שלום גיא, אני בעל מניות בחברה בע"מ, שבה התקבלה החלטה באסיפה הכללית, הנוגדת הוראות בתקנון החברה. האם אני יכול לבטל החלטה כזו כבעל מניות בחברה?
שלום יניב,
כמובן שיש לבדוק את נסיבות המקרה לגופו, באיזו החלטה מדובר ואיזו הוראה בתקנון מנוגדת להחלטה שהתקבלה. בכל מקרה, חוק החברות (סעיף 91) קובע שבעל מניות רשאי לבקש מבית המשפט להורות על ביטולה של החלטה שהתקבלה באסיפה כללית שהתכנסה או שהתנהלה בלא שהתקיימו התנאים הקבועים לכך לפי חוק החברות או בתקנון.
להמשך בדיקה ומתן ייעוץ מתאים אתה מוזמן לפנות למשרדנו, בדרכים המקובלות ונשמח לסייע בידך.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
055-4532718
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ששון שלום חברה בעלת מוניטין ומחזור בשוק ,שמתיימרת לבצע פרויקט רציני, בכל נושא ההתקשרות שלה הנה מחויבת לפעול כחוק , כי בדין נקבע כי כל ארגון או עסק בישראל שמעונין להתקשר עם קבלן כוח אדם או קבלן שירות...
המשך תשובה