פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אביה
שאל/ה:
שאלה בנוגע לתו נכה משולש
5/2/2010
קיבלתי תו נכה משולש, מה זה אומר על חניה בחניות כחולות עם ציור של כסא גלגלים? איפה מותר לי לחנות? האם עלי לשים תו חניה בעיר? ומדוע נתנו לי את התו לשנה? האם עלי לפנות בבקשה שוב בשנה הבאה? תודה רבה!
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אביה שלום
8/2/2010
למעשה תו נכה משולש מאפשר לך לחנות בכל מקום, כל עוד אינך עובדרת על חוקי התנועה ומפריעה לתנועה. את למעשה תצטרכי לפנות עוד שנה בבקשה לקבלת תו נכה על מנת לחדשו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
סיגלית
שאל/ה:
שאלה לגבי תביעה נגד המוסד לבטוח לאומי
4/2/2010
ב2005 עברתי ארוע לב שנבע מתאונת עבודה שעברתי לפני שנים רבות.
ב-2008 הגשתי תביעה על החמרת מצבי לפי תקנה 36 שמקורה בתאונת עבודה הנ"ל.
ועדה רפואית מדרג ראשון-רופא יחיד- דחתה את תביעתי והגשתי ערעור.
וועדת העררים קבלה את טענותי , ואשרה הגדלת אחוזי נכות
מעבודה בגין החמרה זו.אך התחולה שנקבעה היא רק מתאריך הגשת התביעה ב2008 ולא ממועד הארוע ש התרחש ב-2005
הגשתי תביעה לביה"ד לעבודה להכרה בנכות החל מיום הארוע, והדגשתי שאני לא מערער על אחוזי הנכות שנקבעו כי הם נראים לי סבירים ומתאימים למצבי.
המל"ל הגיש מצדו כתב הגנה ובו בין היתר הוא יבקש שאני יגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית ואז יקבעו לי דרגת נכות זמנית של 100 אחוז
עד להחלטת הרופאים
שאלתי! האם הועדה תדון מהתחלה גם בקביעתה לגבי ההחמרה וסיבותיה והיא רשאית לבטל את ההכרה הקודמת, ולשלול את ההחמרה הקשורה לעבר הרחוק(כלומר להפוך את החלטתה לגמרי),או שהיא תעסוק רק בצד המנהלי של מועד התחולה
ואני מודה מאד לכולם
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
סיגלית שלום
5/2/2010
הערעור על וועדה רפואית לעררים בפני בית הדין הוא בשאלה משפטית בלבד, ובית הדין יתערב רק עם נפל פגם מנהלי בהחלטת הוועדה.
בית הדין לא יתערב בהחלטה רפואית של הוועדה.
מהכללים הללו אנו צריכים לבדוק האם יש מקום להתערבות בשתי שאלות:
1. מועד תחולת הנכות.
2. גובה הנכות.
גם מועד תחילת הנכות וגם גובה הנכות הן קביעות רפואיות.
אולם הקושי לערעור הוא דווקא של המוסד שכן ערעור על גובה נכות הוא ערעור רפואי מובהק אשר דרך כלל אין בית הדין מתערב בו. ולעניין תחולת הנכות בית הדין יותר יטה להתערב אם תראי שהוועדה טעתה בקביעת מועד הנכות שכן לא התייחסה למסמכים המראים כי הנכות החלה בשנת 2005.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזקי הגוף וביטוח לאומי
סיגלית
הגיב/ה:
תודה לעו"ד גביש
8/2/2010
שלום לך מכובדי אני מודה לך מאד על תשובתך,ומאחלת לך רק טוב סיגלית
אגבריה עמאד--- מעלה עירון
שאל/ה:
השלמת הכנסה לעובד בשכר נמוך
4/2/2010
אני בהבטחת הכנסה משנת 2003 מוצעת לי עבודה בשכר של 4000 ש"ח לחודש . 5 ימים עבודה בשבוע 8שעות ביום אני נשוי +5 ילדים האם אני זכאי להשלמת הכנסה ? וכמה ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אגבריה שלום
8/2/2010
לא ניתן לקבלת הבטחת הכנסה והשלמת הכנסה במקביל, אתה כעקרון אמור להמשיך לקבל הבטחות הכנסה והסכום בהתאם לחישוב של המוסד לביטוח לאומי.
בכבוד רב ובברכה, רונן גביש, מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף
שמעון
שאל/ה:
אחוזי נכות לאחר ניתוח קיבה
3/2/2010
שלום רב. עקב מחלת סרטן קיבה בניתוח הסירו את כל הקיבה,בשלב זה קיבלתי 100% נכות למשך שנה וחצי, שאלתי היא מהם אחזי נכות לצמיתות ללא קיבה ,בנוסף אני לא שומע טוב באוזן ימין,יש תוצאות מעבדה.אני גם סובל ממום בלב - wpw .בתודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שמעון שלום
8/2/2010
אחוזי הנכות נקבעים על פי בדיקה רפואית המשתנה בין רופא לרופא ומאחר ואינני רופא אין באפשרותי להעריך מה הם אחוזי הנכות לצמיתות אשר תקבל.
בשל שלל בעיותיך באם אינך עובד הייתי ממליץ להגיש תביעה לנכות כללית.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי הגוף.
daliaggg
שאל/ה:
זכויות עקב נכות ביטוח לאומי
3/2/2010
קיבלתי 100% נכות לתקופה של 10 חודשים עקב מחלה, ללא קצבת נכות מכיוון ששכרי עולה על 60% השכר הממוצע במשק. אלו הטבות אני יכולה לקבל בעקבות הנכות? הנחות מארנונה? תו נכה? מ"ה? מכונית ללא מיסים? עוד? תודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שלום לך
3/2/2010
לצערי עקב היותך לא מקבל קצבה ועקב היות הנכות זמנית ולא צמיתה אין אתה זכאי להטבות בגין הנכות.
בכבוד רב ובברכה, רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי גוף
שרה
שאל/ה:
אבטלה ועוסק פטור
2/2/2010
שלום לכם ומקווה שהגעתי לאתר הנכון.
.1.ב1.8 סימתי את עבודתי בחברה לאחר 15 שנה. 2.ב 1.9 פתחתי עסק פטור. 3.וב ספטמבר ואוקטובר עבדתי וניכנסו לי פרויקטים עם הכנסה נאה ובעדם קיבלתי את התשלום בחודשים 10,11. .4 .ב נובמבר ,דצמבר וינואר 2010 לא היתה לי עבודה וחתמתי אבטלה.. 5.השבוע הלכתי לביטוח לאומי לבדוק אם יהיה לי פרויקט במהלך החודש האם להמשיך לחתום או להפסיק.ובמהלך הפגישה הסתבר בביטוח לאומי מחלקת אבטלה שאני חיבת להחזיר את האבטלה כ-10000 ₪ בגין כזוז הכנסות.!
שאלות: 1.מה על לעשות על מנת לבטל סכום זה הרי אני מובטלת בתאריכי החתימה!ועכשיו. רשום באתר של ביטוח לאומי"מובטל שיש לו הכנס מעבודה (שכיר)או משלוח יד (עצמאי)בתקופה שבעדה הוא מקבל דמי אבטלה חייב לדווח על הכנסות אילו ההכנסות ינוכו מדמי האבטלה המגיעים לו" והרי בתקופה שקיבלתי אבטלה וגם עכשין אני עדין מובטלת.ו 2.מה אני עושה בחודש שיכנס לי פרויקט להמשיך לחתום או להפסיק בזמן שאני עושה אותו?או שיגמר לחזור ?או שזה לא משנה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שרה שלום
3/2/2010
עניינך מחייב בירור מעמיק מול המוסדס לביטוח לאומי, לרבות החזר האבטלה.
תשומת ליבך, כי כל עוד קיים לך עוסק פטור אין את נחשבת כמובטלת וזה תקף גם לעניין הפרוייקטים הנכנסים אליך.
בכבוד רב ובברכה, רונן גביש עו"ד, מומחה בתחום נזיקי גוף וביטוח לאומי
אני
שאל/ה:
נכות מלידה-שאלה
1/2/2010
אני בן 31,נולדתי עם 4 אצבעות מאז שנולדתי-הרגל שלי נפוחה וגדולה במידה מאז שנולדתי,חש כאבים אם הינני לובש נעליים לזמן ממושך ,חש מוגבלות-מה עליי לעשות? נורא התביישתי בלספר,אף פעם לא העליתי את הנושא בפני עורך דין. מה מגיע לי? האם ניתן לקבל במידה ונקבע לי נכות מסוימת,את מה שפספסתי מהשנים שעברו??
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שלום לך
1/2/2010
לצערי אין נכות מזכה במקרה שלך.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי גוף וביטוח לאומי
לינוי
שאל/ה:
הפסקה זמנית בתקופת אבטלה
31/1/2010
שלום רב. אני כרגע מובטלת (תקופת האבטלה שלי מסתיימת ביולי 2010). מצעתי עבודה זמנית לתקופה של חודש, כהתנסות, עם אפשרות של משרה קבועה בהמשך. רציתי לדעת, האם אני יכולה לעשות הפסקה בקבלת דמי אבטלה לחודש ימים ולאחר חודש לחזור ולהתייצב בלשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה המגיעים לי עד תום תקופת האבטלה. ואם כן, אז מה עלי לעשות? לדווח לביטוח לאומי על הפסקה בקבלת דמי אבטלה או לדווח לפקיד לשכת התעסוקה שאני מתחילה לעבוד עבודה זמנית? מה עלי לציין בעת הפניה. ועוד שאלה, בבקשה. האם אני צריכה להביא תלוש משכורת של אותו חודש לביטוח לאומי מסיבה כלשהי? תודה רבה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לינוי שלום
31/1/2010
את לא יכולה לעשות הפסקה בקבלת דמי האבטלה לחודש ימים ולאחר מכן לחזור שכן את עדיין נחשבת כעובדת.
בכבוד רב וברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף
ליאם
שאל/ה:
פיצויים והתפטרות עקב מעבר דירה - חוזר לצפון הארץ
30/1/2010
שלום רב, אני עובד בגוף בטחוני באזור המרכז וגר באזור השרון מזה כ-6 שנים. במקור אני מהצפון (מרחק של יותר מ-60 ק"מ ממקום מגוריי הנוכחי) ובתעודת הזהות אני עדיין רשום כמתגורר בצפון. כעת התחתנתי ואני מתעתד להתפטר מעבודתי ולחזור לגור בצפון. האם אהיה זכאי לדמי אבטלה? ואם כן, האם העובדה כי כתובתי רשומה עדיין בצפון מהווה בעיה?
בתודה מראש, ליאם
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ליאם שלום
31/1/2010
אתה תהיה זכאי לדמי אבטלה שכן ההתפטרות נחשבת לפיטורים.
העבודה כי כתובתך רשומה עדיין בצפון אינה מהווה בעיה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי גוף
יורי
שאל/ה:
בונוס וחופשת לידה
29/1/2010
ניסיון לפשט את השאלה ששאלתי ב 26.1.10: 1. מה דין שכר בונוס שקיבלתי, עובדת שכירה, 4 חודשים לפני צאתי לחופשת לידה? משום מה המל"ל לא הכיר בבונוס זה לצורך חישוב דמי הלידה המגיעים לי. 2. מה דין שכר בונוס נוסף שעלי לקבל בעוד כ 3 חודשים, קרי 6כ 8 חודשים אחרי הלידה (בינתיים כבר חזרתי לעבודה)? - המדובר בשני תשלומי בונוס שנתיים האחד התקבל במאי 2009 , ארבעה חודשים לפני חופשת הלידה והשני יתקבל במאי 2010, כשמונה חודשים אחרי הלידה. תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יורי שלום
31/1/2010
המוס דלביטוח לאומי כעקרון איננו מכיר בבונוסים כאם הוא מסתמך על תלושי השכר שלך בפועל.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי הגוף וביטוח לאומי
עדנה
שאל/ה:
נכות רפואית לצורך שר'ם
29/1/2010
האם זה נכון שמנפים אחוזי נכות של עין לצורך שירותים מיוחדים? הודיעו לנו שמנפים וכשהערערנו הזמינו אותנו שוב לועדה של רופא עיניים האם זה לא מגוחך ומה צריך לעשות?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
עדנה שלום
29/1/2010
לקצבה לשירותים מיוחדים זכאים גברים ונשים עד גיל פרישה המבוטחים בביטוח הלאומי וזקוקים לעזרה רבה של אדם אחר בפעולות היום-יום (לבישה, אכילה, רחצה, ניידות בבית ושליטה על הפרשות), או שהם זקוקים להשגחה מתמדת למניעת סכנת חיים לעצמם או לאחרים.
שיעורי הקצבה מי שזקוק לעזרה רבה בעשיית רוב פעולות היום–יום ברוב שעות היממה, או מי שזקוק להשגחה מתמדת - זכאי לקצבה בשיעור של 50% מקצבת נכות מלאה ליחיד - 1,010 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) . מי שזקוק לעזרה רבה בעשיית כל פעולות היום–יום ברוב שעות היממה - זכאי ל-105% מקצבת נכות מלאה ליחיד - 2,120 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) . מי שתלוי לחלוטין באדם אחר בעשיית כל פעולות היום–יום בכל שעות היממה - זכאי לקצבה בשיעור 175% מקצבת נכות מלאה ליחיד - 3,533 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) .
נוסף על הסכום הבסיסי של הקצבה משולמת תוספת לקצבה:
למי שמקבל קצבה לשירותים מיוחדים בשיעור של 50% - 283 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) . למי שמקבל קצבה לשירותים מיוחדים בשיעור של 105% - 575 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) . למי שמקבל קצבה לשירותים מיוחדים בשיעור של 175% - 858 ש"ח (החל ב- 01.01.2010) .
תנאי הזכאות על המבוטח לעמוד בכל התנאים האלה: 1. הוא מבוטח בביטוח הלאומי וגילו מ- 18 ו-90 יום עד גיל פרישה, והוא נמצא בישראל. 2. הוא מקבל קצבת נכות מן הביטוח הלאומי ונקבעה לו על-ידי הביטוח הלאומי נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות (לעניין שירותים מיוחדים), או הוא אינו מקבל קצבת נכות, אך נקבעה לו על-ידי הביטוח הלאומי נכות רפואית בשיעור של 75% (לעניין שירותים מיוחדים), ובלבד שהוא עונה גם על התנאים המפורטים בהמשך. 3. הוא אינו מקבל הטבות על–פי הסכם ניידות, למעט מקרים המפורטים בהמשך. 4. הוא אינו מאושפז במוסד שניתנים בו שירותי רפואה, סיעוד או שיקום.
לסיכום יש לעבור על המסמכים הרפואיים ולבדוק את זכאותך על פי ליקויים גופניים נוספים.
עדנה
הגיב/ה:
המשך לא ברור
29/1/2010
תודה,שאלתי בעיניין העיניים.נאמר לי בביטוח הלאומי שנכות בעיניים לא נחשבת בשקלול לננכות רפואית לצרכי שרם. ומיצד שני מזמינים אותו שוב לועדה עם רופא עיניים זאת לאחר שנקבעה לו נכות 30% לעיניים
אייזיק
שאל/ה:
תשלום דמי פגיעה מלאים - אי כשירות לעבודה
28/1/2010
אני בתאונת עבודה וקיבלתי דמי פגיעה מביטוח לאומי עבור 91 יום , אך לצערי אני עדיין אינני כשיר לעבודה וברשותי אישור רפואי לחודש נוסף , יש ברשותי 850 שעות מחלה לא מנוצלים , מה עליי לעשות האם לבקש מהמעסיק שישלם לי על החודש הנוסף או להגיש תביעת נכות מעבודה או שאין קשר בן השניים
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אייזיק שלום
29/1/2010
יש באפשרותך לבקש ממעסיקתך לשלם את חופשת המחלה, כיוון שבכל מקרה תקבל נכות זמנית באם תגיש תביעה לקביעת דרגת נכות.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי גוף
ישראל
שאל/ה:
זכויות בביטוח לאומי
28/1/2010
אני רווק בן 49,+תינוק.אני חיי עם בת זוג ללא נישואין, היא חודשיים לאחר לידה.יש לה בן מנשואין קודמים.אני פוטרתי מעבודה לפני מס ימיםו אקבל דמי אבטלה ..חברתי עבדה לפני הלידה אך הפסיקה לעבוד בחודש התשיעי.כרגע שנינו לא עובדים ומשלמים שכירות.האם מגיע לנו השתתפות בשכירות?אילו זכויות יש לנו לפי התמונה שהצגתי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ישראל שלום
29/1/2010
לצערי אין לכם זכויות בהשתתפות בשכירות. הזכויות שיש לכם הם קבלת דמי אבטלה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלואמי ונזקי ה גוף
שי
שאל/ה:
פריצת דיסק שנעלמה מדיסק ההדמיה (CT)
27/1/2010
לפני כשנה הובחנתי עי מספר רופאים בינהם מומחה לגב פריצת דיסק על בסיס הדיסק של CT .(במחשב) מאז אני מטופל בפיזיוטרפיה ומשכחי כאבים ועדה של המלל קבעה לי 10 אחוז נכות עכשו היתה ועדת ערערים שלהפתעתי הגמורה ותדהמתי הרופא הסתכל במחשב ואמר שהוא לא רואה פריצת דיסק ! מה עושים ? זה ענין טכני של פענוח ! ככה חורצים גורלות ? (יש לציין שהמומחה ראה פריצת דיסק גדולה ! )
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שי שלום
28/1/2010
אני סבור כי במקרה שלך אני מנוס אלא להגיש ערעור לבית הדין האזורי לעבודה בדחיפות. שכן בהתעלמות הוועדה קיים פגם משפטי גדול שאותו רק בית הדין יכול לתקן.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי גוף וביטוח לאומי
שי
הגיב/ה:
מה הנימוק לערעור ?
28/1/2010
הרופא בועדה ראה שהמומחה לעמוד שדרה כתב שיש פריצת דיסק ברורה אבל כשראה את הדיסק במחשב טען שהוא לא רואה ואין פריצה ! האם זה עלול להיחשב כמחלוקת רפואית ?ואז אין אופציה לערער ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שי שלום
28/1/2010
הרופא בוועדה היה צריך להתייחס לדבריו של המומחה לעמוד השדרה אשר כתב שיש פריצת דיסק ברורה, משלא עשה כן נפל פגם בהחלטת הוועדה הרפואית.
הייתי מציע לך להזדרז שכן יש לך 30 ימים להגשת הערעור.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי הגוף וביטוח לאומי