אם אני כותב "אני שונא את (שם חברה)" וכתוב שזה "אתר מחאה על חברה X" האם זה מוגן מלשון הרע?
באופן עקרוני, פרסום הביטוי הפשוט "אני שונא את X" אינו לשון הרע וכך גם עצם הפרסום כי אתר משמש למחאה. עם זאת, ההחלטה אם ביטוי הוא לשון הרע נגזרת גם מנסיבות ספציפיות של יחסיך עם החברה (עליהם אין לי מידע) וכמובן הניסוחים המדויקים (יש לדוגמא הבדל בין להגיד "אני שונא את X" לבין להגיד "X הוא שנוא" - הביטוי הראשון הוא דעה, השני הוא קביעת עובדה).
הייתי ממליץ למי שמתכוונים לפתוח ולקיים אתרי מחאה באינטרנט לקבל ייעוץ משפטי כללי לגבי גבולות המותר והאסור בעניין פרסומי מחאה בטרם יעלו לאוויר.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עורך דין אביאל שמעוני
055-4317366
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

ברוב המקרים דיווח חדשותי שאינו עומד בתנאים של סעיף 27(א) לחוק זכות יוצרים לא ייחשב שימוש הוגן. במקרים מסוימים, אכן הדבר יכול להיחשב כשימוש הוגן, אבל צריך להראות עניין ציבורי רב בפרסום. מתן קרדיט מפחית...
המשך תשובה