אבי בן ה-78 אובחן לאחרונה עם פרקינסון בשלב מתקדם ומצבו הידרדר משמעותית בחודשים האחרונים. הוא מתקשה בביצוע פעולות יומיומיות בסיסיות וזקוק לעזרה בהלבשה, רחצה והאכלה. הגשנו תביעה לחברת הביטוח בה יש לו פוליסת ביטוח סיעודי מזה 15 שנים, אך התביעה נדחתה בטענה שהוא אינו עומד בקריטריונים של חוסר תפקוד בכמות הפעולות הנדרשת. הרופא המטפל טוען שמצבו הנוכחי בהחלט מצדיק הכרה במצב סיעודי. האם יש דרך לערער על ההחלטה? האם כדאי לדרוש בדיקה נוספת או לפנות ישירות לערכאות משפטיות?
רונית שלום,
אני מבין את המצב המורכב שאתה מתמודד איתו בנוגע לאביך המתמודד עם מחלת פרקינסון בשלב מתקדם ואת הקושי שנוצר מול חברת הביטוח.
בהיבט הסיעודי, מחלת פרקינסון בשלב מתקדם מאופיינת בדרך כלל בהידרדרות משמעותית ביכולות המוטוריות, אשר משפיעה באופן ישיר על פעילויות היומיום (ADL - Activities of Daily Living). הקשיים שציינת - הלבשה, רחצה והאכלה - הם בדיוק הפרמטרים הנבדקים בהערכה הסיעודית הסטנדרטית.
המלצתי היא לנקוט בהליכים משפטיים ללא דיחוי היא נכונה, במיוחד במקרים של פרקינסון מתקדם, שם מצב המטופל עלול להמשיך ולהידרדר במהלך התהליך.
את מוזמנת ליצור קשר עם משרדי לייעוץ פרטני.
עו"ד דניאל שבח
שאלו את מנהל/ת הפורום:
דניאל שבח משרד עורכי דין
053-6249034
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום גילה, להגשת תביעת סיעוד מול חברת הביטוח: שלבי הגשה: • איסוף תיק רפואי מלא + דוחות מרופאים מטפלים • מילוי טופס 2010 במשרדי ביטוח לאומי או באינטרנט • המתנה לבדיקת ועדה רפואית + בדיקת סיעוד בבית ...
המשך תשובה