פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
היי יעל, תודה על התשובה המהירה. אני עובדת בעבודות הזמניות הללו בסטודיו סי מחודש אוגוסט 2009. האם זה נחשב הרעה בתנאים ולכן אפשרות לזכאות על פיצויי פיטורין?
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה ופיצויים
29/4/2010
מה שהייתי מציעה לך לע/ות זה לכתוב מכתב ולתעד את השתלשלות העניינים בקצרה ולטעון כי כשעברת לצפון הובטח לך שתהיה לך משרה באותם תנאים כמו במרכז וכל פעם מושכים אותך ושום דבר לא משתנה ועל כן אין לראות בכך אלא הרעה בתנאים שאם לא תשתנה אראה בכך פיטורין. אם זה יועיל אז הצלחת במלחמתך ותמשיכי לעבוד שם ואם לא אז יהיה צורך בהגשת תביעה נגד המעסיק. את חייבת להראות כי מעולם לא הסכמת להרעה הזו כי אחרת זה לא יחשב הרעה ולא יהיה לך על מה להשען ברצון פיטורייך. בהצלחה יעל אמר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דנית
שאל/ה:
לא מתכוונת לחזור לעבודה חופשת לידה ואבטלה
29/4/2010
עבדתי במקום עבודה כשנתיים וחצי.
כעת ילדתי והסתיימה חופשת הלידה שלי ואין בכוונתי לחזור למקום העבודה אלא לקבל דמי אבטלה.
1) מקום העבודה שלי נמצא מעל ל- 60 ק"מ ממקום המגורים שלי- האם אוכל לקבל דמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום?
2) האם דמי האבטלה מחושבים לפי השכר שלפני חופשת הלידה או לפי מה שבביטוח לאומי שלמו לי דמי לידה.
3) מה ההבדל בין חישוב דמי לידה לבין חישוב דמי אבטלה?
4) לאחר תקופת האבטלה בכוונתי כמובן לחפש עבודה. בעתיד ארצה להיכנס שוב להריון בע"ה.
מה התקופה שעלי לעבוד במקום החדש כדי להיות זכאית שוב לדמי לידה? מה ההשפעה של תקופת האבטלה לגבי זה ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דוד
שאל/ה:
מידע לגבי דמי אבטלה לשכיר שהוא גם עצמאי
29/4/2010
אני אקדמאי בן 28, עם שלושה ילדים. פוטרתי מעבודתי ב-5 שנים האחרונות, עם משכורת שמזכה אותי בדמי האבטלה המקסימליים. במקביל אני גם עצמאי ועושה פה ושם עבודות (בתחילת 2010 הרווחתי כעצמאי 8000 ש"ח). החל ממאי אין לי עבודה, ואני כרגע בחיפושים אינטנסיביים אחר פרויקטים - כעצמאי. שאלתי היא: איפה ניתן לקבל מידע מקיף לגבי זכויות אבטלה לשכיר שהוא גם עצמאי (באתר של הביטוח הלאומי לא מצאתי על זה שום דבר)? איך זה הולך? אם למשל במאי ויוני עדיין לא אשיג פרויקטים, או שאשיג משהו קטן, והחל מיולי יהיו לי פרויקטים משמעותיים יותר - האם ביטוח לאומי ידרוש ממני להחזיר לו את דמי האבטלה של מאי ויוני (הרי איך ביטוח לאומי יכול לדעת מה הרווחתי כעצמאי באיזה חודש - הוא מקבל רק דיווחים שנתיים)? אודה לכם מאד על תגובתכם המהירה. דוד
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבלטלה לשכיר
29/4/2010
נכון המוסד לביטוח הלאומי בודק הכנסות הדוחות שנתיים אך בהחלט הוא עשוי להעריך שכרך ולפיו והקפיא דמי אבטלה אצלו למקרה שהצפי תואם הכנסותיך ואם לא הוא ישלם לך את דמי האבטלה רורואקטיבית. כנס לאתר של לשכת התעסוקה שם תמצא תשובותיך לגבי חריג עצמאי שהיה שכיר בהצלחה. יעל אמר, עו"ד
דוד
הגיב/ה:
דמי אבטלה לשכיר-עצמאי
29/4/2010
שלום יעל, לא מצאתי באתר של לשכת התעסוקה מידע בנושא (וחיפשתי הרבה). בכל אופן, תודה על תשובתך המהירה. דוד
יעלי
שאל/ה:
שתי עבודות במקביל וזכאות לדמי אבטלה
29/4/2010
שלום, אני מדריכה בסטודיו סי כמעט שש שנים. בחמש שנים ראשונות עבדתי במשרות קבועותל 5 ימים בשבוע על בסיס יומיומי והרווחתי בשנים אלה בין 3500-4500שח בממוצע. בשנה האחרונה יצאתי לחופשת לידה של כ-5 חודשים (גם חל"ת) וכשחזרתי לעבודה זה היה כשמשפחתנו עברה ממרכז הארץ לאיזור צפון. שייכו אותי לסניף קריות המרוחק ממקום מגוריי (קיבוץ געתון) כ- 35 ק"מ ונתנו לי משרת מורה מחליפה ל-5 חודשים. כדי לעבוד הייתי צריכה לחתום על ויתור משרותיי במרכז.לאחר מכן עבדתי כמורה מחליפה ברמת ישי המרוחק כ-56קמ ממקום מגוריי. באותה תקופה לא מימנו לי נסיעות מעבר לכרטיס חופשי חודשי בינעירוני (216) שח בחודש, המשכורת היתה סביב 2000 שח +/- ולא הציעו לי משרה קבועה. כיום אני עדיין בהמתנה לא מציעים לי משרות וכשקוראים לי להחלפות אני לא יכולה לעבוד בגלל שאין לי עזרה עם ביתי, ואם כן אז זה לממן בייביסיטר. בנוסף הפסיקו לי זכאות למדים. האם זו הרעה בתנאים? יש לי עבודה שולית במקום אחר ללא תנאים סוציאליים עם קבלות והכנסותיי מאוד קטנות.אני רוצה לסגור את העוסק פטור ולעזוב גם את סטודיו סי. האם אני זכאית לפיצויים ולדמי אבטלה? אשמח לתשובה, תודה ויום טוב
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
29/4/2010
שלום רב, זכאות לדמי אבלטה יהיה זכאי מי שעבד קודם למועד פיטוריו 360 ימים ב540 ימים בתקופה שקדמה למועד האבטלה והוא פנוי לעבודה קרי חותם בלשכת התעסוקה. זה דבר אחד. דבר אחר זה הפיצויים, צריך לבחון כמה זמן עבדת בתנאים "המורעים" שכן אם הסכמת להם אז איך נוכיח שזו הרעת תנאים...צריך לבחון כמה זמן עבדת בתנאים אלה ואם לא מוצאים לך משרה סדירה כפי שהייתה בחמש שנות עבודתך הרי שניתן אולי לראות את פיטורייך כדין מפוטרת וזאת עם קבלת הכוונה משפטית ומשלוח מכתב למעסיקייך. לכל יעוץ משפטי נוסף נשמח לסייע יעל אמר, עו"ד
מורה
שאל/ה:
דמי אבטלה למורה בשנת שבתון
28/4/2010
הנני מורה בשנת שבתון כאשר קרן ההשתלמות למורים עבורה חסכתי במשך 7 שנים משלמת לי מענק חודשי. האם ניתן לומר שנותקו יחסי העובד-מעביד שלי בשנה זו מול משרד החינוך מכוון שאינני מקבלת משכורת ממנו ולהיות זכאית לדמי אבטלה ?
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
שנת שבתון
28/4/2010
לפי ההסכם הקיבוצי אם בחזרתך לעבודה לאחר שנת שבתןן נשמרים כל זכויותייך, כגון דמי חופשת מחלה; תק ותק לפיצוייים; ימי חופשה וכד הרי שבתק זו אינך פנויה לעבודה. דמי אבטלה מקבל מי שחותם בצקביל בלשכת התעסוקה והוא פנוי לעבודה אחרת. נראה לי כי בתק זו את שומרת על זכויותייך במשרד החינוך ועל כן לא תהי זכאית לדמי אבטלה בכבוד רב, יעל אמר עו״ד
מורה
הגיב/ה:
דמי אבטלה למורה בשנת שבתון
28/4/2010
יעל,
ביטוח לאומי מגדיר גם עובד שנמצא בחל"ת כזכאי לדמי אבטלה. עובד שנמצא בחל"ת גם הוא שומר על זכויותיו אצל המעביד - הלא כן??? כמו-כן מכוון שאינני עובדת בפועל , אני דווקא כן פנויה לעבודה במידה ותוצע לי ע"י לישכת התעסוקה???
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה בחל״ת
28/4/2010
ברמת העיקרון זכאי מי שיצא לחופשה ללא תשלום לדמי אבטלה וזאת בתנאי שהיציאה לחופשה היא למעל מ90 ימים. תנאי נוסף שתחתמי בלשכת התעסוקה בסמוך למועד היציאה לחופשה כדורשת עבודה. לאחר חתימה בלשכת תעסוקה תגישי תביעה לקבלת דמי אבטלה. בהצלחה
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
חל״ת
28/4/2010
התנאים הם כדלקמן: ניצול ימי חופשרה לפני יציאה לחל״ת חופשה ללא תשלום מינימאלית של 30 ימים טך את דמי האבטלה תקבלי לאחר 90 ימים וזאת בתנאי שנרשמת/חתמת בלשכת התעסוקה כדורשת עבודה. כאמור בסמוך למועד יציאתך לחופשה
גלית
שאל/ה:
נכות כללית - לופוס
28/4/2010
שלום רב! נקבעה לי נכות כללית 19% בגין לופוס. האם אני זכאית לשיקום מקצועי? מה ניתן במסגרת השיקום המקצועי?
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
לופוס
28/4/2010
על מנת להגיש תביעה לשיקום מקצועי אמורה להקבע לך ע״י הועדה הרפואית 20% נכות רפואית משוקללת לצמיתות לפחות. יחד עם זאת ניתן לבחון האם יש מקום להגיש ערעור על החלטת הןןעדה אשר קבעה 19% או לבחון תביעה להחמרה ואז אם יועלה שיעור הנכות ניתן יהיה להגיש תביעה לשיקום מקצועי נשמח לסייע בכל שידרש, בהצלחה בכבוד רב, יעל אמר עו״ד
אילה
שאל/ה:
טעות בתלוש משכורת, נוגע לדמי אבטלה
27/4/2010
אני מובטלת החל מאמצע מרץ, ומתעתדת לתבוע דמי אבטלה. בתלוש האחרון של מרץ נעשתה טעות ונרשם שם 18 יום, במקום 17 שעבדתי בפועל. הדבר מזיק לי כי כיוון שאני עובדת לפי ימים ברגע שעבדתי 18 יום הרי זה מחושב כ-25 יום, מלבד זאת גם ביום ה18 כבר התייצבתי בלשכת התעסוקה. מה ניתן לעשות כשהרואה חשבון משום מה לא מוכן להוציא תלוש חדש?
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
טעות
28/4/2010
אילה שלום,
אין ברירה, זוהי הדרך היחידה לתקן את תלוש השכר שלך...
אולי תפנה למעביד שיעשה זאת עבורך. בהצלחה ויוי-חביבה ארגמן,עו"ד
לנה
שאל/ה:
נכות חוזרת לאחר נכות זמנית
27/4/2010
אני מורה למוסיקה שאובחנה בעבר כסובלת מסינדרום Bilateral CTS (קרפלי). עברתי ניתוח בשתי ידיי לפני כחמש שנים. בזמנו הכירו לי את המחלה כמחלת מקצוע וקיבלתי נכות זמנית למשך התקופה של לפני ואחרי הניתוח. חזרתי לתפקד כרגיל. לאחרונה , הכאבים חזרו בשתי הידיים ושוב פעם אובחנתי כחולה באותה המחלה. שאלתי היא: האם אוכל לקבל בפעם נוספת היכרות במחלת מקצוע והחמרת מצב? אן לקבל נכות קבועה?
תודהרבה.
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
החמרה
27/4/2010
שלום לנה,
אכן ניתן להגיש החמרה למוסד לביטוח לאומי.
לייעוץ נוסף ומקיף יותר אשמח לענות ויוי-חביבה ארגמן, עו"ד
דרור
שאל/ה:
תשלום לביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר
27/4/2010
אני שכיר וגם עצמאי. אני משלם ביטוח לאומי דרך תלוש המשכורת כשכיר וגם 195 ש"ח בכל חודש בשוברים כעצמאי. נדמה לי שאני משלם יותר מדי. בביטוח לאומי נאמר לי שאני משלם את המינימום כעצמאי ואין אפשרות לעשות תיאום. האם זה נכון?
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
תשלום למל"ל
27/4/2010
דרור שלום,
אכן התשלום שהינך משלם הינו המינימום שעצמאי אמור לשלם.
מאיה
שאל/ה:
נפגעי איבה בקשה לתגמול
26/4/2010
אימי נרצחה עקב פעולות איבה בשנת 2001 האם מכיוון שלא היה לה בן זוג אני יכולה לקבל את התגמול שניתן בד"כ להורים שכולים או אלמן עצם כך שאני הקרבה הראשונה היחידה?
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
נפגעי איבה
27/4/2010
מאיה שלום רב,
אכן ישנה התיישנות, אך למרות שחלף המועד ישנה דרך ומבחנים להארכת התביעה ועל כן צריך לפנות לעו"ד להגשת הבקשה להארכת המועד להגשת התביעה.(אם וכאשר התביעה עומדת במבחנים!)
לשאלתך, את אכן זכאית לקבלת הפיצויים משום שאת בת משפחה מדרגה ראשונה.
לילך
שאל/ה:
אחוזי נכות במחלת הFMF
25/4/2010
מה אחוזי הנכות המגיעים לחולי FMF
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
מחלת fmf
25/4/2010
לילך שלום רב,
זה מאוד תלוי בחולה עצמו וברמת התיפקוד של החולה הנקבעים ע"י המל"ל.
כפיר משה
שאל/ה:
תשובה לעוד וויאן
22/4/2010
האישור הינו לעובד זר בתחום הסיעוד נמצא 24 שעות עם אימי בת 87
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
אישור עובד זר
23/4/2010
כפיר משה שלום רב,
אתה אמור לגשת לחברת כ"א או לאותו גוף שהנפיק לך לראשונה את האישור ולבקש מהם הארכת שהות.
אודליה
שאל/ה:
קצבת זקנה באיחור
22/4/2010
אמי הגישה 5 שנים באחיור ,כפי שבקשת אציין שהיא לא עבדה באותה תקופה.
תודה
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
קיצבת זיקנה באיחור
23/4/2010
אודליה שלום רב,
"סעיף 296(א) לחוק קובע כי תביעה לגמלה תוגש תוך 12 חדשים מהיום שבו נוצרה עילת התביעה. בקשר לכך נקבע בסעיף 296(ב) כי תביעה שהוגשה לאחר המועד תשולם למפרע לתקופה של 12 חדשים בלבד"
כפיר משה
שאל/ה:
הארכת אישור העסקה
21/4/2010
יש בידי אישור העסקה ממשרד התמת אשר עומד לפוג ב31 ביולי 2010. אני רוצה לאריך אישור זה האם אני צריך להוסיף מחדש את כל המסמכים שהגשתי פעם ראשונה מעודכנים או מספיק הגשת הבקשה על סמך המסמכים הישנים?
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
אישור העסקה
22/4/2010
שלום רב, האם זהו אישור העסקה לעובד זר ואם כן לחקלאות או לסיעוד?
צחי
שאל/ה:
מעסיק מסרב לשלם דמי מחלה
19/4/2010
אני לאחר תאונת עבודה ועדיין לא חזרתי לעבוד שולמו לי דמי פגיעה על 90 ימי הפגיעה הראשונים מביטוח לאומי והיתי בוועדה רפואית וקבעו לי נכות זמנית של 30 אחוז וכרגע המעסיק אמור לשלם לי דמי מחלה אך הוא מסרב למרות שברשותי כ 1000 שעות מחלה צבורים , איך עליי לנהוג ?
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי מחלה
20/4/2010
צחי שלום רב,
יש לבדוק פרטים נוספים ועל כן ממליצה על ייעוץ של עו"ד בתחום.
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
מעסיק מסרב לשלם דמי מחלה...
21/4/2010
צחי שלום רב, ראשית, מאחר ונפגעת בתאונת עבודה, לא מדובר על "ימי מחלה" אלא על "ימי פגיעה" - המונחים חשובים. עבור ה- 91 הימים שלאחר התאונה קיבלת " דמי פגיעה". לאחר מכן, כך ע"פ דבריך, וע"ר מטעם המוסד לביטוח לאומי קבעה לך 30% נכות. למרות שלא ציינת זאת במפורש, כנראה אינך יכול עדיין לחזור לעבודתך------> במקרה מעין זה אתה יכול להגיש "תביעה לנכה נזקק", ע"פ תקנה 18א, לפיה הביטוח לאומי ישלים את % הנכות ל- 100% לעוד מס' חודשים, למרות שוע"ר קבעה לך 30% בלבד. ניתן להוריד את הטפסים מהאינטרנט או לקבלם בסניף הקרוב למקום מגוריך. בכל מקרה, מומלץ בחום להסתייע בעו"ד המתמחה בתחום. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף, ביטוח לאומי ומימוש זכויות רפואיות