פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
שאל/ה:
נכות כללית -ערעור
27/1/2010
היה לי ועדה לפני שבוע והוחלט שיש לי 20 % נכות רפואית מה עלי לעשות ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אבי שלום
27/1/2010
יש לך אפשרות על פי החוק להגיש ערעור על החלטת הוועדה, אולם עליך למהר לפני שיעברו 30 ימים, ואז לא תוכל להגיש יותר את הערעור.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי הגוף וביטוח לאומי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
הגיב/ה:
איך מגישים את הערעור ?
27/1/2010
ומה הסיכויים ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אבי שלום
27/1/2010
מגישים את הערעור באמצעות עורך דין אשר יידע על בדיוק על מה יש לערער וכך יוכל להעריך את הסיכויים שבתיק.
מוני
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי ללא ידיעתי
27/1/2010
לצערי ולהפתעתי ללא כל הודעה מראש גילתי שיש לי חוב לביטוח לאומי בגין חוסר תשלום בשנים 2003,2002 שלא עבדתי מאחר ועברתי תאונה . החוב עומד על סכום של 4800 ש"ח ומאחר ונולדה לי ילדה ודרשתי קיצבת ילדים גיליתי שאני חייב. האם הביטוח לאומי לא אמור היה לשלוח אלי התראת חוב? האם ניתן לעשות משהו על מנת להקטין את החוב? תודה מקרב לב על תשובותך
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
למוני שלום
27/1/2010
יש לשלוח מכתב למוסד לביטוח לאומי על מנת להסדיר את העניין.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף
מוני
שאל/ה:
האם מגיע לי אבטלה
27/1/2010
עבדתי בשני מקומות (סה"כ בשני המקומות יחד 40 שעות שבועיות) מאחד קיבלתי מכתב פיטורים האם אני זכאי לקבל דמי אבטלה ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
מוני שלום
27/1/2010
כל עוד אתה עובד אינך זכאי לדמי אבטלה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום המוסד לביטוח לאומי ונזיקי גוף
מוהנד
שאל/ה:
אישה נשואה עקרת בית
27/1/2010
האם אישה נשואה עקרת בית שבעלה עובד ומפריש לביטוח לאומי צריכה גם לשלם ביטוח לאומי באופן עצמאי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
מונהד שלום
27/1/2010
על פי החוק אין אשתך מחויבת בתשלום דמי ביטוח לאומי.
בכבוד רב וברכה, רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף
דורית
שאל/ה:
כמה צריך לשלם מעסיק לבטוח לאומי לגמלאי 74 ( פירוט למטה)
27/1/2010
קרוב משפחה מעסיק גימלאי בן 74 באופן חודשי מלא - אך המשכורת משתנה מעת לעת. שאלתי:
כמה צריך המעסיק לשלם (באחוזים או בכסף) לבטוח לאומי עבור גמלאי בן 74 שמשתכר חודשית 4000? וכמה כשהשכר הוא 5000? וכמה כששכר הוא 6000?
אשמח לקבל תשובה למייל dorula@walla.com
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
דורית שלום
27/1/2010
סכום התשלום לביטוח הלאומי משתנה בהתאם למשכורת.
רו"ח יוכל לבצע לך את החישוב במדויק.
בכבוד רב ובברכה,
לילך
שאל/ה:
הפסקת העסקה בחו"ל-המשך טיפול
27/1/2010
שלום, מבקשת לשוחח באופן אישי ע"מ לתבוע בביהמ"ש תוכל להעביר לי את פרטייך?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לילך שלום
27/1/2010
פרטיי הם כדלקמן:
עו"ד רונן גביש
טל' נייד 0544322372, ניתן להתקשר בכל עת.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי גוף וביטוח לאומי
לילך
שאל/ה:
הפסקת העסקה בחו"ל
27/1/2010
שלום, אני נשואה לשליח משרד החוץ, נמצאים כרגע בשליחות בחו"ל, הכרתי את בעלי בחו"ל (התגוררתי בחו"ל 7 שנים) ולאחר נישואינו יצאנו לשליחות (כיום בעקבות השליחות אני לא מתגוררת בארץ כ-10 שנים). עבדתי בנציגות כשנתיים בהם גבו ממני דמי ביטוח לאומי ופתאום הפסיקו את העסקתי. לאחר פניות רבות לביטוח לאומי בהן נעניתי בשלילה ע"מ לנסות להסדיר את המעמד שלי על מנת שמשרד החוץ יאפשר לי לעבוד כעמ"י (עובד מקומי ישראלי) בשגרירות (המוגבל ל-5 שנים), טענותיהם העיקריות הן כי מרכז חיי אינו בארץ וכן כי מבחן התושבות הוא מבחן אישי, ורק לאחר שאחזור להתגורר בארץ אוכל "להינות" מזכויותיי כתושבת. שאלותיי הם: האם ניתן להגדיר את היותי נשואה לשליח משרד החוץ (שבכל מקרה מוגדר כי מרכז חיו בארץ) "כמתגוררת" בארץ? הם יש "קייס" לתביעה להכרה בפרשנות של הגדרת "מרכז החיים" ובכך לאפשר המשך העסקתי בשגרירות?
תודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לילך שלום
27/1/2010
אכן המבחן הקובע לתשלום דמי הביטוח הלאומי הינו מבחן התושבות. נכון הדבר כי שהיית עם בעלך במסגרת של שליחות בחו"ל. אולם מאחר והמדובר בשליחות של משרד החוץ ניתן לומר שאת תושת חוץ על פי דרישת המדינה ומשום כך הכללים משתנים משום שלא בחרת לחיות בחו"ל כדרך קבע.
לפי דעתי יש קייס לפנות אל המוסד לביטוח לאומי בעניין זה ולבקש להכיר בך כתושבת.
בכבוד רב ובברכה, רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי הגוף וביטוח לאומי
לילך
הגיב/ה:
המשך טיפול
27/1/2010
שלום, מבקשת לשוחח באופן אישי ע"מ לתבוע ביהמ"ש תוכל להעביר לי את פרטייך?
אביהו
שאל/ה:
הנחה בתשלום אגרת טלויזיה
26/1/2010
אשתי נכה 100% בביטוח לאומי ואני רוצה לברר האם מגיע לה הנחה חלקית או מלאה באגרת טלויזיה ראוי לציין כי אשתי מקבלת קצבת נכות וניידות תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אביהו שלום
26/1/2010
לצערי אין הנחה בתשלום אגרת הטלויזה.
בכבוד רב ובברכה,
רויטל
שאל/ה:
מילוי טופס תביעה לדמי אבטלה
26/1/2010
אני רוצה להגיש תביעה לדמי אבטלה לאחר שעבדתי במקום מסויים, 5 שנים, ובמקביל עבדתי בשנה האחרונה בעבודה נוספת, כיצד עליי לדווח על שני המקומות שעבדתי?
רויטל
שאל/ה:
דמי אבטלה עקב טיפול בילד
26/1/2010
התפטרתי לצורך טיפול בילדה לפני כחצי שנה, ורק עכשיו התחלתי להחתים בלשכה, טרם הגשתי טפסים לביטוח לאומי, השאלה היא: אני הגשתי מכתב התפטרות לאחר לידת הילדה כשהיא בת חצי שנה, האם הזמן שאני אמורה לחכות הוא 90 יום, עד שיאשרו לי את דמי האבטלה? והאם הייתי מגישה מכתב התפטרות מהמעסיק, הייתי יכולה מיידית לקבל דמי אבטלה?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
רויטל שלום
27/1/2010
עליך להגיש מייד את מכתב ההתפטרות מהמעסיק על מנת לקבל דמי אבטלה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי והנזיקין
יורי
שאל/ה:
בונוס לפני חופשת לידה
26/1/2010
ילדתי בחודש ספטמבר 09 - את הבונוס קיבלתי בחודש מאי 09, קרי 4 חודשים לפני חופשת הלידה. בטופס הפנייה לביטוח לאומי, לאחר פירוט שכרי ב 10 החודשים שקדמו להפסקת העבודה (סעיף 3) התבקשתי במפורש בסעיף 4 לפרט את "ההפרשים והתשלומים הנוספים שנכללו בסעיף 3 ב 4 החודשים שקדמו להפסקת העבודה". דמי הביטוח הלאומי ששולמו לי לא כללו את תשלום הבונוס. העלילה מסתבכת - בחודש מאי הקרוב (בחלוף פחות מ 11 חודשים מתחילת חופשת הלידה) אני זכאית לבונוס נוסף. שאלותי אם כן: 1. האם אהיה זכאית לתגמולי ביטוח בגין הבונוס הראשון? בגין הבונוס השני? 2. בהנחה שאהיה זכאית לתגמול בגין הבונוס הראשון, האם קמה לי זכות גם לתגמול בגין הבונוס השני (בהנחה שאעמוד בתקרת הזכאות)?
מה עלי לעשות? מתי לפנות למל"ל (עכשיו או אחרי קבלת הבונוס הבא)? בכלל לא ברור לי ההגיון שמזכה בתגמולים בגין שכר עד 3 חודשים (ולא 4 למשל) אבל מתיר "תוספות" 11 חודשים קדימה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יורי שלום
27/1/2010
השאלה אינה ברורה לי, נא לפשט את השאלה.
בכבוד רב ובברכה, רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי הגוף
איציק
שאל/ה:
3 שאלות בקשר לתאונת עבודה
26/1/2010
אני בתאונת עבודה ושולמו לי דמי פגיעה 91 יום וברשותי אישור מחלה לחודש נוסף מה קורה במצב כזה , האם המעסיק חייב לשלם לי על חשבון ימי המחלה שלי ?
הגשתי תביעה לנכות , במידה והמעסיק מחליט לפטר אותי האם אני יכול לקבל דמי אבטלה ובמגביל גם גמלת נכות ?
אם המעסיק מחליט לפטר אותי למרות שיש ברשותי אישור מחלה , הוא מחוייב לשלם לי עבור כל ימי המחלה הצבורים ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
איציק שלום
26/1/2010
ראה תשובתי לשאלותיך מיום 21.1.10 שעה 11:22.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי גוף וביטוח לאומי
שי24
שאל/ה:
שאלה בקשר לדמי אבטלה.
25/1/2010
התחלתי לחתום בלשכה ב11.11.09 והגשתי את הבקשה לדמי אבטלה לפני שבועיים בדיוק ב11.01.2010. הכניסו לי היום את הכסף בפעם הראשונה, סכום של 1100 שקלים בלבד,האם זה הגיוני לפעם הראשונה? נראה לי מעט מידי.... שוב אני חותם כבר מה-11.11.09. תודה לעונים.
שי24
הגיב/ה:
אשמח לתשובה....
26/1/2010
יפית
שאל/ה:
חופשת מחלה ותאונת עבודה
25/1/2010
שלום חודשיים וחצי אחרי תאונת עבודה (קרע רצועה בברך) חזרתי לעבודה ולפי הוראת רופא תעסוקה עלי לעבוד רק 4 שעות למשך החודש הקרוב. האם יתרת השעות (יום העב' שלי הוא בן 7 ש') יורדת מימי המחלה שלי או שהיא על חשבון ביטוח לאומי.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יפית שלום
26/1/2010
ראשית מאחר והתאונה היא תאונת עבודה אני מקווה שהגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי ושהתביעה הוכרה.
מעבר לזה המוסד לביטוח לאומי מעניק לך 91 ימי דמי פגיעה שהינם באים במסגרת של 100% אי כושר לעבודה.
לאחר מכן את זכאית להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות ובמסגרתה תקבע לך נכות זמנית ונכות לצמיתות.
הנכויות הללו שיקבעו לך הם אלו שישלימו את הפער של 3 השעות שאותם את מפסידה.