פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
לפני חצי שנה תקפו אותי אנשים שברו לי את כל העצמות בגוף ובעיקר בפנים התאשפזתי באותה תקופה שבועים עם שני ניתוחים לתיקון שברים בפנים ואחרי בחודשים עברתי עוד ניתוח והניתוח האחרון עשיתי לפני חודש בערך אז קיצור עד היום כבר יותר מחצי שנה אני בימי מחלה ואשפוזים ואפילו יש לי עוד ניתוח אחד אז ככה אין לי הכנסות עד היום וגם לא יכול לעבוד אני הגשתי תביעה נגד האנשים האלה ועד היום זה בטיפול משטרתי אז פניתי לביטוח לאומי שיעזור לי הגשתי בקשה לנפגעי תאונה לא אישרו לי בטענה שזה בגלל שזה ענין משטרתי רק אחרי שיגמר הם ישקלו את זה והגשתי גם להבטחת הכנסה לא אישרו לי בגלל שיש לי אוטו על שמי במצב כזה מה אני צריך לעשות יש איזה בקשה כל שהיא שצריך לעשות שיהיה לפכות קצת הכנסה אם מי שיכול לעזור אז תודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תירן שלום
14/7/2010
זכותו של הביטוח לאומי לקבל אישור על קרות המקרה ובמקרה הנ"ל זה אישור משטרה ולפיכך אין לך ברירה אלא להמציא את המבוקש.
מאחר ושיש לך רכב על שמך אינך זכאי לקצבת הבטחת הכנסה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רועי
שאל/ה:
כיצד מחושבים דמי לידה לעצמאית?
12/7/2010
שלום רב,
רציתי לשאול כציד מחושבים דמי לידה לעצמאית? 1. האם עפ"י ממוצע 3 החודשים האחרונים (כפי שכתוב באתר ביטוח לאומי)? 2. האם עפ"י ממוצע השנה הקודמת (על-פיה לרוב מחושבות המקדמות של השנה הנוכחית)? 3. עפ"י הממוצע של השנה בה היתה הלידה עצמה (ואז מקבלים סכום זמני עפ"י המקדמות ומבצעים קיזוז בסוף השנה)?
בביקור האחרון בביטוח לאומי נאמר לנו שאפשרות 3 זו דרך החישוב. אשתי מתכוונת לחזור להיקף עבודה נמוך משמעותית מאשר זה שלפני הלידה, ולכן אם זו אכן דרך החישוב, הממוצע השנתי שיתקבל יהיה נמוך משמעותית ממה שהרוויחה לפני הלידה. מה ניתן לעשות? הציעו לנו לסגור את התיק, ואז הממוצע השנתי יהיה מחודשי העבודה טרם הלידה. האם אכן כך?
תודה, רועי.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
ראה הסבר המל"ל לשאלתך
27/7/2010
השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה א. יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה. ב. יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
לידה קלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
י
שאל/ה:
ערעור וועדה רפואית
12/7/2010
אני מבין שיש להם זכות לערער אך האם אני צריך להגיש גם ערעור או שזה מספיק שהם ערערו ואז את טיעוניי אני יאמר בוועדה? ולאן עליי להגיש את הערעור? לסניף המטפל בתביעתי (סניף מגוריי)? או למקום בו מתקיימת הוועדה לעררים? ושאלה נוספת האם סיכום מצב רפואי שווה ערך לחוות דעת רפואית? בתודה מראש יעקב
זיו מילר, עו"ד
הגיב/ה:
יעקב שלום
12/7/2010
כעיקרון אתה תוכל לטעון את טיעוניך בוועדה אך אני מאמין כי עקב אי הכרותך עם תקנות הביטוח הלאומי והמבחנים לקביעת דרגת נכות יהיה לך קשה להתמודד עם הוועדה. בכל מקרה אני ממליץ לך לשכור שירותיו של עו"ד מטעמך שייצג אותך בוועדה.
רונן גביש, עו״ד
הגיב/ה:
תשובה ליעקב
12/7/2010
הערעור אינו בא בגדר חוות דעת רפואית ו עליך להגיש את התביעה לסניף במקום מגוריך
נאור
שאל/ה:
קצבת נכות בגין תאונת עבודה
12/7/2010
שלום. אני מקבל קצבה חודשית בגין פגיעה מהעבודה מהמוסד לביטוח לאומי .\ האם אקבל קצבה זו כל ימי חיי גם כשאפרוש מהעבודה ? האם קצבה זו תלויה האם אני עובד או לא ? האם קצבה זו תשתנה כאשר אקבל פנסייה או קצבת זיקנה ? תודה
זיו מילר, עו"ד
הגיב/ה:
נאור שלום
12/7/2010
הקצבה שאתה מקבל היום לא תוכל להינתן במקביל לחלק מהקצבאות האחרות שציינת ולכן במצב שכזה יהוונו לך את שארית הקצבה (תקבל סכום חד פעמי) וכך תמשיך לקבל הקצבה האחרת. בכל מקרה בכדי להבין יותר לעומק אילו קצבאות "מתנגשות" ואילו לא אני ממליץ לך להיכנס לאתר של הביטוח הלאומי בכדי לבדוק ספציפית למצבך וגילך כיצד יינתנו הקצבאות.
בהצלחה, עו"ד זיו מילר משרד עורכי דין מילר, בן-יוסף
מגדלנה
שאל/ה:
התפטרות מהעבודה וזכאות לדמי אבטלה
12/7/2010
שלום, אני התפטרתי ממקום העובדה לאחר קשיים בעבודה מול הבוס והתשה שבסופה נשברתי ועזבתי. התייצבתי בלשכת העבודה , מה הזכאות שלי? האם אני זכאית לדמי אבטלה לאחר 90 יום במידה ואין מוצאים לי עבודה? שאלה נוספת - האם יכולים לשלוח אותי לכל עבודה בגלל שאני התפטרתי?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
באם התפטרותך תחשב כמוצדקת יש מצב
27/7/2010
שתהי זכאית מיידית לדמי אבטלה אך חובת ההוכחה עליך ראי הסבר: מהי התפטרות מוצדקת? התפטרות מוצדקת היא התפטרות הנובעת מאחת מהסיבות הבאות: 1. התפטרות עקב מצב בריאותי לקוי של התובע או של בן משפחתו. 2. התפטרות בגלל הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או נסיבות אחרות שביחסי העבודה שבהן לא ניתן לדרוש מהעובד שימשיך בעבודתו. אפשרי לשלוח אותך לכל עבודה מתאימה לפי השכלתך,ללא קשר לעובדה שהתפטרת או פוטרת. בהצלחה
אדריכל
שאל/ה:
דמי אבטלה / טיול חו"ל
11/7/2010
שלום, אני שכיר במשרד ובמקביל יש לי עוסק מורשה, פוטרתי מעבודתי (עבדתי שנתיים במשרה מלאה), ואני מתכוון לצאת לטיול לחו"ל עוד חודש לתקופה של חודש וחצי. שאלתי היא איך לנהוג? האם אני זכאי לדחות את מועד תחילת קבלת דמי האבטלה לאחר הטיול? או שעלי להרשם בלשכה ופשוט יוחסרו לי דמי האבלטה עבור הימים בהם לא הגעתי לחתום?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לפני הנסיעה לחו"ל עדיף שתרשם בכדי
27/7/2010
לשמור על זכותך לדמי אבטלה עד שנה וכשתחזור תוכל להתייצב מיידית לקבלת דמי אבטלה באם אתה עומד בתנאי הזכאות.בהצלחה.
אני
שאל/ה:
קצבת הכנסה לאחר תקיפה
11/7/2010
לפני חצי שנה תקפו אותי אנשים שברו לי את כל העצמות בגוף ובעיקר בפנים התאשפזתי באותה תקופה שבועים עם שני ניתוחים לתיקון שברים בפנים ואחרי בחודשים עברתי עוד ניתוח והניתוח האחרון עשיתי לפני חודש בערך אז קיצור עד היום כבר יותר מחצי שנה אני בימי מחלה ואשפוזים ואפילו יש לי עוד ניתוח אחד אז ככה אין לי הכנסות עד היום וגם לא יכול לעבוד אני הגשתי תביעה נגד האנשים האלה ועד היום זה בטיפול משטרתי אז פניתי לביטוח לאומי שיעזור לי הגשתי בקשה לנפגעי תאונה לא אישרו לי בטענה שזה בגלל שזה ענין משטרתי רק אחרי שיגמר הם ישקלו את זה והגשתי גם להבטחת הכנסה לא אישרו לי בגלל שיש לי אוטו על שמי במצב כזה מה אני צריך לעשות יש איזה בקשה כל שהיא שצריך לעשות שיהיה לפכות קצת הכנסה אם מי שיכול לעזור אז תודה מראש
חיים רייזלר
הגיב/ה:
ההצעה הראשונה היא למכור את הרכב
29/7/2010
או להעביר בעלות לקרוב משפחה מבלי שתוכל להשתמש ברכב,אפשרות נוספת היא להגיש בקשה לקביעת נכות זמנית או קבועה באם אתה נמצא במצב של אי כושר,עיין באתר המל"ל על נכות כללית יש הסברים כיצד לפעול בהצלחה.
נירית
שאל/ה:
לא קיבלתי מענה קודם...
11/7/2010
אני אמורה לצאת לשנת חופשה ללא תשלום לשם המשך לימודים(לאחר שהשנה הייתי בשנת שבתון). האם אהיה זכאית לקבלת דמי אבטלה ?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
קיבלת תשובה בשאלתך הראשונה.
27/7/2010
ענת
שאל/ה:
הכנסה בזמן עבודות שירות האם המדינה דואגת לצרכיי?
11/7/2010
בהמשך לשאלתי ולתשובה שקיבלתי , אזי כיצד המדינה דואגת לצרכיי ? אני מאבדת את הפרנסה כדי לבצע את עבודות השירות , בברכה , ענת.
אסיר פעיל בעבודות שירות
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
25/7/2010
עובד שירות שעומד בתנאים מקבל 1500 ש"ח כל חודש הבטחת הכנסה.
י
שאל/ה:
נוסח מכתב ערעור לוועדה רפואית
11/7/2010
שלום, לפני מס' חודש' נפצעתי בעבודה שלי, וועדה רפואית קבעה לי 10% נכות ולאחר כשבועיים נשלח אליי מכתב שהוועדה עצמה מערערת על החלטתה בטענה לטעות וכי מגיע לי 5% נכות וואני יוזמן לוועדה 1. האם עליי לערער בכל זאת למרות שהמל"ל עירער? 2. מה הנוסח המקובל לכתיבת מכתב כזה ולאן עליי להגישו? 3. האם בנימוקים שלי אני חייב לציין את כל טיעוניי או שבוועדה אני יוכל להציגם (יש לי תור לרופא ע"מ שיפענח עבורי את הבדיקות שנעשו ע"י המל"ל ונשלחו אליי עפ"י בקשתי). 4.במידה ואני יקבל מעל 10% האם אני יוכל לעשות איחוד נכויות יש לי בנוסף נכות מעבודה 19.5% (לפני הרבה שנים)? בתודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה ל י
11/7/2010
י שלום,
ראשית יש לתקן טעות נפוצה הוועדה איננה וועדה של המוסד לביטוח לאומי אלא וועדה מטעם משרד העבודה והרווחה אשר מקבלת תשלום עבור עבודתה ממשרד העבודה והרווחה ולכן לא מדובר בוועדה של ביטוח לאומי.
משכך גם הביטוח הלאומי הוא צד כמו שאתה צד לבדיקה על ידי וועדה נטרלית ולפיכך יש לו הזכות להגיש ערעור על הוועדה.
את הנימוקים שלך מדוע אין להוריד את הנכות ל 5 % כאשר נכות בשיעור זה איננה מזכה בגמלה רק נכות בשיעור 10% יש להכין בהתאם למקרה הספיצפי של התיק.
מורן לוי
שאל/ה:
תאונת עבודה - עזרה
10/7/2010
שלום לכם, לפני חודש נפגעתי בתאונת דרכים בדרכי לעבודה. כתוצאה מהפגיעה לא הייתי בעבודה 5 ימים. המעסיק שלי מאוד הוגן והוא שלם לי שכר מלא עבור החודש שבו נפגעתי.
למרות שחלף חודש, אני ממשיכה לסבול מכאבים, הגבלת תנועה, רגישות ומטורטרת כל הזמן בין מטפלים ופיזיותרפיסטים.
אני לא מבינה מה השלבים המשפטיים שאני אמורה לבצע כעת? האם למרות שלא נגרם לי הפסד השתכרות עדיין יש להגיש תביעה לביטוח לאומי ע"מ שיכיר במקרה כתאונת עבודה? או שאולי נכון יותר לתבוע ישירות את ההוצאות והנזק מחברת הביטוח שלי?
אודה מאוד לתשובתך, מורן
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה למורן
10/7/2010
מורן שלום,
מאחר ומדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, הרי שקביעת מצבך הרפואי על ידי וועדה של המוסד לביטוח לאומי תשליך גם על הפיצוי אותו תקבלי מחברת הביטוח אשר בטחה את הרכב בביטוח חובה וזאת על פי סעיף 6 (ב) לחוק הפיצויים לנפגעי תאונת דרכים. לפיכך עליך למצות את זכויותיך מול המוסד לביטוח לאומי קודם ולאחר מכן מול חברת הביטוח.
יש גם הבדלים בין רכיבי הפיצוי אותם מפצה המוסד לביטוח לאומי לבין הפיצוי מול חברת הביטוח. כמו כן יש לנכות מהפיצוי של חברת הביטוח את התגמולים שתקבלי מהמוסד לביטוח לאומי. לפיכך יש לדעת היטב כיצד לבחור בין המסלולים השונים על מנת לקבל את מירב הפיצוי המגיע לך.
אני
שאל/ה:
לידה ולימודים
10/7/2010
שלום. אני סטודנטית אמורה להתחיל בשנה הבאה לימודים בשנה שלישית בתואר של 4 שנים. אני בהריון. אינני נשואה ואני אמורה ללדת באמצע שנת הלימודים. אם אינני עובדת בתקופת הלימודים אני מקבלת דמי לידה כלשהם? ואם אב התינוק מתכחש למצב? אני מקבלת עזרה כלשהי מביטוח לאומי? תודה
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לדמי לידה אינך זכאית כי אינך עובדת אך
27/7/2010
כאם יחידנית יתכן ותהי להבטחת הכנסה ללוא מבחן תעסוקה עד גיל שנתיים של הנולד אך עם מבחן הכנסות מעבודה או שלא מעבודה,לכן עם לידת הולד הגישי בקשה להבטחת הכנסה ובאם תעמדי בתנאי הזכאות,תקבלי. המשך הריון קל ובהצלחה.
נירית
שאל/ה:
דמי אבטלה למורה בחל"ת
8/7/2010
אני אמורה לצאת לשנת חופשה ללא תשלום לשם המשך לימודים(לאחר שהשנה הייתי בשנת שבתון). האם אהיה זכאית לקבלת דמי אבטלה ?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
לצערי מאחר ושנת שבתון לא נחשבת
27/7/2010
כשנת עבודה לא תהי זכאית לדמי אבטלה ובנוסף בזמן לימודיך לא תהי זמינה להשמה לעבודה.מצטער.
ענת
שאל/ה:
שכר בזמן עבודות שירות
8/7/2010
שלום בעקבות ביצוע עבודות שירות תופסק עבודתי , האם אני זכאית לדמי אבטלה או כל שכר אחר ?תודה.
עו"ד זיו מילר
הגיב/ה:
דמי אבטלה בזמן ריצוי עונש
8/7/2010
ענת שלום, החזקה היא כי בזמן ריצוי עונש הינך נמצאת ברשות המדינה ולכן המדינה דואגת לכל צרכייך ולכן אין זכאות לדמי אבטלה. ככל שידוע לי עבודות שירות הינם עונש מאסר לכל דבר שמרוצה בדרך של עבודות שירות במקום מאחורי סורג ובריח ולכן נופל תחת ההגדרה לעיל.
בברכה, זיו מילר עו"ד מילר בן יוסף משרד עורכי דין
שוש
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה לעובד שעוזר בניהול עסק פרטי
8/7/2010
היי השאלה היא במידה וקיים עובד שפוטר מהעבודה שלו והוא עונה על כל התנאים לזכאות דמי אבטלה אבל הוא עוזר לבת זוגתו לנהל את העסק שלה בלי שום תמורה עד מציאת מקום עבודה חדש האם זה פוגע בקבלת דמי אבטלה ?
עו"ד רמי בן יוסף
הגיב/ה:
דמי אבטלה
8/7/2010
שוש שלום, בהנחה והוא ידווח על כך שהוא עוזר לך במסמכים שימלא בשירות התעסוקה ובביטוח הלאומי לדעתי אין חשש. החשש הוא במידה ולא ידווח והדבר יצוץ באחת הביקורות שתערך לעסק, ואז יעלה חשש כי הוא בעצם כן מקבל שכר באופן לא פורמלי.
בברכה, עו"ד רמי בן יוסף מילר, בן יוסף משרד עורכי דין