אני בעלת מניות יחידה בחברה פרטית, הדיירקטור של החברה בחו"ל ואני מעוניינת לפרק את החברה. מה אני יכולה לעשות? האם אני יכולה לטעון שכהונתו של הדיירקטור הנ"ל פקעה לפי סעיף 220 לחוק החברות כי עברה יותר משנה מהקמת החברה, (הוקמה ב 2010) ולמנות את עצמי לדיירקטור?
שלום רב,
ראשית יש לוודא שאם בעלת המניות היחידה ולבדוק האם נרשמו דירקטורים נוספים.
כעיקרון, כבעלת מניות את רשאית למנות דירקטור מטעמך או להסירו.
אולם טרם ביצוע כל פעולה, הייתי ממליץ לך לפנות לעו"ד אשר יבדוק את מסמכי החברה באופן מלא.
משרדנו ישמח לעמוד לרשותך.
בברכה,
אבי מורה, עו"ד
מורה טובים, משרד עורכי דין
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיא הרשקוביץ
055-4532718
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום סטיב, הרמת מסך ההתאגדות של חברה בע"מ חוק החברות הינה פעולה חריגה. העילות בהן ניתן להרים מסך מוסדרות בחוק החברות וכוללות מקרים בהם השימוש במסך ההתאגדות של החברה נעשה באופן שיש בו כדי להונות אדם...
המשך תשובה