פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
פוטרתי מעבודתי. משרתי הייתה בגדר 70%, 18 יום בחודש 130 ש' כפי שרשום בתלוש השכר.
עבדתי 1 שנה ו- 3 ח'.
האם אני זכאית לדמי אבטלה ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
טלטל שלום
7/6/2010
תקופת אכשרה הינו מונח אשר מתאר את התקופה שקדמה להיותך מובטלת ה שילמת דמי ביטוח אבטלה. תקופת אכשרה מצריכה כי ב- 540 הימים שקדמו לאבטלה שילמת לפחות במשך 360 ימים דמי ביטוח אבטלה (למי שלא מקבל משכורת חודשית אלא יומית, נדרשים רק 300 ימים). לא חובה ש-360 הימים יהיו רצופים.
מאחר ואת למעשה לא במשרה מלאה את צריכה לצבור 300 ימים אולם צברת רק 270 ימים 18 ימים X חמישה עשר חודשים ומשום כך לא תהי זכאית לדמי אבטלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טלטל
הגיב/ה:
המשך זכאות לדמי אבטלה
7/6/2010
בהמשך: עבודתי הינה לא יומית אלא חודשית. לפני כן, הייתי בחופשת לידה ארוכה כשנה ושמונה חודשים עם בתי בבית. בעלי בעבודה דיווח כי אינני עובדת. באם במשך כל התקופה שילמתי ביטוח לאומי מדוע איננ זכאית לדמי אבטלה ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הילה
שאל/ה:
דחיית שמירת הריון על ידי ביטוח, החמרה במצב רפואי
5/6/2010
שלום, אני חולה דלקת פרקים שהחמריה בהריון עד אבדן ניידות. וראמטולוג +רופא נשים המליצו על שמירת הריון. לאחר חודש וחצי בבית, הגשתי את המסמכים לביטוח לאומי שדחה את השמירה והציע שימוש בימי מחלה.
איני יכולה לעבוד עקב החמרה ( השמירה כרגע בתהלך הבהרת הנושא מול ביטוח לאומי - ערעור ) אבל בנתיים ונגמרו לי כל ימי המחלה והחופש.
1. 3.5 חודשים אהיה בלי הכנסה- מה ההגדרה שלי? כיצד אוכל לקבל את השכר עבור זמן זה? 2. האם יש פגיעה בדמי לידה? הבנתי כי מחושבים 3 חודשים אחרונים בהם כאמור אהיה בלי שכר.
3. מה זה השלמת שכר עקב מחלה? האם זה לצורך חישוב דמי לידה או מקבלים גם השלמת שכר מביטוח לאומי וגם דמי לידה?
4. האם בתקופה זו אני יכולה להגיש אובדן כושר עבודה זמני- נכות?
במקום עבודתי אני כמעט 4 שנים רצוף ומאוד מעורכת, כרגע אני חסרת אונים מול ההמסד וסובלת פיזית ונפשית וכלכלית.
אודה על תשובתך.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
הילה שלום
7/6/2010
לצערי לא תוכלי לקבל שכר מהמוסד לביטוח לאומי אלא באמצעות הקצבה לשמירת הריון, אולם משום שלא אושרה הזכאות יש מקום לתבוע אותה מהמוסד לביטוח לאומי ובזמן הקיים אפשר להגיש תביעה להבטחת הכנסה.
טל
שאל/ה:
במקרה שאפוטר הם אהיה זכאית לדמי אבטלה במשרה חלקית
5/6/2010
שלום, אני מועסקת כשכירה במשכורת גלובלית ב 60% משרה ועובדת 3 ימים בשבוע 9 שעות ביום במקום 5 חצאי ימים (העדפה שלי ושל המעביד). עפ"י החוק היבש אינני זכאית לדמי אבטלה עפ"י מכסה יומית של 360 ימים ב18 חודשים הקודמים (במקרה שלי זה מגיע לכ200+ ימים). במידה ואפוטר מה יהא מעמדי? מה ניתן לעשות? תודות, טל
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
טל שלום
7/6/2010
במקרה שתפוטרי לעצרי לא תהיי זכאית לדמי אבטלה משום שהיה עליך לשלם עבור 360 ימים ואת הגעת רק ל 200 ימים.
תמר
שאל/ה:
דמי אבטלה,תרגום בתלושי שכר
4/6/2010
שלום רב ברצוני לדעת אני עבדתי במקום עבודתי 13 חודש 5 ימים בשבוע 9 שעות ליום 22 ימי עבודה בחודש. האם תקופה זו מספיקה לי לקבל את דמי האבטלה?אני בת 55 לפני כן עבדתי בכח אדם לפי שעות בטיפול בקשישים,אני לא ממש מבינה את עיניין ה-360 יום אפשר לתרגם זאת לתלושי משכורת? אשמח לקבל הסבר בכדי שהגיע מוכנה לביטוח לאומי. תודה מראש ושבת שלום תמר
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תמר שלום
7/6/2010
תקופת אכשרה הינו מונח אשר מתאר את התקופה שקדמה להיותך מובטלת ובה שילמת דמי ביטוח אבטלה. תקופת אכשרה מצריכה כי ב- 540 הימים שקדמו לאבטלה שילמת לפחות במשך 360 ימים דמי ביטוח אבטלה (למי שלא מקבל משכורת חודשית אלא יומית, נדרשים רק 300 ימים). לא חובה ש-360 הימים יהיו רצופים.
באם עבדת במשרה מלאה מבצעים חישוב של 22 כפול 13 = 286 ימים ומשום כך לא עמדת בתנאי הסעיף בחוק ואינך זכאית לדמי אבטלה.
לי
שאל/ה:
דמי חופשת לידה זכאית/לא זכאית
4/6/2010
אני חייבת עזרה דחוף. אני עבדתי בחברה שנה ו8 חודשים ופיטרו אותי לאחר שפיטרו אותי גיליתי שאני בהריון כרגע אני חותמת דמי אבטלה ברצוני לדעת אם אני זכאית לדמי חופשת לידה? ואם אני מוצאת עכשיו עבודה עד שאני יולדת האם אני יקבל דמי חופשת לידה למרות שזה יוצא שאני יעבוד רק 5 חודשים בערך?? בבקשה תעזרו לי אני צריכה תשובה דחוף
אבראהים עריד
שאל/ה:
פטירה ושאירים - מענק פטירה
3/6/2010
שלום רב, אני מאד מודה על התשובה שלכם, יש לי עוד שתי שאלות בבקשה 1. תוך כמה זמן ישלם הביטוח לאומי לאימא שלי מענק פטירה ודמי קבורה? 2. אם יש לאבא שלי ז"ל מסגרת אשראי, מינוס 7500 ש"ח, האם אימא יכולה למשוך סכום כסף מהמסגרת אשראי או שהבנק ייקח את זה - כדי להבטיח לעצמו כמה שיותר מינוס תודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
איברהים שלום
6/6/2010
הביטוח הלאומי אמור לשלם בתוך 30 ימים מרגע קבלת המסמכים הרלבנטים.
יוסי
שאל/ה:
קצבת נכות 60 אחוז רפואי
3/6/2010
שלום רב נקבעה לי נכות רפואית של 60 אחוז לצמיתות ודרגת אי כושר של 57 אחוז האם מישהוא יכול להאיר את עיני מה זה אומר, והאם מגיעה לי קצבה? תודה ויום נעים
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יוסי שלום
3/6/2010
על מנת להגיע לקצבה מזכה במסגרת של נכות כללית יש להגיע לדרגת אי כושר של 60% המונעת ממך להשתכר.
במקרה שלך אומנם הגעת לנכות רפואית של 60% אולם דרגת אי הכושר הינה נמוכה ב 3 אחוזים ושוללת ממך את הזכות לקצבה.
יוני
שאל/ה:
כמה אפשר לקבל קצבה על נפשי ועוד מספר דברים...
3/6/2010
אני בן 18 וחצי, ואני מעוניין לבקש קצבת ביטוח לאומי, יש לי מספר בעיות רפואיות (כנראה נפשיות, כי אין להם פיתרון) שמפריעות לתפקד בחיי, אני לא מוסגל לעבוד בעבודה רגילה ולכן אני עובד בזנות, על מנת לפרנס את עצמי, ואמא שלי כבר לא רוצה שאגור בבית, נפגשתי עם פסכיאטר והוא אמר שאני ללא ספק יכול לקבל קצבה, רשמתי בקצרה כמה אחוזי נכות אני יכול לקבל? כמה לדעתך אני אמור לקבל קצבה?ומה המקסימום? ועל כמה זמן אני יכול לקבל רטרואקטיבי? בתודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יוני שלום
3/6/2010
לפי המתואר במצבך קיים סיכוי סביר כי תקבל קצבה מהמוסד לביטוח לאומי את שיעורה יקבעו הרפואים של המוסד לביטוח לאומי.
אתה צריך לכל הפחות דרגת אי כושר של 60% בכדי להגיע לקצבה מזכה.
יוני
הגיב/ה:
ולכמה זמן אני יכול לקבל רטרואקטיבי מקסימום?
3/6/2010
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יוני שלום
3/6/2010
אתה יכול לקבל קצבת נכות ממועד קביעת התגבשות הנכות.
יוסי
הגיב/ה:
אז מה האפשרויות העומדות בפני
3/6/2010
זוהי הועדה הראשונה שהלכתי אליה ללא שום חוות דעת רופאים מומחים, רק עם מה שרופא המשפחה כתב במסמכי בטוח לאומי, הכוונה סובל מזה ומזה, מה אני יכול לעשות כדי לשפר את מצבי, האם לערער, אבל אז לא אספיק להבדק ע"י רופאים מומחים, מה אתה מציע לי בבקשה. ותודה רבה לך על כל התשובות
שלומי
שאל/ה:
תשלום על מעצר בית
2/6/2010
השתחררתי ממעצר בית לפני כשנתיים ורק היום אני יודע שהייתי יכול לקבל על זה כסף מביטוח לאומי האם אני יכול לדרוש שיביאו לי את הכסף הזה??? תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שלומי שלום
3/6/2010
בהחלט ניתן לכתוב מכתב למוסד לביטוח לאומי בדרישה שישלמו לך את המגיע לך.
שלומי
הגיב/ה:
ומשהו אחרון
3/6/2010
אתה יודע לאן אני צריך לשלוח את זה? תודה רבה
שלומי
הגיב/ה:
זה אפשרי במקביל
3/6/2010
אם אני כרגע מקבל כסף מעבודות שירות שאני עושה?
קורין גלאור
שאל/ה:
תאונת עבודה - שבר מרוסק ביד ימין
1/6/2010
הגשתי מסמכים לביטוח הלאומי על תאונת עבודה (חתומים על ידי המעביד ועל ידי הרופא המטפל) תוך כמה זמן אני אמורה לקבל תגמול בגין א.כ.ע???? אני שכירה וההוצאות בגין הטיפולים גבוהים ואני זקוקה לכסף. מה התהליך העומד בפני ולמה עלי להתכונן. תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
קורין שלום
1/6/2010
הגשת המסמכים למוסד לביטוח לאומי אורכת פרק זמן של בין חודש לשלושה חודשים לכל הפחות לשם בדיקת זכאותך הנובעת מבדיקת פרטי המקרה ותחקור המעביד. במידה והתביעה תוכר תקבלי דמי פגיעה ותעמידי בפני וועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי. במידה והתביעה תדחה תצטרכי להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
אלי
שאל/ה:
טעות בכתיבת הפרוטוקול
1/6/2010
לפני כ שנה היה לי ועדה רפואית ובה נתנו לי נכות צמתה אך טעו בכתיבת הפרוטוקול בכך שכתבו את המעלות לא נכון גם לפי ההחלטה שלהם לקבלת הנכות האחוזים והמעלות לא שווים תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אלי שלום
1/6/2010
מאחר והוועדה הרפואית הייתה לפני שנה לא ניתן להגיש עליה ערעור יש 30 ימים להגשת הערעור.
ניתן לפתוח בהליך של בדיקת הזכאות מחדש ואז להתייחס לכל הגורמים לרבות לגמלת נכות מזכה.
נטלי
שאל/ה:
שכ"ט בתביעת נכות מול הביטוח הלאומי
1/6/2010
מה השכר ב-% המקובל בתיקים מסוג נכות בביטוח לאומי? וממה השכ"ט נגזר? אם הקצבה הנה חודשית האם כל חודש ינוכה שכ"ט מהקצבה?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
נטלי שלום
1/6/2010
שכר הטרחה משתנה בהתאם לתיק ובהתאם לעו"ד המטפל.
כך שאין נתון ספציפי, רוב עו"ד לוקחים אחוזים מהמענק ומס' קצבאות לצמיתות.
אביב
שאל/ה:
פתיחת תיק והשלכותיה
31/5/2010
שלום לאחר שבקשתי לקצבת נכות נדחתה ע"י ועדת ערר פניתי לבית הדין לעבודה בטענה שלא נבדקתי ע"י רופא מתאים. היום קיבלתי מכתב מבית הדין שכותרתו: "אישור פתיחת תיק" , רציתי לדעת מה הולך לקרות כרגע ? , האם הולכים לזמן אותי לועדה חדשה ? האם הם הולכים לקבל החלטה בענייני ללא נכוחותי ? וכ'ו.
כמו כן מופיע לי בטופס הביטוי ב"ל ולאחריו רצף של חמישה מספרים ואז מקף 05 מקף 10 - ניסיתי להזין את המספרים האלו באתר מערכת המשפט כדי לעיין בתיק אך ללא הצלחה , מה אני לא עושה כמו שצריך? ומה פירוש הביטוי ב"ל ?
תודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אביב שלום
31/5/2010
מה שיקרה כעת שה דיון בפני רשמת של בית הדין כפי לבדוק האם הוועדה לא פעלה כשורה, אם תזכה בתיק זימנו אותך מחדש, אם לא תתייצב לדיון מול העו"ד של המוסד לביטוח לאומי ומול השופטת ימחקו לך את התיק. ב"ל משמעו ביטוח לאומי והמספרים זה מספר תיק כרגע אתה לא יכול לפתוח את התיק בשל כניסת מערכת חדשה לבית המשפט.
עופר
שאל/ה:
בקשה למענק חימום
30/5/2010
האם נכים שאינם נפגעי פעולות איבה או נפגעי תאונת עבודה זכאים למענק חימום
אראלה גילשר
שאל/ה:
דמי לידה/ חופשת לידה למובטלת?
30/5/2010
הבת פוטרה בספטמבר האחרון (ואולצה על ידי המעביד להמשיך לעבוד כחודש אחרי הפיטורין, כולל חג סוכות שבו הוצאותיה על מטפלות לילדיה עלו בהרבה על משכורתה) ועדיין מקבלת דמי אבטלה. צפוייה ללדת בעוד שלושה חודשים. האם זכאית לדמי לידה או תשלומים אחרים כיוון שדמי האבטלה נחשבים כמשכורת?
אמנון
הגיב/ה:
פגיעה בעבודה
31/5/2010
מה פירוש תקנה 15?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אראלה שלום
31/5/2010
לא ניתן לקבל גם קצבה של דמי אבטלה ודמי לידה ביחד לכן בתך תקבל רק מענק של דמי לידה שהוא גבוה יותר ממענק של קצבת אבטלה.
אראלה
הגיב/ה:
תודה לך! אני רוצה למקד את השאלה:
3/6/2010
אין חשש של תשלומים כפולים כי כבר החודש נגמרו תשלומי האבטלה, והלידה צפויה רק באוגוסט. השאלה היא אחרת: בהנחה שמתוך 22 החודשים שלפני התאריך המשוער של הלידה היא עבדה בפועל רק 11 חודש, האם היא יכולה להחשיב את דמי האבטלה (4 חודשים) כמשלימים את 15 חודשי העבודה מתוך 22 שלפני הלידה? תודה מראש!