עו"ד גיא, האם לא מקובל לתת כפיצוי לבעל דירת הקרקע חלק מן הגינה המשותפת בבניין? יש רמיזה לכך בתקנות משנה של רשות המיסים, על פטור ממס בעסקה שכזו.
שלום רב,
ראשית נכון שנקבע בחוק מיסוי מקרקעים סעיף 49לד' שיש פטור ממס שבח ורכישה בגין שינויים ברכוש המשותף.אולם, למרות הוראות הסעיף ההחלטה האם להצמיד את הגינה לדירת הקרקע נתונה להחלטת יתר הבעלים בבניין
בברכה
עו"ד גיא פרבמן
גיא פרבמן משרד עורכי דין
שאלו את מנהל/ת הפורום:
נריה כהן, עו"ד
055-4532856
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

לא ניתן לשלוח קישור כאן. חוק הקשישים חל על תמ"א. אלא אם חתמתם לפני מספר שנים כאשר זה לא היה בתוקף. יש לכם עו"ד דיירים שמייצג אותו, אולי כדאי שתפנו אליו בנושא. בהצלחה...
המשך תשובה