יליד ארה"ב שעלה לארץ ונפטר , ולא היו לו יורשים ולא השאיר צוואה , עיזבונו הועבר לאפוטרופוס הכללי של מדינת ישראל. הכספים שהשאיר בארה"ב הועברו לאפוטרופוס של מדינת ניו יורק. השאלה היא האם העובדה שנפטר בישראל , נותנת זכות לאפוטרופוס של ישראל לדרוש מהאפוטרופוס של מדינת ניו יורק את הכספים שהנפטר השאיר בארה"ב?
אם הנפטר היה תושב ישראל בעת מותו , חלים עליו דיני הירושה הישראלים
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד ומגשרת רבקה ניר-אבוהרון
055-4316752
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לפי סעיף 6 לחוק הירושה, יורש רשאי להסתלק מחלקו בעיזבון, והסתלקות ספציפית מותרת בין היתר לטובת בן זוגו של המוריש — כלומר שלושת הילדים יכולים להסתלק לטובת אביכם. בנוגע למיסוי- במצב בו יש נכסים נוספים ...
המשך תשובה