היי, הודיעו לי בעבודה שאני מפוטר אחרי שנה, אני פשוט זקוק לעצה כי אין לי מושג מה לעשות וממש מנצלים אותי.
1. אז ככה אני עובד שם כבר כמעט שנה והייתה לי קרן פנסיה קיימת ממקום עבודה קודם, ובמשך 12 חודשים לא שילמו והפרישו לי קרן פנסיהה וגם לא פתחו לי קרן פנסי החדשה.
2. אני עובד 9 שעות ביום ומקבל תגמול על 8 וחצי שעות בלבד - הבוס עושה מה שבא לו - אומר תקח חצי שעה הפסקה ומתי שהוא צריך אותי - גוזל לי את ההפסקה ואומר תחלק רק ל10 דקות כל פעם בלי חצי שעה רצוף.
3. אני עובד במקום שנותן שירותי רפואת חירום - ככה שמתוקף התפקיד שלי אוסרים עליי לצאת ואף מאיימים עליי לעזוב את השטח של המשרדים בחברה, למרות שהחוק אומר במפורש שמגיע לי לצאת לחצי שעה משטח המקום עבודה, והמעסיק עובר על החוק בצורה בוטה ומזלזל בזכויות שלי ואומר שזה מה שיש .
4. אין לי שום חוזה חתום על נייר - בראיון עבודה אמרו לי אתה תקבל X שח לשעה וX שח נסיעות ותעבוד בתפקיד הזה והזה והוא כל פעם משנה את זה ועושה מה שהוא רוצה. שביקשתי יותר כסף על נסיעות הוא הוריד לי את השכר ב2 שח לשעה וכל זה בלי לכתוב על חוזה משהו, סהכ שינה משהו באקסל. שהוא רצה לנסות לחסוך לי שעות נוספות - למרות שאני בכלל לא רוצה להגיע לשעות נוספות הוא העביר אותי לשכר גלובלי. כשהוא ראה שבחודשי אני מאחר 10 דקות פהו 10 דקות שם הוא שם החזיר אותי לשכר לפי שעה וכל זה רק לפי כמה מילים באוויר - אותו דבר לגבי 100 שקל החזר פלאפון שקיבלתי ואחרי חצי שינה ביטלו.
5. היום יצאתי להפסקה והודעתי למנהלת ואז המנכל חיפש אותי כי היה בלגן. כשחזרתי הוא קרא לי למשרד שלו ואמר לי שאני מפוטר כי זה לא פעם ראשונה שהוא חיפש אותי והייתי בהפסקות ושלא מעניין אותו החוק, גם שאני משתין וושותה ואוכל זה הפסקה מבחינתו. והוא היה ממש כעוס ואמר שנפרד כידידים ועוד חודש מהיום אני מפוטר. עכשיו מה שהוא עושה זה עברה על החוק - אם מתוקף התפקיד אני לא יכול לצאת חצי שעה רצוף להפסקה פיזית החוצה הוא חייב לשלם על זה- הוא גם לא משלם וגם מבקש לא לצאת ובגלל זה פיטר אותי [כנראה - יכול להיות שאמר את זה מכעס].
6. אני עובד מצטיין שם - ומה שקורה זה שכל הזמן מפילים עליי שם עוד ועוד דברים בלי לשלם לי עליהם כסף. גם שינו את המקום עבודה ליישוב שרחוק ב30 קמ ובמקום רכבת אני נוסע ברכב הפרטי שלי ומזבזז עוד כסף על דלק בלי לקבל חזרה. שביקשתי החזר הורידו לי את השכר ב2 שח לשעה תמורת החזרי דלק, כל זה בלי מסמך סתם באוויר.
הייתי אמור להיות שם פקיד נתונים זמני לחודשיים, ומפה לשם זה הגיע שאני עושה שם דוחות של הנהלת חשבונות, אחראי על טכנאים, העבירו אותי לשבת בתוך מוקד, נתנו לי להיות אחראי על מערכות מחשוב. אני מתקן שם מחשבים, חוסך לבוס שלי להזמין את האיש מחשבים שלו כי אני פותר דברים לבד. חוסכים בזמן שאני שם מוקדן ועוד אני עושה מלא דברים, ובעצם נותן למנכל ביטחון שמ 9 עד 18 שאני שם הוא רגוע. אבל הוא לא רוצה לשלם על זה ומנצל אותי - אם לא טוב לך קח את הרגליים ותלך. הפילו עליי גם לעשות דוחות של רופאים, ומלא מלא דברים שקשורים למחשוב ולאקסל + בדיקות תוכנה+ מערכת הקלטות וטלפוניה ושירות לקוחות וניהול עובדים. אחריות ממש גדולה וגם מטלפנים אליי מחוץ לשעות העבודה. ובמשך 12 חודשים לא קיבלתי אפילו תוספת שכר, רק בכל פעם שיש לי סידור אישי קיבלתי איום של פיטורים. מה אני עושה במצב העגום הזה? היום היה את הריב הזה ולא קיבלתי בנתיים מכתב פיטורים ולא כלום- גם הציעו לשלם לי את הפנסיה שהתלוננתי אבל גם בזה הוא קימבן אותי ורשם לסוכן ביטוח שכר של 4500 למרות שהשכר שלי הוא 5800 ברוטו. והוא צריך לשלם 12 חודש אחורה ובנתיים לא שילם כלום. איך אני יכול לתבוע אותו על כל מה שהוא עבר על החוק ולקבל את הפנסיה שלי? משכורת פיצויים? מה לגבי ההפסקות שהם לא כפי החוק? ושהוא מפטר אותי בגלל הפסקות שהוא בעצם גוזל לי כסף עליהן?? המצב ממש עגום וגם לא בא לי ללכת לשם יותר..מצד שני אני לא רוצה להיות מובטל, מה אני יכול לעשות מחר בבוקר? לבקש את המכתב פיטורין חודש מראש? להגיד לו שאני הולך לתבוע? לדבר איתו? קחו בחשבון שהבן אדם הבעל החברה וזה כסף שלו חברה קטנה, והוא בן אדם קמצן, תכמן וערמומי ביותר.