שלום רב,
אבי נפטר לפני קרוב לתשע שנים. לפני כחודש וחצי קיבלתי הודעה מאחת מלשכות ההוצל"פ על תיק (שע"פ מספרו נראה כי נפתח לפני כחמש שנים) ובה נאמר כי עו"ד המייצג גוף כלשהו שאבי היה חייב לו כסף לכאורה (סכום בן 3 ספרות) דורש לקבל פרטים על החייב. התייעצתי עם קרוב משפחה שאמר לי ליידע את אותו עו"ד במייל או בפקס כי החייב נפטר לפני זמן רב וכי מעבר לכך אין לי כל מחויבות כלפי הזוכה.
בנסיבות כאלו ואחרות שכחתי מהעניין, עד שהשבוע שו קיבלתי הודעה מלשכת ההוצל"פ על מס' הגבלות הנוגעות לחייב (שוב, אבי המנוח). ניכר היה שאף אחד לא טרח לבדוק את פרטי החייב, בייחוד לא עורך הדין. החלטתי שהפעם איידע את העו"ד ולאחר שמצאתי את כתובת המייל שלו (בקושי רב), שלחתי לו הודעה עם מס' התיק, יידועו כי אבי נפטר, התאריך בו הוא נפטר ואף הצעתי לספק העתק תעודת פטירה אם יש צורך בכך. תגובתו הייתה חביבה למראה, בה הוא ביקש העתק תעודת פטירה והעתק צו ירושה. אחרי מחשבה ארוכה, הבקשה השנייה נראית לי חשודה. האם ניתן להטיל את החוב עליי, גם לאחר תקופה ארוכה? חוץ מזה, אין ברשותי צו ירושה מאחר ואבי לא השאיר דבר אחריו למעט חובות, שכולם בוטלו עם פטירתו.
מה עליי לעשות והאם ניתן לחייב אותי לקבל את החוב גם אם אבי לא השאיר ירושה, ועוד לאחר קרוב לעשור מאז פטירתו?