכסים נוספים לבד המתנה בבעלות בתך, ייתכן ובפועל לא יחול חיוב כספי במס הרכישה או שיהא חיוב ...
המשך תשובה