פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
רציתי לשאות קבלתי בוועדה להחמרת מצב 20% ובאתר כתבו 19@ ההם אני זכאי לתשלום חודשי
חיים רייזלר
הגיב/ה:
יש הבדל מהותי בין 20% ל-19%
13/8/2010
באם קבלת 20% אתה זכאי לקצבה קבועה,אך באם קבלת 19% הינך זכאי למענק חד פעמי של 43 קצבאות ראה הסבר מאתר המל"ל:
מענק הנכות מעבודה וכל תשלום חד פעמי אחר משולמים אף הם לזכות חשבון הבנק של הזכאי להם, לפי הרשום בטופס התביעה לקצבה. סכום המענק שווה לקצבה חודשית כפול 43. אם לאחר שהזכאי קיבל את המענק הוחמר מצבו ונקבעה לו דרגת נכות בשיעור של 20% ומעלה, יקבל קצבה חודשית, וסכום המענק העודף ינוכה מן הקצבה.
רק בריאות ובהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אורנה
שאל/ה:
השלמת הכנסה לגרוש החי עם חברה
12/8/2010
אני רווקה אשר מתגוררת עם חברי ויש לנו ילד משותף מזה שנתיים , אני עובדת למחייתי ובעלת נכסים אינני מקבלת כל קצבה מביטוח לאומי , חברי הוא גרוש עם שני ילדים אשר משתכר מתחת למינימום, אין ביננו הסכם שותפות או הליך משפטי בנושא ידוע בציבור , ואינני מוכנה להיות שותפה לחובותיו , הנכסים ביננו מופרדים וגם חשבונות הבנק ,אני מאד מסייעת לו כלכלית מול ילדיו מתוך צער לגביו הצעתי לו להגיש בקשה להשלמת הכנסה , אך בגלל שהוא גר בביתי הם דורשים לקרוא לי ידועה בציבור בניגוד לרצוני או רצונו, איננו נשואים במתכוון וכל אחד מאיתנו הוא יישות עצמאית נפרדת אשר ממלאת את חובותיה בנפרד מול ביטוח לאומי ., אין לנו נכסים משותפים .. והקשר ביננו אינו יציב לכדי כך שאסכים לשתפו בנכסיי , מה עושים בכדי שביטוח לאומי יאפשר לו השלמת הכנסה ?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לצערכם אך מבחינת הביטוח הלאומי אתם
13/8/2010
נחשבים כבני זוג מאחר ואתם גרים תחת קורת גג אחת לכן מחלקת הבטחת הכנסה מעוניינת לבדוק את הכנסותיך,הפתרון היחידי שימנע בדיקה זאת הוא מגורים לא משותפים, אגב איני בטוח שחברך יכנס כלל להליך בגלל הבדיקות הקפדניות שכוללים גם בדיקת חסכונות,רכב חדיש,הכנסות שלא מעבודה,נכס ששייך לו וכדומה וגם באם אין לו דבר מעבר לשכרו ההשלמה לא תהיה גבוהה דייה. לכן עשו חושבים לפני הבקשה. בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אריאל יוסף
שאל/ה:
תחילת נכות ממתי נקבעת
12/8/2010
נפגעתי בתאונת עבודה ב-2002.הגשתי החמרה ב-2007 . הוועדה ב-2007 קבעה אין החמרה (אחוזי הנכות נותרו 0% ) ב-2008 ערערתי שוב וקיבלתי 10% ב-2009 19% ואילו ב-2010 28% .תחילת הנכות נקבעה ליום 18.1.07 אותו יום שהיתה לי ועדה ושקבעה שאין החמרה. ממתי אם כן אמורה להתחילת תקופת הנכות. מה עוד שנכות כללית קבעו לי את תחילת הנכות האורטופדית ל-18.4.2002 שזה במדוייק יום תאונת העבודה.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
מאחר ושמרת על רצף העירעורים בעינינך
12/8/2010
נשמרה לך הזכות לפי קביעת הועדה שתחילת ההחמרה תהה ב-18/1/07 , הקביעה של ועדת הנכות הכללית ב-2002 אינה מוסיפה דבר מאחר ולא קשורה לועדה מ-2010.רק בריאות.
טטיאנה
שאל/ה:
משך תקופת האבטלה
11/8/2010
שלום,
אני בצ 45.5 ובמשך 6 שנים אחרונות עבדתי ללא הפסקה. רציתי לדעת, במידע ואני מפוטרת / מתפטרת, לכמה ימי אבטלה אני זכאית?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
כמות ימי האבטלה תלויה בגילך ובמצב משפחתך ראי הסבר
11/8/2010
מאתר המל"ל : אבטלה - תקופת הזכאות המרבית התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (בן זוג תלוי, בת זוג תלויה, ילדים), והיא משולמת לך בתוך 12 החודשים הרצופים, שנמנים מ-1 בחודש שבו נרשמת לראשונה כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה: ילדו של מבוטח (כולל ילד חורג ומאומץ) וכן נכד שכל פרנסתו על המבוטח, עד גיל 18, חוץ מנער ונערה שנישאו. אם מסיים את לימודיו במוסד חינוכי על-יסודי או אם שוחר במסגרת קדם-צבאית - עד גיל 20, אם מתנדב בשנת שירות - עד גיל 21, אך אם מתגייס לצהל בתכוף לאחר תקופת התנדבותו - ללא הגבלת גיל, אם משרת בצה"ל, למעט צבא קבע - עד הגיעו לגיל 22 אך לא יותר מאשר עד תום 36 חודשי שירות, בת בשירות לאומי ועתודאי - עד גיל 22. בת זוג נחשבת לתלויה של המובטל אם היא עונה על כל התנאים האלה: א. היא אשתו של המובטל שנה לפחות או ילדה לו ילד ב. היא בת 45 ומעלה או שיש עמה ילד שלו ג. הכנסתה אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע בן זוג נחשב לתלוי של המובטלת אם מלאו לו 70 שנים או שמלאו לו 50 שנים והכנסתו אינה עולה על 57% מהשכר הממוצע מובטל בן 45 ומעלה, או בן 35 ומעלה שיש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 175 ימים לכל היותר. מובטל בן 35 ומעלה שאין עמו שלושה תלויים, או שהוא מתחת לגיל 35 ויש עמו שלושה תלויים - ישולמו לו דמי אבטלה לתקופה של 138 ימים לכל היותר.
כדאי להתייצב מיד בשירות התעסוקה חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהה אתה עלול לאבד את זכאותך. גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו.
בהצלחה.
יאיר
שאל/ה:
זכויות נכה עובד
11/8/2010
אני מעונין לעבוד יש לי נכות זמנית רפואית ואי כושר מאה אחוז כמה שעות ועד איזה סכום נטו מותר לי לעבוד שלא תפגע הזכות לקבלת הגמלה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לפני כל פעולה מצידך מאחר ויש לך 100% אי-כושר
11/8/2010
פנה לקבלת הנחיות ממחלקת הנכות בסניפך.בהצלחה.
sharon
שאל/ה:
פיצוי שווי??מה זה..
11/8/2010
שלום.ראיתי בתלוש שלי שכדאי להגיע לשכר שלי(30 שח)נותנים כל מיני פירוטים כמו אוכל נסיעות וכו. מה שהיה" מצחיק " זה שהפירוט האחרון היה על " פיצוי שווי" (קוד 24) על סכום של 2 שח בערך.... אני מבין שהרואה עשה זאת כדי להגיע לסכום המשכורת.מה זה ?האם זה משמעותי או לא טוב?תודה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
הטוב ביותר לברר עם הרו"ח של החברה.
11/8/2010
בהצלחה.
מיקי
שאל/ה:
אישור רכוש ומשכורות
11/8/2010
ברצוני לקבל שלושה אישורים: 1. אישור שאין ברשותי רכב או כל רכוש אחר 2. שלא קיבלתי שום גימלה דמי אבטלה עד היום (והחודש פוטרתי..כך שאתחיל בקרוב) 3. תשלומים שנתיים כוללים לכל שנת עבודה (ולא תלושי משכורת אלא תלוש כולל). מי יכול לתת לי אישורים כאלה? בתודה!!!
חיים רייזלר
הגיב/ה:
1+2.הצהרה שלך בפני עו"ד
11/8/2010
3.בקש ממעסיקך טופס 106.בהצלחה.
סאלי
שאל/ה:
התפטרות בהריון וזכאות לדמי לידה
10/8/2010
שלום רב, התפטרתי בחודש הראשון להריוני לאחר רצף של מעל שנתיים בהם שולם ביטוח לאומי. נמצאת בחופשה מאז (לא עובדת ולא מקבלת דמי אבטלה). רציתי לדעת האם אני זכאית לדמי לידה. וכיצד יחושב?
תודה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לצערי הזכאות היא למי שמפסיקה את עבודה בסמוך ללידה ראי
11/8/2010
הסבר מאתר המל"ל אמהות דמי לידה:
דמי לידה - תנאי הזכאות דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע . לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה. החודשים האלה ייחשבו לחודשים ששולמו בהם דמי ביטוח (ובתנאי שהם לפני היום הקובע): חודשים שהאישה עבדה וקיבלה ממעסיקה שכר (לרבות דמי מחלה ודמי חופשה), או חודשים שהייתה לה הכנסה מעבודה עצמאית והיא שילמה דמי ביטוח מהכנסתה. עבודה בחלק מהחודש נחשבת לחודש עבודה מלא. חודשים שהאישה קיבלה בעדם דמי לידה (בעד לידה קודמת) או דמי פגיעה בעבודה או דמי אבטלה או דמי תאונה או קצבה לשמירת היריון (קודמת) או נכות מעבודה בשיעור 100% מן המוסד לביטוח לאומי. חודשים שהאישה קיבלה בעדם דמי מחלה או תמורת חופשה שנתית מקופת גמל. שני החודשים הראשונים של חופשה בלא תשלום (שהמעסיק חייב בתשלום דמי ביטוח בעדם). חודשים שהאישה נמצאה בהכשרה מקצועית או בשיקום מקצועי, המאושרים לעניין זה, ובלבד שעבדה בעבודה כשכירה או כעצמאית 30 ימים רצופים לפחות בתכוף לפני היום הקובע. חודשי השירות בצבא - לחיילת שהפסיקה את השירות הצבאי והתחילה לעבוד, אבל בגלל השירות בצבא אין לזכותה מספר חודשי עבודה, המזכים בדמי לידה. לחיילת בשירות קבע קיימים תנאים שונים, בכפוף לחודש ההיריון שבו עזבה את השירות הצבאי.
אישה שעבדה גם כשכירה וגם כעצמאית, יחושבו חודשי הביטוח בנפרד לעבודתה כשכירה ולעבודתה כעצמאית. היא תוכל להיות זכאית לדמי לידה מלאים או חלקיים גם על פי עבודתה כשכירה וגם על פי עבודתה כעצמאית, רק אם צברה בכל סוג של עבודה את תקופת הכיסוי כמפורט בתנאי הזכאות, והכל על פי התנאים בחוק.
היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה.
מבוטחת
שאל/ה:
מה ההורדה על ברוטו
10/8/2010
6741 ב.לאומי,מס בריאות.וכלל פנסיה? אודה לכם על תשובה מהירה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
יועץ מס יענה לך תשובה מוסמכת ומדוייקת
10/8/2010
בהצלחה.
מירה
שאל/ה:
השלמת הכנסה- רווקה עם 5 שעות עבודה
10/8/2010
שלום,
אני רווקה בת 35. התחלתי לעבוד והתברר לי שאני אאלץ לעבוד רק 4 או 5 שעות ביום.,
שאלתי: האם אני זכאית להשלמת הכנסה?
מה גובה המשכורת שמזכה אותי בהשלמת הכנסה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
הזכאות להבטחת/השלמת הכנסה אינה נקבעת רק לפי השכר
10/8/2010
אלא לפי חסכונות,רכב חדיש,הכנסות שלא מעבודה,תמיכות ועוד,רק לאחר בדיקת נתונים נוספים אלא ומצב חשבונך ב-3 חודשים אחרונים ניתן לענות תשובה מדוייקת,אך אוכל לציין שמעבר לשכר של כ-400ש"ח ברוטו יעשה החישוב כך: מכל שקל יקוזזו 60% עד לקיזוז המלא של ההשלמה, כמו כן יתכן ויציעו לך עבודה נוספת שתשלים לך את משרתך ואסור לך לסרב לעבודה זו,זה החוק.מצטער.
מירה
הגיב/ה:
לא הבנתי
10/8/2010
קודם כל תודה על המענה, אך לא הבנתי בקשר ל 400 ש"ח.
אין לי חסכונות אין לי כלום בעצם, אני בהליכי פשיטת רגל. מלמד המשכורת הנמוכה.
מה התשובה המדוייקת?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לצערי אין תשובה יותר מדוייקת מזאת
10/8/2010
רק לאחר שתפני למחלקת הבטחת הכנסה ובדיקת הנתונים שציינתי ומצב חשבונך ב-3 חודשים אחרונים ניתן לענות תשובה מדוייקת,אך אוכל לציין שמעבר לשכר של כ-400 ש"ח ברוטו שמותר לך להשתכר מבלי שזכאותך תפגע יעשה החישוב כך: מכל שקל נוסף יקוזזו 60% עד לקיזוז המלא של ההשלמה,כמו כן יתכן ויציעו לך עבודה נוספת שתשלים לך את משרתך ואסור לך לסרב לעבודה זו,זה החוק.בהצלחה.
Ilan
שאל/ה:
זכאות לתו נכה לרכב....
10/8/2010
שלום לכם מי יודע כמה אחוז של נכות כללית צריך כדי להיות זכאי לתו נכה לאוטו? אני מתכוון רק לתו ולא לקצבת ניידות,או זכאות לרכב חדש..., במידה ומישהו יודע מה הפרוצדורה למי פונים כדי לקבל זאת? בתודה מראש אילן.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
ראה הסבר לשאלתך מאתר המל"ל-נכות
10/8/2010
לידיעתך לאחרונה התנאים הוקשחו ורק מי שאכן תנועתו בדרכים מסכנת את בריאותו מקבל תו חניה לנכה. תו חנייה לנכה זכאי לתו חנייה לנכה מי שהוא אחד מאלה:
נכה הזקוק לרכב כאמצעי תנועה בגלל רגליו הנכות. נכה שדרגת נכותו מגיעה ל-60% לפחות ותנועתו בדרכים בלי רכב עלולה לערער את מצב בריאותו. נכה המוגבל בהליכה וזקוק לכיסא גלגלים לצורך ניידותו. לשם קבלת פטור מאגרת הרישוי ותו חנייה לנכה, אתה מתבקש לפנות בכתב למשרד התחבורה ת.ד 72 חולון 58100 ולצרף צילום פרוטוקול רפואי.
במשרד התחבורה יחליטו אם אתה זכאי לקבל פטור מאגרת רישוי ותו חנייה לנכה.
בהצלחה.
נטלי
שאל/ה:
החזר מס מביטוח לאומי
10/8/2010
שלום, בשנת 2008 עבדתי בכמה עבודות, אני הייתי רוצה לדעת איך מגישים החזר מס לביטוח לאומי ואיך בודקים אם זכאים להחזר בכלל? תודה מראש.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
עליך לעשות תיאום דמי ביטוח כנסי לאתר המל"ל לדמי ביטוח
10/8/2010
אחד הסעיפים דן בתיאום דמי ביטוח. בהצלחה.
חגית
שאל/ה:
שלום אשמח לתגובה
9/8/2010
שלום! משנת 2005 אני מקבלת מזונות דרך הביטו ח לאומי לפני חצי שנה התחלתי לעבוד ואני אמורה לקבל רק הפרשים , לאחר התערבות מצד הגרוש ואחרי שהגיש להם כמה מסמכים כוזבים בלי לבדוק מולי החליטו הביטוח לאומי שיש לי חוב מולם של כ28 אלף שח בלי לפרט מדוע ולמה פשוט יש לי חוב וכמובן שאחרי שאגיש מסמכים שהם דורשים אולי יש מקום לניכויי מהחוב. על כל פנים יצא ש3 חודשים לא קיבלתי מהמל"ל מזונות גם לא הפרשים לאחר בדיקה שלהם החליטו כי מגיע לי 1300 שח הפרשים כל חודש ומזה מנכים 130 שח מהחוב עד הבירור הסופי ..כשפניתי אליהם בשאלה כי מגיע לי מהם רטרו עבור שלושת החודשים שבהם לא קיבלתי נמסר לי כי החודש אני אקבל 1170 לאחר קיזוז מהחוב ואת החודשיים רטרו הם לא נותנים לי כי הם מורידים את זה מהחוב. האם עד לבירור כל אימות אם יש חוב בכלל או אין ועד לאחר כל המצאת המסמכים מותר להם לקחת את כל הקיצבה ולשים אותה בחום ? האם ע"פ החוק הם אמורים לשלם את המזונות ולנכות מהם רק אחוז מסויים לחוב? למה אני אמורה להפסיד את החודשיים אחרונית? אני צריכה לקבל רטרו או באמת לא? תודה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
אני לחילופין מציע לך לתבוע את הגרוש
9/8/2010
דרך ההוצל"פ כי כאשר גובים מזונות דרך ביטוח לאומי הקצבה נזילה ותלויה בגובה שכרך וגביה במסגרת ההוצל"פ לא תפגע ע"י שכרך,יתכן ויש טרטור אך הגבייה לא פחות יעילה,כרגע לצערי את נתונה לחסדי מחלקת מזונות, בכדי לבדוק את מצבך לאשורו פני למנהל/ת מחלקת מזונות בגדול גם באם את חייבת אפשרי לבקש גבייה יותר מבוקרת שלא תגרום לך נזק לפרנסת משפחתך.בהצלחה.
נטלי
שאל/ה:
קיצבת נכות גם אחרי ועדה נוספת
9/8/2010
שלום שמי אני נטלי בת 31 לפני שנתיים חליתי במחלת הסכיזופרניה.שכללה אישפוז במחלקה פסיכאטרית, התקף פסיכוטי וניסיון היתאבדות .אני לא עובדת מאז.. היה לי נכות,100% ,לפני כמה חודשים היה לי וועדה רפואית,והחליטו להוריד לי את הקיצבה ל20% גם אחרי עירעור שלי,אני עדיין בחרדות ולוקחת כדורים,כרגע משלמים לי הבטחת הכנסה,לאחר שמכרתי את האוטו,כי לא ממש היתה לי ברירה,..מזה אומר 20% ? ומה אני אמורה לעשות אחרי שיפסיקו לשלם לי הבטחת הכנסה....מה אתה מציע לי לעשות? איך לממן את עצמי?
עורך דין יכול לעזור לי??
חיים רייזלר
הגיב/ה:
ראשית תמיד אפשר להגיש ערעור או בדיקה מחדש
9/8/2010
תוכלי לעשות זאת באמצעות חו"ד מפסיכאטור שמציין שאכן מצבך הורע או לא השתפר,כרגע 20% יכולים לזכות אותך בשיקום מקצועי פני למחלקת השיקום במקביל לערעור או לבדיקה מחדש ובקשי להשתקם במסגרת הביטוח הלאומי. רק בריאות ובהצלחה.
נטלי
הגיב/ה:
תודה לך על התשובה המהירה
9/8/2010
מאור
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר כמה זמן?
9/8/2010
האם לאחר 7 חודשים של עבודה במשק בית (שולמו עבורי דמי ביטוח לאומי) אני רשאית לקבל דמי אבטלה? כמה זמן צריך להיות רצף עבודה על מנת לחתום אבטלה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
באם 7 החודשים האלו הם כל עבודתך ב-18 חודשים
9/8/2010
האחרונים אז אינך עומדת בתנאי הזכאות ראי הסבר : עליך לצבור ימי אכשרה כעובדת יומית 300 יום או כעובדת חודשית 360יום בתוך פרק זמן של 18 חודשים ובאם לא צברת אינך זכאית לדמי אבטלה.מצטער.
מאור
הגיב/ה:
כלומר צריך לעבוד כשנה לפחות?
10/8/2010
צריך לעבוד כשנה לפחות בעצם כדי לקבל דמי אבטלה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לעיתים שנה מספיק אך לא תמיד תלוי כמה ימים צברת בשנה זו.
10/8/2010
בהצלחה.