שלום, הבנתי שאישה בהריון זכאית ל 40 שעות בגין בדיקות. המעסיק שלי לא ציין זאת בפני וגיליתי זאת במקרה בחודש שמיני. 1. האם חובת המעסיק ליידע אותי על זה או שהייתי צריכה לדעת לבד? 2. את רוב הבדיקות כבר ביצעתי (והשלמתי שעות עבודה על חשבוני), איך אוכל לנצל את השעות שלא נוצלו עד כה? או לבקש החזרים על שעות בחודשים קודמים? (השכר לא נפגע מאחר והשלמתי כאמור שעות על חשבוני) 3. האם ביום של בדיקה אני יכולה להעדר יום שלם ולדווח על בדיקה, או שהדיווח הוא רק על זמן הבדיקה? האם במידה ולטובת הבדיקה נאלצתי לצאת מוקדם מהעבודה- אני זכאית להשלמת כל שעות העבודה שפיספסתי על חשבון הבדיקה (נסיעות, המתנה בתור, בדיקה שנקבעה לאמצע היום כי לא היו תורים אחרים וכו') , או רק את השעה הספציפית של הבדיקה? לרוב על הבדיקה לא רשומה השעה, אז על מה מדווחים? 4. האם אני יכולה לדווח גם ימי מחלה (למשל אם קמתי עם כאבי גב או צרבות בעקבות ההריון) על חשבון שעות אלו? תודה!
שולה שלום,
ראוי כמובן שהמעביד יידע את העובד על זכויותיו, אך אין חובה שכזו ביחס לבדיקות הריון באופן שמאפשר להטיל סנקציה על מעביד שלא ייידע את העובדת.
החוק אכן קובע כי את זכאית ל - 4 שעות העדרות ביום ו - 40 שעות בשבוע לשם ביצוע בדיקות. בנסיבות שציינת, ניתן לחשב את שעות ההעדרות כשעות עבודה ואת השעות שהשלמת לראות בהם שעות נוספות, אם אכן את זכאית לשעות נוספות. בהתאם תוכלי לבקש מהמעביד להשלים את השכר שמגיע לך.
אינך יכולה להעדר ליום שלם על חשבון המעביד אלא רק ל - 4 שעות ביום. שעות אלו מן הסתם כוללות לא רק את ביצוע הבדיקה, אלא גם את זמן ההגעה, ההמתנה והחזרה.
שעות אלו נועדו לבדיקות הריון ולא לימי מחלה, לשם כך נועדו ימי המחלה. בנוסף קיימת בחוק אפשרות להעדר בהריון בשל מצב רפואי, זאת כאשר הרופא נותן אישור שהמצב הרפואי בהריון מחייב זאת.
בהצלחה,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר