שלום ברשותי דירת מגורים וברצוני לרכוש דירה להשקעה אותה אני חושב לרשום בחלקים שווים על שמות 3 ילדי הבגירים שאין להם דירה, כדי לשלם מס רכישה בהתאם למדרגות עבור דירה ראשונה/יחידה 1) האם ברכישת דירה עתידית משלהם עדיין תעמוד לילדי הזכות של דירה ראשונה מכיוון וחלקם בדירה האמורה לא עולה על שליש? 2) במידה ושליש מהדירה יהיה על שמי, האם במכירת דירת מגוריי הנוכחית ורכישת דירה חדשה אשלם מס רכישה על דירה יחידה מאותו הטעם? תודה - רמי
אם המימון מכספך, ילדייך לא יקבלו את הפטור. נדרשת תקופת צינון של 4 שנים ממועד העברת הכספים למועד הרכישה בכדי להכשיר פטור.
1. כן. גם מאחר וברכישה שתיארת לא תקבל פטור.
2. כן.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
אושר אלקיים משרד עורכי דין
055-4533054
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

קורי שלום רב בקצרה — קבלת דירה בירושה לא בהכרח שוללת את הפטור של דירה יחידה. סעיף 49ג לחוק מיסוי מקרקעין קובע תנאים מסוימים שבהם דירת הירושה "מתעלמת" לצורך חישוב המס, ובמקרים רבים המוכר עדיין נ...
המשך תשובה