מאת:
משרדנו עוסק בדיני נזיקין, דיני ביטוח, ביטוח לאומי, זכויות חולים, רשלנות רפואית. טיפלנו באלפי לקוחות מרוצים וכיום אנו מייצגים מאות לקוחות בתיקים פעילים. מקבל לקוחות בקריית מוצקין ובמעלות תרשיחא
עו"ד ונוטריון חבר לשכת עו"ד מ- 1996 ותואר L.L.B מאוניברסיטת תל אביב.במשרדו מחלקת דיני משפחה, לרות גירושין, דיני ירושה ועוד, וכן מחלקת נזיקי גוף, ביטוח לאומי ורשלנות רפואית
למשרדנו ניסיון של כ- 20 שנה בכל תחומי הנזיקין, לרבות ייצוג בפני הביטוח הלאומי ומשרד הביטחון. כמו כן, ניתנים שירותים משפטיים בתחומים עריכת צוואות, ייפוי כוח מתמשך ואפוטרופוס. למשרדנו שלוחות בצפון ובמרכז הארץ.
ד"ר אלון קורן מידן, רופא שיניים ועורך דין משלב ידע רפואי, ניסיון משפטי והצלחה מוכחת.
במהלך לידת בננו לפני שנתיים, הלידה התארכה , למרות סימני מצוקה וצניחת דופק. הצוות הרפואי המשיך לנסות חילוץ באמצעות מלקחיים במשך זמן שנראה לנו ארוך מדי, מה שגרם בסופו של דבר לנזק מוחי לתינוק, שמתבטא היום בשיתוק מוחין חלקי. אנחנוו בטוחים שאם היו מבצעים ניתוח קיסרי דחוף מוקדם יותר, הנזק היה נמנע. האם זה נחשב רשלנות רפואית?
איחור בלידת מלקחיים
שלום ימית, את שואלת שאלה מורכבת, ולכן גם התשובה תהיה כזו- לעניין התארכות הלידה יש קריטריונים בספרות הרפואית לכל שלבי הלידה מבחינת זמנים ולכן איני יכולה לתת לך תשובה עניינית; לעניין הדופק- לא ניתן להעריך על סמך מה שאת כותבת מהן האטות הדופק עליהן את מדבר צריך לצפות בפלט המוניטור ולחשב; לא כתבת מה היו ממצאי בדיקת PH עם לידת בנך ויש קריטריונים נוספים כמו כיצד מתבטא שיתוק המוחין. על מנת לסייע בידך תצטרכי להגיע לעו"ד שיאסוף את מלוא המסמכים הרפואיים ויפנה למומחה רפואי בתחום. אשמח לסייע ככל שיש עוד שאלות.
במהלך הלידה של בני התגלו סיבוכים שלא טופלו בזמן, והילד נולד עם פגיעות נוירולוגיות קלות. אני רוצה לברר האם מדובר ברשלנות רפואית וכיצד ניתן להעריך את הסיכויים לתביעה משפטית.
סיבוכים בלידה ובירור רשלנות רפואית
שלום מיקה, אתחיל מהסוף שכן על בסיס זה ניתן יהיה להעריך האם מדובר ברשלנות רפואית (אם מדובר בסיבוכים שלא התגלו בזמן זה יכול להוביל לבחינת השאלה האם מדובר ברשלנות רפואית)- ראשית, אוספים את מלוא התיעוד הרפואי; שנית, נערך מכתב למומחה בתחום לבחינת הערכת סיכויי התביעה בשאלת הרשלנות הרפואית והקשר הסיבתי בין הרשלנות לנזקים הנוירולוגיים, וככל שיש רשלנות מתקדמים לחוות דעת מלאה. ככל שנותרו שאלות אשמח להמשיך ולסייע.
שלום, אשתי עברה לידה טראומטית שבמהלכה הרופאים התרשלו לדעתנו והתינוק שלנו נולד עם נכות. אנחנו מנסים לקבל תשובות מבית החולים אבל הם מתחמקים ומתעלמים מאיתנו. האם אפשר לתבוע את בית החולים על רשלנות? ומה הסיכויים שלנו לקבל פיצויים?
רשלנות רפואית בלידה - עזרה דחוף!
שלום רב,
אין די פרטים בפניה על מנת להבין את נסיבות הלידה. מכל מקום, מבחינה מקצועית מענה ראוי יכול להינתן לאחר איסוף מלוא המסמכים הרפואיים ובחינה ראשונית שלהם, וככל שיש בהם בסיס לטענה תתבצע פניה למומחה לצורך הערכה ראשונית. אשמח לנסות לסייע עם מידע נוסף.
שלום, אשתי עברה לידה טראומטית שבמהלכה הרופאים התרשלו לדעתנו והתינוק שלנו נולד עם נכות. אנחנו מנסים לקבל תשובות מהבית חולים אך הם מתחמקים ומתעלמים מאיתנו. האם אפשר לתבוע את בית החולים על רשלנות? ומה הסיכויים שלנו לקבל פיצויים?
תביעת פיצויים על רשלנות רפואית בלידה
שלום שי,
כיצד אתם פועלים מול ביה"ח לקבל תשובות? האם פניתם לאיסוף מלוא התיק הרפואי של בנכם? תשובות לשאלות לא תקבלו אם קיים חשש לתביעה ברשלנות רפואית, מאחר שהמוסד הרפואי אולי מרגיש שהשאלות שלכם מכוונות לכך שעה שאתם כבר מביעים דעתכם שהרופאים התרשלו (כפי שכתבת).
הדרך הכי נכונה לבחון האם יש בסיס לדעה שלכם, היא לפנות לעו"ד אשר יפעל לאיסוף תיעוד רפואי ולאחר קבלתו הוא יפנה להתייעצות מקדימה עם מומחה בתחום. אם יש שאלות נוספות אשמח לסייע.
1. האם ההצעה צריכה להיות מוגשת לתובע בכתב או בע"פ? 2. האם אפשר לבקש לדון בעניין נוסף שלא דנו בו בהליך הגישור לאחר שניתנה הצעה? 3. אם התובע מסכים להצעה אך הנתבע מסרב- האם הולכים למשפט או שהנתבע יבקש לתת הצעה אחרת נמוכה יותר?
דיון קדם משפט והצעה לגישור ברשלנות רפואית
1. בגישור ההצעה אינה מוגשת בכתב, היא ניתנת ע"י המגשר לאחר דיון עם הצדדים. לעומת זאת, הצעת ביהמ"ש לאחר הגשת תחשיבי נזק ניתנת בכתב, אולם ביהמ"ש לא חייב לפרטה.
2. לא ברורה השאלה אם אפשר לדון בעניין נוסף שלא דנו בו בהליך גישור לאחר שניתנה הצעה - אם הכוונה לעניין חדש שלא עלה בחוות הדעת ובכתב התביעה אז לא ניתן להעלותו, מאחר שמדובר בהרחבת חזית. אם מדובר בעניין שלא עלה לדיון בגישור אולם הוזכר בחוות הדעת ובכתב התביעה עורך הדין שלך יכול לפנות להתדיין על כך גם עם המגשר וגם עם הצד השני.
3. אם הנתבע מסרב במרבית המקרים ביהמ"ש יחליט על ניהול ההליך לפי ראות עיניו - מינוי מומחה מטעמו או לא ואופציה לצדדים להגשת תחשיבי נזק (בין אם מינה מומחה או לא) או הליך הוכחות עד פסק דין. הנתבע תמיד יכול להציע הצעה נמוכה יותר בכל שלב וזה לא ברור מהפניה מה הנסיבות בגינן הנתבע סרב להצעת המגשר - אם סרב כי סבור שאין אחריות התיק יתנהל לפסק דין אם הצעת המגשר הייתה גבוהה ויש סירוב להצעה בגלל זה אז תמיד אפשר לנסות לנהל מו"מ על הצעת המגשר.
מאת:
מאת:
מאת:
