שלום לעורכי הדין הנכבדים. אני עומדת להתחתן במזל טוב עם בחור מדהים שאני אוהבת מאד. החשש היחיד שלי הוא שלמשפחתו יש חובות רציניים (הוא בסדר, אבל הוא עוזר לאביו ולעיתים לא ברור לאן הכסף הולך). אני אינני עשירה אבל רוצה לשמור על דירה בבעלותי שנקנתה לפני הנישואין. אני חוששת לבקש הסכם ממון בגלל שזה "לא נעים". מה גם ששנינו צעירים (26 ו-29) ואין לנו שום נכסים מלבד הדירה הזו שלי. האם לפי החוק הדירה שלי גם בלי הסכם ממון?
מיכל יקרה,
אכן על פי חוק דירה שנרכשה לפני הנישואין שייכת לצד שרכש אותה אך מאחר והמדובר בדירת מגורים ואם אכן תגורו בה שניכם, ישנה סכנה כי אם חס וחלילה תיפרדו הוא ידרוש חלק בדירה ויטען כי היתה כוונת שיתוף. יתכן וישנה משכנתא על הדירה שמשולמת מחשבון משותף וייתכן ותערכו שיפוץ בדירה שישולם מכספים משותפים ולכן עלולה לעלות טענה של היטמעות הדירה ברכוש המשותף, אם לא כולה אז חלקה. וכל זאת למרות החוק היבש הקובע כי דירות שהובאו מלפני הנישואין ישארו בבעלות בן הזוג שהביאן לנישואין.
בנוסף, ולאור מה שאת מציינת בפנייתך, ישנן חובות של המשפחה שלו. וייתכן שנושים יגיעו אליו. את לא יודעת אם הוא ערב לחובות הללו ו/או שייתכן שהעבירם על שמו. לכן יש חשיבות רבה לערוך הסכם ממון.
אם הנך מסתייגת לחלוטין מעריכת הסכם ממון בגלל אי נעימות עליך לקיים הפרדה רכושית מוחלטת ולדאוג ראשית שהדירה תירשם על שמך בלבד. שהוצאות בגין הדירה משכנתא / שיפוץ ישולמו מחשבון בנק שיופיע על שמך בלבד. שהלוואת המשכנתא אם ישנה כזו תירשם על שמך.
לתשומת ליבך כי הפרדה רכושית תשמש כראיה לכוונת הצדדים ולכוונתך לא לחלוק עימו את הדירה, אבל היא אינה מבטיחה זאת במאת האחוזים.
בהצלחה.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד גיל בר זהר
053-9386040
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
משה שלום רב, כל דבר שעורך דין יכול לעשות עבור הלקוח, גם הלקוח יכול לעשות בעצמו. אתם יכולים להוריד הסכם ולחתום עליו. אתם גם יכולים להגיש אותו לבית המשפט, לשלם אגרה ולפתוח תיק לאישור ההסכם. באותה מיד...
המשך תשובה