פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, אשמח מאוד לעזרתכם. מצבי הוא כזה, אני בהריון בחודש שלישי. עובדת בחברה החל מינואר 2010 במשרה מלאה. מעביד הודיע לי השבוע כי הוא רוצה לשנות כיוון, ולכן בחודשיים-שלושה (לפחות) הקרובים הוא יכול לתת לי רק משרה חלקית. אחרי תקופה זו לא כ"כ ברור מה יהיה. או שהחברה תצמח או (בסבירות גבוהה) תפשוט רגל. מדובר בחברה קטנה מאוד. כרגע אני מוכנה להישאר למרות הרעת תנאים. אך אם החברה פושטת רגל ואני אהיה כבר בחודש 5-6 או אפילו 7 להריון, אהיה לי קשה למצוא תעסוקה. לפי מה שידוע לי - אם אני לא עובדת בזמן הלידה - אני לא זכאית לחופשת לידה עם תשלומי ביטוח לאומי. האם זה תקף גם במקרה של פשיטת רגל? האם יש הגנה מפני יולדת במקרים אלו? ומה עדיף עליי לעשות כדי לקבל את החופשת לידה במלואה? המון המון תודה מראש.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
אכן דילמה קשה אך עליך לדאוג לעצמך באם
4/8/2010
ישנה אפשרות להחליף מקום עבודה מן הטעם שזו הרעת תנאי עבודה וגם באם תתפטרי במידה וצברך מספיק ימי אכשרה במקומות עבודה אחרים,מדובר ב-360 יום כעובדת חודשית או 300 יום כעובדת יומית את עשויה להיות זכאית לדמי אבטלה עם התפטרותך,למעסיקך אסור לשנות לך את משרתך במיוחד בזמן הריון ראי:
עובדת בהריון :
עובדת זכאית להיעדר מהעבודה בחדשי ההריון אם אישר רופא כי מצבה הרפואי מחייב. במקרים אחדים העובדת זכאית לקבל מהמוסד לביטוח לאומי גמלה עבור שמירת הריון.
במידה והעובדת הודיעה בחודש החמישי להריונה כי היא בהריון אסור למעביד להעבידה ללא הסכמתה בשעות נוספות או בעבודת לילה (עבודה שלפחות שעתיים ממנה הן בין השעות 22.00 ו- השעה 6.00). אסור למעביד לפגוע בהיקף משרתה של עובדת בהריון ללא היתר של שר התמיית.
אסור למעביד לפטר עובדת בהריון שעובדת אצלו או באותו מקום עבודה לפחות שישה חודשים ללא היתר של שר התמ"ת.
אז לדעתי גם באם תתפטרי יתחשבו בך כדין מפוטרת ואולי אף תמצאי עבודה אחרת.
בכדי לקבל הסברים על נושא טיפול במקרה כשלך בפושטי רגל בביטוח לאומי עליך לפנות למוסד.בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רונית
שאל/ה:
מענק לימודים מעל גיל 14
4/8/2010
אני מניחה ששורשיו של מענק הלימודים והפסקתו קשורים לעובדה שחוק לימוד חובה הסתיים בכיתה ח - אך מאז ועד היום חלו שינויים רבים ויתרה מכך העלויות הכספיות של ילד ב ט אף גבוהות יותר - וכמובן שחוק לימוד חובה ממשיך עד י' . היות וכך - וכאמא ל 5 אשר 4 מהם נימצאים במערכת החינוך מבקשת לדעת מדוע ילדי העולים ל ט לא זכאים למענק לימודים? ומה ניתן לעשות על מנת לקבל את העזרה המבורכת הזו - שכן כולנו ערים לגודל ההוצאה של התחלת שנה - ועלותה?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
יש צדק רב בדבריך ובכדי שמענק זה ימשך
4/8/2010
אני מציע לך לפנות לשר החינוך גדעון סער בהצעה מנסיוני הוא קשוב להצעות מועילות ויש מצב שיטפל בנושא כראוי,כפי שבזמן היותו יו"ר ועדה למעמד האישה הגדיל את חופשת הלידה.בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירב
שאל/ה:
תביעה לנכה נזקק
3/8/2010
פניתי לביטוח לאומי בתביעה לקבל דרגת נכות מעבודה- קבעו לי 20% נכות זמנית בנוסף הגשתי תביעה לנכה נזקק- וקיבלתי עבור חודשיים הגשתי ערעור על החלטת הוועדה כי סברתי שנכותי היא לצמיתות- קיבלתי החלטה המותירה את החלטת הוועדה הראשונה בדבר 20% זמנית עד לסוף ספטמבר. שאלתי היא האם אני יכולה להגיש שוב תביעה לנכה נזקק כי איןלי כל מקור הכנסה? ומה קורה עם החודשיים שכבר קיבלתי כי אני יודעת שאפשר להגדיל את הקצבה עד ל100% עד 4 חודשים? האם בעצם קמה לי זכאות חדשה ל- 4 חודשים מרגע שקיבלתי את החלטת הוועדה הרפואית לעררים? אודה על התשובה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
מירב שלום
3/8/2010
בהחלט קיימת לך האפשרות להגיש תביעה לעניין נכה נזקק.
מירב
הגיב/ה:
המשך לשאלה בדבר נכה נזקק
3/8/2010
ממתי קמה לי זכאות חדשה?
תודה על התשובה לשאלתי בברכה רבה
דוביק
שאל/ה:
תשובה סתמית מרופא המל"ל
3/8/2010
לאחר דיון בביה"ד לעבודה בענין החמרת מצב בתאונת עבודה,הסכמתי ביחד עם עו"ד של המל"ל,שהחומר הרפואי התומך בתביעתי יוגש להחלטת "רופא המוסד".
פקיד התביעות השיב במכתב שרופא המוסד עיין בחומר שהגשתי וקבע " לדעתו לאחר עיון בחומר שהומצא אין החמרה( מהתאריך שנקבתי )ולפיכך התיק אינו מועבר לועדה לקביעת שעור ההחמרה"
לדעתי רופא המוסד חייב לנמק את החלטתו זו,ולא להסתפק בתשובה כללית וסתמית!!!
שאלתי : האם מבחינת סדרי הדין, אני יכול לפנות לשופט שבפניו הופעתי ולבקש ממנו להורות לרופא המל"ל,לנמק את החלטתו ? או עלי לפנות בענין פשוט כזה לביה"ד הארצי לעבודה? או שקיימת דרך אחרת?נראה לי שכלל לא קראו את החומר,,ושלחו "מכתב ניסוי" בבחינת יצליח טוב ,לא יצליח ,נמשיך להתמודד,תודה על תשובתכם
דוביק
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לדוביק
3/8/2010
דוביק שלום כעקרון הרופא של המוסד לביטוח לאומי אינו גוף מעין שיפוטי כמו הוועדה הרפואית לעררים ומשום כך לא חלה עליו חובת ההנמקה ומתן ההסברים. על החלטת המוסד של פקיד התביעות ניתן להגיש ערעור שוב לבית הדין האזורי לעבודה.
דוביק
הגיב/ה:
תודה לעו"ד רונן היקר
4/8/2010
אני מודה לך מקרב לב אדווח לך תוצאות דוביק
משה אורן
שאל/ה:
ביטוח לאומי- הפרשי קיצבה
3/8/2010
שלום אושרה לי קיצבת ביטוח לאומי החל מ 03/10.מאחר והייתי זכאי לקיצבה שנה לפני כן שולמו לי הפרשים החל מ 03/09.מההפרשים הנ"ל קיזזו לי תשלומי ביטוח בריאות אף על פי ששילמתי על השנה הקודמת במקום עבודתי ולא הייתי חייב אגורה. הביטוח הלאומי מציע לי לפנות למעביד ולבקש את הכסף לתקופה החופפת בחזרה לפי נוהל המקובל בביטוח הלאומי. לי יש השגה על הקביעה הזאת מאחר ואני טוען שמאחר ושילמתי כחוק במשך השנה אין לביטוח הלאומי זכות לקזז לי מההפרשים ששולמו לי. בבטיח הלאומי טוענים שזה לשון החוק והמעביד צריך להחזיר לי את הכסף. לדעתי החוק אינו מדבר על הפרשים אלא על טעויות שמחייבות החזרת הכסף. ברצוני לדעת האם אני צודק ומה לעשות בנידון?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
אכן הביטוח לאומי מקזז רק דמי בריאות מהקצבה
3/8/2010
ומדמי הביטוח אתה פטור לכן הראה את ההסבר שאני מעביר לך ועל סמך הסבר זה חובת המעביד להחזיר לך:
נכות - פטור מתשלום דמי ביטוח מקבל קצבת נכות שאין לו כל הכנסה אחרת - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה. מקבל קצבת נכות שנקבעה לו דרגת אי-כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות לצמיתות או לתקופה זמנית של שנה לפחות - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה, גם אם יש לו הכנסה אחרת. אבל אם הוא עובד עצמאי, ישלם דמי ביטוח נפגעי עבודה; ואם הוא עובד שכיר, ישלם בעדו המעסיק דמי ביטוח נפגעי עבודה ודמי ביטוח זכויות עובדים בפשיטת רגל ופירוק תאגיד.
רק בריאות.
משה אורן
הגיב/ה:
תגובה לתשובתך
3/8/2010
זה שהמעביד צריך להחזיר לי את הכסף זה ברור.אבל מדוע הביטוח לאומי לא מתחשב בכך ששילמתי כבר בשנה שחלפה לפי הכנסתי ומקזז לי מחדש
חיים רייזלר
הגיב/ה:
המל"ל השיב לך שזו לשון החוק ולכן פנה לעו"ד
4/8/2010
ובדוק מולו האם יש צדק בטענת המל"ל איני עו"ד ולא אוכל לסייע לך מעבר לתשובתי.בהצלחה.
מיכל הדר
שאל/ה:
לעו"ד רונן גביש
3/8/2010
ברצוני להודות לך על אתר ניפלא שמספק תשובות מידיות ומפורטות על ידיך.מורגש שאתה עושה עבודתך מכל הלב.המון תודה בשמי ובשם שאר הגולשים בפורום.
מיכל הדר
הגיב/ה:
לכבוד חיים רייזלר
3/8/2010
ברצוני להודות לך על אתר ניפלא שמספק תשובות מידיות ומפורטות על ידיך.רואים שאתה עושה עבודתך מכל הלב.בשמי ובשם כל הגולשים בפורום-תודה.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
מיכל תודה על תשומת ליבך ריגשת אותי
3/8/2010
מיכל הדר
שאל/ה:
קיצבת נכות האם משתלם?
3/8/2010
חד הורית.סובלת מחרדה ודיכאון .לא מסוגלת לצאת לעבוד .נוטלת תרופה עקב מצבי.מקבלת הבטחת הכנסה האם אני יכולה להוציא אחוזי נכות על רקע נפשי ? האם קיצבת הנכות תעלה בסכום הכסף על קיצבת הבטחת הכנסה? האם אפשר לקבל את שניהם?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה למיכל
3/8/2010
מיכל שלום,
ראשית ברצוני להודות לך על המילים החמות שרשמת באתר, אכן מרגש ואני אכן משתדל לספק מענה כמה שיותר מקיף וכמה שיותר מהיר לנוחות הפונים.
לגופו של עניין באם הינך שרויה במצב נפשי קשה בגין חרדה ודכאון דבר אשר מונע ממך לצאת לעבוד אזי את זכאית לגמלת נכות כללית בגין אחוזי נכות על רקע נפשי.
קצבת הנכות ברוב המקרים גבוהה יותר מקצבת הבטחת הכנסה.
אולם לצערי לא ניתן לקבל את שתי הקצבאות במשותף ובדרך כלל בוחרים בקצבה הגבוהה מבין השתיים.
אביבה
שאל/ה:
הנחה בחשמל לנכים
3/8/2010
שלום לכם יש לי נכות של 100% מקבלת קיצבה של 2400 האם מגיע לי הנחה בחשמל נשואה ובעלי עובד השאלה השניה בני כיום בן 22 משרת בצהל הוא התגייס מאוחר לצבא ובגיל 22 הפסיקו את ההשלמה על ילד בצבא הם טוענים שזה מגיל 18 עד 21 או בכלל עד גיל 22 ויוצא ששנה אני לא יקבל תוספת תודה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
1.למקבלי קצבת נכות אין הנחה בחשמל נכון להיום
3/8/2010
רק למקבלי קצבת זקנה חברת חשמל מוזילה שירותים. 2.הרעיון הוא לתת פיצוי עבור 3 שנים על בנך וברגע שזה התבצע,ביטוח לאומי מילא את חובתו והגיוני שיפסיק לאחר 3 שנים.מצטער זו המציאות.
חלי
שאל/ה:
קיצבה עקב אי גיוס לצה"ל.
3/8/2010
האם אי גיוס לצה"ל על בסיס סעיף בריאותי או פרופיל 21 או 24 זכאי לקצבה כלשהי ??בהתחשב שבנסיבות הקיימות נבצר עליו למצוא תעסוקה ?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
שחרור מצ.ה.ל אינו מזכה באופן אוטומטי בקצבת נכות.
3/8/2010
בכדי להיות זכאי לקצבה עליו לפנות לרופאיו לפי מגבלותיו ולקבל אבחנה לפי מצבו הרפואי והתפקודי ולהגיש את חו"ד ביחד עם תביעה להכרה בנכות,במקביל ניתן להגיש בקשה להבטחת הכנסה עד לקבלת התוצאה, תוכלו לעיין בהסברים באתר הביטוח הלאומי וגם להוריד טפסים למילוי. בהצלחה.
גיא
שאל/ה:
ביטוח לאומי מעל גיל 67
2/8/2010
האם לאישה בת 72 שהחליקה בסופר מרקט ושברה כתף (קיבלה מהרופא חופשת מחלה ל3 חודשים מהעבודה) מגיע מביטוח לאומי השלמת הכנסה או קצבה מסוג אחר.
גיא
הגיב/ה:
צריך להוסיף
2/8/2010
שהאישה עובדת כעוזרת בית אצל משפחה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
באם התאונה הייתה במסגרת עבודתה
3/8/2010
אז היא זכאית כנפגעת עבודה לפיצויי באם שולמו ע"י מעסיקיה דמי ביטוח כחוק,במידה ולא אני מניח שהיא תוכל לתבוע כנפגעת תאונות שלא מעבודה עשו זאת בכניסה לאתר ביטוח לאומי. אני מקווה שלא יעשו לה בעיות בגלל העובדה שהיא עובדת במסגרת המשפחה,זה אפשרי. מעבר לכך מיתן אף לתבוע את הסופר מרקט על רשלנות תורמת,הם מבוטחים אז בהצלחה ובריאות.
חן
שאל/ה:
חזרתי מחול אחרי שמונה חודשים
2/8/2010
האם אני יכול לחתום בלישכה ולקבל דמי הבטלה פוטרתי מעבודתי באוקטובר09 טסתי לארה"ב ל8 חודשים חזרתי ליפני חודשיים ואני לא מוצא עבודה אני בן 26 ומעולם לא חתמתי בלישכה האם אני זכאי לדמי הבטלה??
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לצערי מאחר ולא נרשמת לפני צאתך לחו"ל
2/8/2010
בלשכת התעסוקה איבדת כ-200 ימי אכשרה מתוך ה-540 הימים שמהם היה עליך לצבור כ-360 ימי אכשרה, אך באם היית נרשם ויוצא לחו"ל הייתה אפשרות לחזור ולנצל ימי אבטלה עד 12 חודש מיום זכאותך הראשוני. לכן אני בספק גדול באם תהיה זכאי לדמי אבטלה אך אתה מוזמן לתבוע. בהצלחה.
יעקב
הגיב/ה:
44 אחוזי נכות
2/8/2010
קיבלתי מכתב מהביטוח לאומי כי התביעה לקצבת נכות נידחת וכי נקבע לי 44 אחוזי נכות יציבה מלפני שנה אין לי מושג מה זה אומר. אם אפשר הסבר תודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה ליעקב
2/8/2010
יעקב שלום 44 אחוזי נכות אינם מקנים זכאות לנכות כללית לגבר שכן צריך 60 אחוזי נכות על מנת שניתן יהיה לקבוע את אי הכושר.
אורלי
שאל/ה:
האם יש חוק התיישנות בבטוח לאמי
2/8/2010
בין השנים1987 עד 1991 חייתי עם בעלי בחול בשנת 1991 חזרנו לארץ אני לא עבדתי ובעלי עבד רואה החשבון שלנו אמר לנו שיש צורך לעשות הסדר עם ביטוח לאומי על השנים שלא היינו כאן ולא שילמנו ביטוח לאומי והכן רואה החשבון שלנו טיפל בזה ובעלי שילם סכום כל שהוא היום הם פונים אלי בטענה שאין לי זכויות בביטוח הלאומי ביגלל אותם שנים שהייתי בחול אני ובעלי זה לא אותו תיק ההסדר שעשו לבעלי אז כשחזרנו מחול לא תופס גם עלי .ולמה הם ניזכרו עכשיו 20 שנה אחרי האם אין על זה חוק התיישנות
חיים רייזלר
הגיב/ה:
בעקרון נכון להיום אין חוק התיישנות על חוב לביטוח לאומי
2/8/2010
אך זה נשמע לי מוזר ולא סביר ההסדר שעשו עם בעלך מבלי שאת נכללת בו, במיוחד באם לא עבדת מבחינת החוק תשלום דמי הביטוח היא במסגרת תשלומי הבעל,לכן אני מציע לך לערער על דרישה,גם באם יהיה עליך להגיע לבית הדין לעבודה.בהצלחה.
שירן
שאל/ה:
מימון שכר לימוד
1/8/2010
שלום רב,
שמי שירן אני בחורה נכה בת 20 עם C.P . ואני מעוניינת להתחיל ללמוד בשנה הקרובה לתואר ראשון. לצורך העניין, אני נמצאת בקשר עם עו"סית ממחלקת השיקום של ביטוח לאומי. בתחילת התהליך שלי למציאת מקום לימודים לתואר בו אני מעוניינת נאמר לי על ידי העו"סית שכל מוסד לימודים בו אבחר ללמוד(אוניברסיטה/מכללה) יאושר למימון ע"י הביטוח הלאומי. והיא עצמה הציעה מכללות וכל מיני מוסדות לימוד שיכולים להיות אידיאלים עבורי. בעקבות מה שנאמר לי ממנה פניתי למכללה מסויימת שניתן ללמוד בה מקצוע שמעניין אותי ולאחר ששילמתי דמי רישום , עברתי ראיון והתקבלתי כשהתקשרתי להודיע לה התבשרתי ממנה כי הביטוח לאומי לא ישלם לי עבור הלימודים במכללה וזאת כי הנהלים השתנו והם לא משלמים יותר על לימודים במכללות בשל שכר הלימודים הגבוה. ודאגה להדגיש שגם אם לא אתקבל באוניברסיטה לשום מסלול לימודים ורק למכללה אוכל להתקבל , עדיין הם לא יישלמו לי עבור הלימודים. לפי דבריה אני אצטרך במקרה כזה לבחור מקצוע לימודים אחר גם אם מדובר במקצוע שלא אותו אני רוצה ללמוד, כדי שאלך ללמוד באוניברסיטה ששם השכר לימוד נמוך יותר. בעקבות מה שאמרה נאלצתי לבטל את הלימודים במכללה ובמקביל ניסיתי לפנות לאוניברסיטה מסוימת ששם גם נלמד אותו מקצוע ,אך קיבלתי רק תשובות שליליות ונאמר לי שלא אוכל להתקבל לאוניברסיטה עפ"י הנתונים הנוכחים שיש לי . עלי להדגיש שאני בחורה עם ממוצע בגרות גבוה וציון פסיכומטרי מכובד אך עדיין אינו עומד בדרישות הקבלה של האוניברסיטה. את ציון הפסיכומטרי האחרון והגבוה השגתי בפעם השלישית שנבחנתי בבחינה הפסיכומטרית. והבעיה היא שעוד כמה מועדים נוספים של פסיכומטרי לא יפתרו את הנושא כי הבחינה עצמה אינה מותאמת במיוחד לבעלי מגבלות מוטוריות וזאת על אף שנבחנתי 3 פעמים באופן מותאם . וזא כי, גם המותאם שניתן על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה איני מאפשר את שיקוף הידע והיכולות של בעלי מגבלה כשלי. השאלות שלי הם האם מה שנאמר לי מהעו"סית אלה באמת הנהלים הקיימים כעת ? כי אני מכירה מספר אנשים עם נכות פיזית שמסיימים את לימודיהם שנה ראשונה במכללה כעת והביטוח לאומי משלם עבור לימודיהם. ואם אכן זה כך, מה אני עושה במצב כזה שהאוניברסיטה לא מקבלת אותי ללימודים ובמכללות ששם תנאי הקבלה נמוכים יותר ואני יכולה ללמוד שם הביטוח הלאומי לא מוכן לשלם..??
אני מאוד מתוסכלת מהנושא , שנת הלימודים קרבה והזמן שלי להירשם ללימודים אוזל מיום ליום.... חשוב לי להתחיל את הלימודים השנה אני יושבת כבר כמעט שנה בבית מאז סיימתי שירות לאומי ואת לימודי הפסיכומטרי.
מקווה שאוכל למצוא כאן מענה לשאלותי ופתרון למצב שאני נמצאת בו כעת.
תודה! שירן.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
חלילה איני מסנגר על מחלקת השיקום של המל"ל
1/8/2010
אך עליך להבין שמסופו של התהליך העוסית רוצה בטובתך,לצערי המכללות גובות כספים גבוהים מהסדנדרט המקובל בשוק האונברסיטאות ולא מהסיבה שהם מעניקות יותר,ההיפך הוא הנכון לצערי ומן הסתם מחלקת השיקום רוצה שבסופו תהליך תלמדי מקצוע ותצאי מתאימה לשוק העבודה. מן הסתם גם בגלל הסיבה שהם מממנים לך את הלימודים ואת הקצבה וההוצאות הנילוות וורוצים שתקבלי תמורה לכספם.לכן למרות הקשיים פני לעוסית שלך ובאם יש צורך גם למנהלת מחלקת השיקום ובקשי סיוע לכניסה ללימודים באוניברסיטה המקובלת על הביטוח הלאומי. לסיכום : בגדול עליך להבין שבעל המאה הוא גם הקובע.בהצלחה.
מיכל הדר
שאל/ה:
מתי מופקד מענק לימודים?
1/8/2010
שלום רב .אני חד הורית לילד בן 9,ברצוני לדעת: באיזה תאריך בדיוק מופקד מענק לימודים לחשבון?(בעוד שבועיים הילד חוזר ללימודים ועדיין לא רכשתי לו ספרים) מה סכום המענק(הילד נולד ב27.5.01) תודה מיכל.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
מענק הלימודים יועבר בימים הקרובים לכל המאוחר עד ה-15/8
1/8/2010
על גובה המענק קראי כאן: מענק לימודים - שיעורי המענק סכומי המענק שמשולמים בשנת הלימודים תשע"א (2010 -2011):
בעד כל ילד שנולד בתקופה שמיום 10.12.99 עד 12.12.04 - 1,436 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) . בעד כל ילד שנולד בתקופה שמיום 11.12.96 עד 09.12.99 - 798 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) . המענק משולם לחשבון הבנק של הזכאים המקבלים את המענק באופן אוטומטי.
כך נמסר לי בביטוח לאומי משרד ראשי.
יוליה קול
שאל/ה:
זכאות לאחוזי נכות
29/7/2010
אני חולת אפילפסיה ושותה 3 סוגים של כדוריםשגורמים לי לרצון לישון. היו התקפים כ4-3 בחודש (חולה מגיל 14) עברתי ניתוח מוח באפריל וכרגע אין התקפים. היתי בועדה רפואית של ביטוח לאומי ואני אמורה ללכת לרופא שיקום (מטעם ביטוח לאומי) האם אני זכאית לאחוזי נכות?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
בדרך כלל כשפונים לרפוא שיקומי או לעוסית
29/7/2010
זה סימן שמנסים לבדוק מהי דרגת הכושר וסיכויי השיקום המקצועי,כלומר שיש סיכוי רב שתהי זכאית לקצבה ושיקום מקצועי.בהצלחה.