שלום, התחלתי לעבוד כסוכן / יצואן של מספר מוצרים בתחום ההנעלה. ביצעתי עסקה בחו"ל וקיבלתי תמורה בכסף מזומן. האם אני מחויב לדווח על כך בכניסה לישראל? כבר הוצאתי חשבוניות.
חובת הדיווח בגבול לפי סעיף 9 לחוק איסור הלבנת הון הינה בגין סכומים הגבוהים מ- 100,000 ש"ח. מתחת לתקרה זו אין חובת דיווח בגבול.
לרשויות המס תצטרך לדווח. כמו כן הבנק עלול לעשות לך בעיה טכנית / בירוקרטית אם וככל שתנסה להכניס את הכסף המזומן לבנק.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
גולדמן ושות` - משרד עורכי דין
055-4532711
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר

בסה"כ הינכם מבקשים להעביר כסף מחו"ל לישראל. לא ציינת מאיזה מדינה מחשבון של איזה תושב לחשבון של איזה תושב, וכן האם מדובר באנשים פרטיים, p to p או BTP או BTB , אך גם לכך יש חשיבות. בעיקרון הבנק מקשה...
המשך תשובה