פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אל עו"ד רונן גביש שלום וברכה הייתי בועדה רפואית לנכות כללית בב"ל שקבעה לי 40% נכות יציבה עם דחיית תביעת אי כושר לעבודה. בערר שהוגש בעקבות זה קבלתי 65% נכות עם 60% אי כושר לעבודה. ברצוני להגיש החמרת מצב על מחלה חדשה שאינה נדונה בהוועדות שקדמו ולא רוצה לדון בנכויות שקבלתי בועדות שקדמו כלומר החמרת מצב על מחלה חדשה. איך אני עושה את זה ותודה לכם
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אלי שלום
25/2/2010
יש טופס מיוחד של הביטוח הלאומי שהכותרת שלו היא תקנה 36 החמרת מצב אתה ניגש איתו אל אורטופד והוא רושם האם חלה החמרה במצבך ובמידה וחלה החמרה אתה מגיש את הטופס למוסד לביטוח לאומי, בהצלחה !
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוסי
שאל/ה:
חוק התיישנות ביטול חוב לביטוח לאומי
25/2/2010
שלום רב , קיבלתי הודעה על חוב משנת 2002 ואני מבין כי לא קיים חוק התיישנות אך רציתי לדעת האם יש לי מקום לטעון לביטול החוב מאחר ואני פניתי לביטוח לאומי בשנת 2004 לתשלום חוב ונמסר לי כי אין לי חובות נוספים (למעט מה ששילמתי להם-בשנת 2004) . רציתי לדעת האם יש מה לעשות בנדון שהרי את חובתי כאזרח לברר האם יש לי חוב ביצעתי
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יוסי שלום
25/2/2010
אכן אתה צודק כי לא חלה התיישנות על חוב של המוסד לביטוח לאומי, אולם במקרה שלך יש טעם לפניה נוספת בכתב אל המוסד לביטוח לאומי על מנת להסדיר את העניין, בהצלחה !
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חגית
שאל/ה:
תשלומי חוב לביטוח לאומי האם מחושב רבעוני ?
25/2/2010
תודה , ורצית לדעת אם זה נכון שהתשלומים לביטוח לאומי מחושבים לפי רבעונים, וגם אם עבדתי רק חלק מתק' הרבעון , התשלום הוא על על הרבעון? למשל אם יש לי תלושים מחודש 5עד חודש 8 של שנת 2000 , האם מתבטל לי חלק מהחוב?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
חגית שלום
25/2/2010
התשלומים לביטוח לאומי משתלמים כל חודש בחודשו ואם יש חודשים שלךא שלמת לא ניתן יהיה לבטל לך חלק מהחוב, אולם אפשר לפנות אל המוסד מחלקת הגבייה במטרה לצמצם את החוב ואולי אפילו לבטלו דבר שאינו נפוץ.
לנה
שאל/ה:
תביעה מביטוח לאומי
24/2/2010
שלום. אני מורה למוסיקה מזה 20 שנה. מידי יום אני סוחבת את האורגנית + כבל מאריך+טייפ מכיתה לכיתה ומקומה לקומה. בזמן האחרון אני סובלת מכאבים עזים באיזור הצוואר שמקרינים לכתפיים, אני מתקשה להחזיק את הראש. פניתי לאורטופד והוא איבחן שחיקה באחת החוליות באיזור הצוואר. לדעתי הבעיה הזאת נובעת מהסחיבות במשך כל השנים הללו. האם ישנה אפשרות לתבוע מביטוח לאומי תביעת מחלת מקצוע \ נכות כלשהי?
תודה רבה על התייחסותך.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לנה שלום
25/2/2010
ניתן לתובע את המוסד לביטוח לאומי בעילה של מיקרוטראומה רצף של פגיעות חוזרות ונשנות אשר בהתהוותן הביאו לפגיעה אחת כוללת והיא שחיקה באזור החוליות בצוואר.
אליהו
שאל/ה:
תביעה להחמרת מצב
24/2/2010
שלום למומחים! הגשתי בטעות תביעה להחמרת מצב ע"ג טופס של ועדה רפואית למס הכנסה שבבטוח הלאומי,האם הטעות הזאת מחייבת תביעה חדשה בטופס ע"פ תקנה 36? והאם מועד הזכאות של ההחמרה יחל עם תאריך הגשת הטופס הנכון בתודה מראש אליהו
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אליהו שלום
24/2/2010
כעקרון הגשת התביעה צריכה להעשות עם המסמכים הנכונים, המוסד כול לפנים משורת הדין לאשר גם תביעות שהוגשו בצורה לא נכונה, אך אם לא יסכים לקבל את תביעתך אליך יהיה להגיש תביעה חדשה.
אליהו
הגיב/ה:
תודה לך עו"ד רונן
25/2/2010
משה
שאל/ה:
פדיון דמי מחלה למפוטר.
24/2/2010
שלום. פוטרתי מעבודתי. אני בן 60. מעולם לא ניצלתי ימי מחלה . האם עכשיו לאחר שפוטרתי מעבודתי האם מגיע לי איזשהו פדיון עבור ימי מחלה שלא ניצלתי? תודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
משה שלום
24/2/2010
כעקרון אין פדיון על ימי מחלה אלא אם כן הדבר מוסדר בצו הרחבה ונהוג במגזרים ספציפיים ציבוריים.
לכן עליך לברר האם המוסד שלך מצוי תחת הסדר שכזה זאת תוכל לברר דרך כוח האדם במקום בו אתה עובד.
שרה
שאל/ה:
מימוש דמי אבטלה לאחר פיטורים
24/2/2010
אני בת 58 ,עובדת כמנהלת חשבונות בחברת גז.וקיבלתי בימים אלו מכתב פיטורים ממקום עבודתי שם עבדתי 4 שנים. שאלתי היא.. איך לממש קצבת אבטלה וכמה שכר מגיע לי בדמי אבטלה ביחס למשכורתי כשעבדתי.. האם שעות נוספות גם נכללים בדמי האבטלה ולכמה זמן אני רשאית לקבל אבטלה. כמו כן.. מה קורה במקרה ולשכת העבודה מוצאת לי עבודה אולם בשכר נמוך יותר מעבודתי הקודמת. תודה עבור מענה. בברכה שרה
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
פיטורים ודמי אבטלה
25/2/2010
שרה שלום רב, באתר המוסד לביטוח לאומי יש "מחשבון" דמי אבטלה- יש שאלון קצר ולפי תשובותייך (מועד הפסקת העבודה, גיל...) תקבלי את הסכום המשוער. -דמי האבטלה באחוזים מהשכר היומי הממוצע של המובטל השכר היומי הממוצע דמי אבטלה למי שמלאו לו 28 שנים דמי אבטלה למי שעדיין לא מלאו לו 28 שנים 1. מחלק השכר שעד מחצית הסכום היומי הבסיסי לחישוב הקצבאות 80% 2. מחלק השכר הגבוה ממחצית הסכום היומי הבסיסי לחישוב הקצבאות עד ל-3/4 מן הסכום היומי הבסיסי 50% 3. מחלק השכר הגבוה מ-3/4 מן הסכום היומי הבסיסי לחישוב הקצבאות עד למלוא הסכום היומי הבסיסי 45% 4. מחלק השכר הגבוה מן הסכום היומי הבסיסי לחישוב הקצבאות עד ל-5 פעמים הסכום היומי הבסיסי 30% בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
elina
שאל/ה:
דמי אבטלה לסטודנטית
23/2/2010
שלום, השתחררתי בדצמבר 08 לאחר שירות צבאי מלא, והתפטרתי מעבודתי בספטמבר 09. צברתי מספיק ימים לקבלת דמי אבטלה. הבעיה היחידה שלי היא שאני סטודנטית, אני לומדת כל יום מהבוקר ועד 3 בצהריים. האם אני יכולה לדרוש כרגע אבטלה ואם לא מה אני אמורה לעשות?
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה לסטודנטית
25/2/2010
שלום רב, לא ניתן לשלוח לינק אך תיכנסי לאתר של ביטוח לאומי- למעלה משמאל תקלידי ב"חיפוש" - אבטלה - ותגיעי למנקום המתאים: יש את כל התשובות לשאלותייך. בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
אלי שמעוני
שאל/ה:
תשלום עבור מחלה עקב ניתוח
23/2/2010
שלום. לפני כשנתיים עברתי ניתוח להשתלה קרנית בעין עקב מחלה קרטוקונוס. במחלה זו אין אפשרות לתקן את הריאייה ע"י משקפיים אלה רק ע"י עדשות מגע ואני מרכיב עדשות מגע קשות כבר 25 שנה. העין כבר הייתה במצב שהעדשה לא פתרה את בעיית הריאייה ונאלצתי לעבור ניתוח להשתלת קרנית. הייתי חודשיים בבית אחרי הניתוח הראשון שלא הצליח ואחרי הניתוח השני שלושה חודשים המעביד שילם לי את מה שמגיע לי יום וחצי על כל חודש עבודה (באותו זמן עבדתי רק 8 חודשים ושהוא שילם לי על שבוע מחלה והוא טען שהביטוח הלאומי צריך לשלם לי את שאר ימיי המחלה. הלכתי לביטוח לאומי והם מסרבים לשלם בטענה שאין סעיף על מחלה כתוצאה מניתוח מה עליי לעשות ? מי צריך לשלם לי את הימים שהייתי בבית?
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
תשלום עבור מחלה עקב ניתוח
25/2/2010
אלי שמעוני שלום רב, ביטוח לאומי צודקים- אם היית במצב שאינך יכול לעבוד, ניתן עקרונית להגיש תביעה לנכות כללית - אבל, יש תקופת המתנה (אכשרה) של 3 חודשים. לדבריך, אחרי הניתוח הראשון נעדרת למשך חודשיים ואחרי הניתוח השני 3 חודשים- כך שבשני המקרים לא עמדת בתנאי הבסיסי לקבלת נכות כללית (מחלה/ות אשר בגינן איבדת כושרך לעבוד לתקופה העולה על 3 חודשים...מקבלים רק החל מסיום 3 החודשים...). ---> לא ציינת האם יש לך ביטוחים פרטיים ו/או האם אתה ממשיך לעבוד באותו מקום... בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד
רמי
שאל/ה:
עדיין ממתין לתשובה.
22/2/2010
בעניין תשלום עבור נסיעה לחו"ל
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
רמי שלום
24/2/2010
עצן הנסיעה לחו"ל על חשבון המעביד אין בה כדי לשלול הבטחת הכנסה.
מירב
שאל/ה:
התיישנות דרישה לתשלום
22/2/2010
בוקר טוב..קיבלתי דרישה לתשלום דמי ביטוח הימים אלו על חוב שלכאורה קיים לי משנת 2002 שאלתי האם יש התיישנות במקרה כזו?
ליאור
הגיב/ה:
יש פס"ד חדש ושונה... שימו לב!
5/8/2010
בל 3142/09 לבנה חג'ג' נגד המוסד לביטוח לאומי (מיום 08.07.10) - בית הדין האזורי בנצרת קובע כי חלה התיישנות של שבע שנים על תביעות חוב של המוסד לביטוח לאומי.
אפרת כהנא
שאל/ה:
תשלום קיצבת נכול כללית לחודש פברואר 20010
22/2/2010
או'ה מאוד לדעת מתי משלמים החודש את הקיצבאות לנכים כללית? הכונה לחודש פברוא 2010? האם מקדימים את הקיצבה בגלל פורים?
אסתי
הגיב/ה:
קצבה לפני פורים
24/2/2010
האם ידוע לאיזה תאריך יוקדם?
ירון
שאל/ה:
עדיין ממתין לתשובה
21/2/2010
עדיין ממתין לתשובה. תמוה בעיני ששאלות שנישלחו לאחר שאני שלחתי זוכות למענה מהיר יותר.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ירון שלום
21/2/2010
כפי שציינתי קודם לך אין לך עילת תביעה כנגד המוסד לביטוח לאומי.
רויטל
שאל/ה:
דחיית תביעה לדמי אבטלה
18/2/2010
התפטרתי מעבודתי לצורך טיפול בילדה כשהיתה בת חצי שנה, מתאריך ההתפטרות עד לתאריך התייצבות בלישכה עברו 6 חודשים, הגשתי תביעה לביטוח לאומי ודחו אותי מכיון שלא היתה הכנה בשנה וחצי האחרונות, האם זה הגיוני כשקיימת תקופה עבודה ארוכה של 5 שנים לפני תאריך ההתפטרות?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
רויטל שלום
18/2/2010
עצם ההתפטרות עבור טיפול בילדה לאחר חופשת הלידה, איננה מקנה לך זכאות לדמי אבטלה שכן לא פוטרת או התפטרת באופן כזה אשר רואים אותו כפיטורים, אין כל רלבנטיות במצב דברים זה גם עם עבדת 5 שנים לפני ההליך ההתפטרות.
בכבוד רב ובברכה, רונן גביש, עו"ד מומחה למימוש זכויות רפואיות
גולן
שאל/ה:
תביע לדמי אבטלה
18/2/2010
שלום, האם מצוין בחוק פרק זמן מקסימלי לטיפול בתביעה לדמי אבטלה ? הועסקתי בחברה משפחתית במשך שנים ופוטרתי עקב סיכסוך עם אחד מבני המשפחה. ברור לי שמדובר בתביעה לא רגילה אולם היא מטופלת כבר שלושה חודשים ! האם הבדיקה איננה מוגבלת בזמן ?
המון תודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
גולן שלום
18/2/2010
אין פרק זמן מקסימלי לטיפול בתביעה לדמי אבטלה, החוק קובע כי אליך להגשי את מכתב ההתפטרות עם 12 תלושי שכר אחרונים ואז לקבל את דמי האבטלה.
במקרה והתביעה מתעכבת יש לפנות לבירור העניין מול המוסד לביטוח לאומי.