שלום,
בדצמבר 2010 חתמתי חוזה עבודה במקום חדש. בחוזה נרשם שאני זכאית לרכב דרגה 4. כשהגעתי אמרו לי שהרכב שאזמין יגיע כמובן בשנת 2011 (רק ביוני הוא יגיע) ומכיוון ושיטת הרישוי השתנתה הרשו לי להזמין רכב בשווי 157,000 ש"ח (שקודם היה שייך לקבוצה 5 בשיטת החישוב הישנה).
כרכב גישור קיבלתי רכב בשווי 199,000 ש"ח משנת ייצור 2009. לפי שיטת החישוב הישנה הוא שייך לקבוצה 5, אך רכב כזה בדיוק משנת 2010 שייך כבר לקבוצה 6. חוייבתי בשווי מס של 5,970 ש"ח (כאילו לפי השיטה הישנה היות והרכב משנת 2009), בעוד שאילו הייתי מקבלת את הרכב שהזמנתי הייתי משלמת לפי השיטה החדשה ורק 4,300 לשווי מס.
בעבודה לא הזהירו ולא אמרו לי שהרכב שקיבלתי שייך לשנת 2009 ולכן שווי המס שלו יהיה גבוה בהרבה. יצא שמבלי שתכננתי והתכוננתי, שווי המס היה 2,000 ש"ח יותר מזה שחשבתי שיהיה. האם אני זכאית להחזר מהחברה / ליסינג?? אני מדגישה שלו רכב הגישור היה משנתון 2010 אזי היה משתייך לדרגה 6 שהיא גבוהה מזה שהזמנתי. כ"א בחברה טוענת שעלי לספוג את ההפרש (העצום!) כי לטענתה קיבלתי רכב בדיוק באותה קבוצה כמו זה שהזמנתי ובאותו מחיר (מה שלא נכון כמובן) ורק הבעיה של השנתון היא שגרמה לכך ששילמתי לפי השיטה הישנה בה רכב יקר זה השתייך עדיין לקבוצה 5 ולכן המחיר העצום, אבל לטענתה זה כבר לא באחריות המעסיק.
האם אני זכאית להחזר, או שהאחריות לבירור שנת הייצור ושווי המס היה מוטל עלי ואין החברה נושאת באחריות, למרות שמחיר הרכבים שונה לגמרי, ולמרות שהרכב שהזמנתי הוא לפי שיטת החיוב החדשה בעוד רכב הגישור לפי השיטה הישנה, ולמרות שקיבלתי רכב בדרגה 5 ולא 4 כפי שנחתם בחוזה שלי - גם לא נאמר לי דבר לגבי הפער טרם קבלתי את רכב הגישור, האם אכן עלי לספוג את העלות הנוספת הגבוהה כל כך??
תודה!