עו"ד פאליק, פרל שלום, אשמח להמלצתם. יש כנגדי תיקי הוצל"פ בסך של כ- 300,000 ש"ח, כמובן שלפני כשנה עשיתי איחוד תיקים ואני משלם כל חודש 500 ש"ח אך לא רואה את הסוף, אציין כי אני רק בן 30. אני יודע כי במסגרת ההגבלות החלות על איחוד תיקים אין לי האופציה לפתוח ולנהל חשבון בנק ובטח לא לקחת משכנתא בשנים הקרובות יחד עם זוגתי. שאלתי היא האם מומלץ לעשות פשיטת רגל או לבקש איחוד תיקים 3% ואז לחזור לחיי כלכלה תקינים ככל האפשר. אשמח להמלצה חמה מכם. תודה.
במידה ואתה מסוגל לעמוד בתשלום בתיק האיחוד הרי שהדבר מומלץ יותר מפשיטת רגל היות ולהליך פשיטת רגל יש משמעות בהמשך החיים במיוחד כאשר תרצה לקבל הלוואות ו/או אשראי ו/או משכנתא גם אם תופטר מהחוב במסגרת הליך פשט"ר. כך בחשבון שמאחר ויש לך חוב של 300 אלף ש"ח מחד ולאור הוראות הדין בקשר עם איחוד תיקים אשר קובעות כי חוב העולה ע"ס של 100 אלף ש"ח יש לפרוע אותו בתוך ארבע שנים לכל היותר הרי שסכום ההחזר החודשי שלך לא יפחת מסך של 6250 ש"ח וזאת כאמור רק לאחר החלטת ראש ההוצאה לפועל מאחר ובשלב ראשון עליך להפקיד עם הגשת הבקשה סך השווה ל - 3% (9000 ש"ח) מהחוב וכך כל חודש שלאחר מכן עד למתן החלטה בבקשה לאיחוד תיקים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
