כמה מס עליי לשלם אם אני מעביר ללא תמורה את דירתי לאחיינית שלי? זה בכלל כרוך במס אם הדירה ניתנת במתנה?
ארקדי שלום רב,
אחיינית אינה נכנסת להגדרה של "קרוב" לגביו חל סעיף 62 לחוק מס שבח, שמקנה הקלות במיסוי בעסקאות מתנה. לכן על העסקה יחול מס שבח במידה ויש לך נכסים נוספים, ואצל האחיינית יחול מס רכישה מלא ( לפי דירה יחידה או שניה, תלוי איזה נכסים יש לה).
אשמח לעמוד לשרותכם לפרטים נוספים,
רינה
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד דניאל לשם
055-4532760
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

סיגל שלום, שאלתך כללית מדי למענה בפורום הרחב ולא ניתן להשיבך כהלכה. כל מקרה הוא לגופו נוכח מצבת הנכסים של המעביר ומקבל המתנה ואין "טמפלט" קבוע. מוזמנת ליצור קשר להכוונה ראשונית בטלפון: 03-6344550. ...
המשך תשובה