שלום ההורים שיחיו רשמו את הדירה שלהם על שמי בצוואה. אני ואשתי נכנסו לחובות של הלוואות על סך 300 אלף שקל. מעולם לא גרנו בדירה הרו ביחד כרגע ההורים שלי בחיים. השאלה שלי אם אני לוקח הלוואה על חשבון הדירה ביחד עם אישתי והיא גם חותמת על ההלוואה, אם אנחנו מתגרשים לאחר שהדירה עוברת אלי רשמית האם היא יכולה לדרוש חלק בדירה?
שלום ליעם,
1. לא ברור לי: האם הבנק הסכים לתת לכם הלוואה על בסיס שיעבוד דירה שכלל אינה שלכם?
(אני מבין מדבריך שהדירה רק מיועדת לעבור אליך בעתיד אחרי פטירת הוריך, אבל בינתיים היא שלהם ועל שמם).
2. לתשומת לבך: הוריך יכולים לשנות את צוואתם בכל עת. כלומר אין לך ערובה וודאית שהדירה אכן תינתן לך.
3. אם הדירה רשומה על שם הוריך, ואתה תירש את כולה ביום מן הימים על בסיס צוואה - הדירה תהיה שלך בלבד. אלא אם כן תעשה מעשה שיוכיח כוונת שיתוף בדירה.
אינני רואה כיצד הלוואה משותפת מהבנק מוכיחה כוונת שיתוף בדירה.
לאחר כל מה שכתבתי, מציע לך גם להתייעץ באופן אישי ומסודר עם עורך דין, ולא להסתמך רק על תשובה בפורום. כדי לתת ייעוץ משפטי באחריות, צריך לראות את מסמכי הדירה ונסח טאבו, לראות את הצוואה, את הסכם ההלוואה מול הבנק וכו', ולהבין את כל הפרטים.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אורי דון יחייא
053-6240937
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בפועל, לא ניתן לכפות על הורה לשהות עם ילדו. גם אם ביהמ"ש יחייב אותו בפסק דין, לא יהיה ניתן לאכוף פסק דין כזה בשום אמצעי אכיפה. מה שביהמ"ש יכול לחייב, וגם יהיה "אכיף", הוא תשלום: לחייב את ההורה...
המשך תשובה