פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום אני (שכיר)לא עובד מזה חודשיים עקב פריצת דיסק בחולית צווארית סובל מכאבי תופת, ובברור לגבי ניתוח,כולל החלמה מדובר על עוד כ4 חודשים, במשכורתי האחרונה קיבלתי את יתרת ימי המחלה המגיעים לי, ומאז אנני מקבל משכורת, כרגע לא ברור מתי אוכל לשוב לעבודה, פניתי לביטוח הלאומי לקבלת דמי אי כושר עבודה זמני ונענתי בשלילה, שכן שכרי הממוצע היה מעל לממוצע במשק,,בסיום המכתב ניתנה לי האפשרות לתבוע אותם בבית דין לעבודה, שאלתי:האים אני אמור לקחת עו"ד ? להכנס להליך יקר וארוך של תביעה ובשלב זה לחיות מקיבוץ נדבות?(אוסיף ואומר שאני גם משלם מזונות כל חודש) אם כן מדוע שילמתי 30 שנה לביטוח לאומי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
איל שלום
15/2/2010
האם הפגיעה היא בגין פגיעה בעבודה, שאם כן אתה יכול לתבוע את המוסד לביטוח לאומי לבית הדין לעבודה.
לעניות דעתי, עצם הנתון ששכרך היה מעל הממוצע במשק מלמד כי פנית במסגרת תביעה של נכות כללית ונדחית לעניין אי הכושר לעבוד, גם במקרה זה יש לתובע את המוסד בבית הדין לעבודה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי גוף וביטוח לאומי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שרון
שאל/ה:
פסילת זכאות להבטחת הכנסה לבעלי רכב
12/2/2010
הנני אם חד הורית מובטלת. האם היותי בעלת רכב, פוסל את זכאותי להבטחת הכנסה?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שרון שלום
15/2/2010
הורה יחיד זכאי לגימלת הבטחת הכנסה ללא מבחן תעסוקה (כלומר, ללא צורך להתייצב בלשכת התעסוקה), אם יש במשפחה ילד/ה שטרם מלאו לו/לה שנתיים. אבל מי שבבעלותו רכב, גם אם חד-הורית, לא זכאי לגימלה (אלא אם הוא נכה ברגליו או חולה שאינו מסוגל לעבוד, או אם הוא או בני משפחתו זקוקים לרכב לצורך טיפול רפואי). מי שברשותו אופנוע זכאי לגימלה.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי גוף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יפית
שאל/ה:
שאלות נוספות בנושא ביטוח לאומי
11/2/2010
שלום רב בהמשך לשאלותיי היות ואני עובדת עירייה ובפנסייה תקציבית, ורשאית לצבור ימי מחלה שלא נוצלו. בעת פרישתי לפנסייה אני רשאית לפדות את ימי המחלה בכסף. נכון להיום האם העירייה צריכה לנקות לי את ימיי הצבירה מהמחלה, על אף ןלמרות שלא הוכרתי כתאונת עבודה? ושאלה שנייה מי יממן לי את הימים האלה אם לא אוכר כתאונת עבודה?
יפית
הגיב/ה:
הבהרה ושאלה נוספת
13/2/2010
האם אתה יכול לפרט בהרחבה לגבי אותו פקיד תביעות, שרשאי לאשר 91 ימי מחלה...אני לפני וועדה רפואית של ביטוח לאומי..בהנחה שלא יכירו בי כתאונת עבודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יפית שלום
15/2/2010
ברגע שהוכרת על ידי פקיד התביעות, את זכאית ל91 ימי אי כושר בחזקה של 100% עבור כל יום וזאת מבלי שתבדקי על ידי וועדה רפואית.
לעניין עצם ההכרה בפגיעה בפגיעה בעבודה -
ברגע שפקיד התביעות הכיר בפגיעה כפגיעה בעבודה, אין הוועדה זכאית לקבוע כי לא נפגעת בעבודה, אלא על הוועדה לקבוע את אחוזי הנכות שנקבעו לך בגין הפגיעה.
אלא שהוועדה כן זכאית לקבוע שאין קשר סיבתי בין הפגיעה למצבך הרפואי ואז לא תקבלי אחוזי נכות.
לדוגמא: נפגעת ביד שמאל אבל הוועדה איתרה שבר ישן ביד שהוא זה שגורם למגבלותיך ולכאביך, ומכאן שפגיעתך ביד שמאל במועד התאונה לא הביאה לכאבים והמגבלות שעליהם את מתלוננת.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יפית שלום
15/2/2010
באם התאונה לא הוכרה כתאונת עבודה והמעביד נאלץ לשלם על ימי היעדרותך אזי הוא רשאי לנכות את ימי המחלה אשר שולמו לך.
באם המוסד לביטוח לאומי הוא המשלם עבור ימי המחלה, אזי אין צורך בניכוי ימי המחלה.
בכבוד רב ובברכה,
אורה
שאל/ה:
לעו"ד רון גביש - תשובה
11/2/2010
לרון שלום ביררתי בחברת החשמל הם אמרו לי שנשלם את החשבון נעביר את החשבון על שם אמא ואחר כך נבקש מביטוח לאומי הנחה והם יחליטו אם היא זכאית להנחה ולאחר האישור של ביטוח לאומי שאכן היא זכאית להנחה הם יחזירו לנו את התשלום ששילמנו מעבר ומהחודש הבא נשלם בהתאם מה זה אומר? שיש מצב כזה? אני כבר מבולבלת
היום אני במשא ומתן עם ביטוח לאומי להגדלת קצבת שארים-השלמת הכנסה אני מקווה שנענה ואכן ביטוח לאומי יזכה את אמא בהנחה גם בחברת חשמל
שוב תודה על המהירות בתשובה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לאורה שלום
15/2/2010
למיטב ידיעתי אין הביטוח לאומי מעניק החזר על חשבון החשמל, המידע שקיבלת מחברת החשמל מבוסס על חוסר ידע של חברת החשמל שמציעה לך לבקש הנחה אבל לא יודעת אם את באמת יכולה לקבל את ההנחה.
בכבוד רב ובברכה,
אורה
שאל/ה:
ימי מחלה-חופש - יעוץ עבור תשלום
11/2/2010
אני עובדת במקום עבודה מסודר מקבלת ימי מחלה הצהרה אישית כחוק וכן חופשה והבראה שנתיים
אני מוגבלת מבחינה בריאותית ולא ציינתי זאת בעבודה או הצגתי מסמכים יש לי בעיה בכתפיים (הסתיידות) בעיות בצוואר וכן בעיה עצבית בידיים כפות הידיים נרדמות לי עד כדי כך שאני לא מסוגלת להחזיק את הטלפון הרבה זמן על היד ואם ישנה שיחה שנמשכת זמן אני מעבירה את השפופרת מיד ליד והיד מתעייפת מהר
נאמר לי שאני צריכה לעבור ניתוח
בינתיים אני לא מעוניינת לעבור ניתוח אבל הרבה פעמים הגעתי מאוחר לעבודה ולא הייתי מסוגלת להשלים את 8 השעות שאני מחוייבת בהם מאחר והיד לא עובדת כמו שצריך בינתיים קיבלתי דיווח מההנהלה שיש לי מינוס של 77 שעות שאני צריכה להשלים ואני לא מסוגלת מה אני יכולה לעשות כדי לקבל תשלום על 77 הימים שלא דיווחתי שאכן לא נשארתי בגלל הבעיה ביד מן הסתם פחדתי שיפטרו אותי אם יוודע הבעיה הזו או מה אני יכולה לעשות כי שלהבא לא אשלם עבור ימים אלה
אני במעקב רפואי בשלב זה תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אורה שלום
15/2/2010
כעקרון את יכולה לבקש מהנהלה להמיר לך את ימי המחלה לימי חופש וכך תוכלי לקבל עבורם כסף.
מעבר לזה נראה כי הפגיעות שלך מקורם בעבודה והייתי מציע להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי על מנת שיפצה אותך על הימים שאת לא עובדת בגין בכתפיים בצוואר ובידיים.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי הגוף וביטוח לאומי
אורה
הגיב/ה:
המרת ימי מחלה לימי חופש
15/2/2010
77 ימים שאני במינוס הם ע"ח ימי חופש כאשר אני לא מצהירה על אותן שעות השעות יורדות מימי החופש כך שאני מתחילה השנה במינוס ימי חופש כל שעה נוספת של איחור או כל יום נוסף של חופש אני צוברת מינוס בימי חופש, איני מסוגלת להשלים 77 שעות פלוס בגלל מצבי כפי שהסברתי לך
האם התכוונת שאלך להנהלה ואבקש שיורידו לי את 77 השעות מתוך ימי המחלה שיש לי שהם מעל 3000 שעות?
ואיך אני מצהירה שבימים אלו לא תיפקדתי ולכן שעות אלו ביזבזו לי את ימי החופש
תודה על תשובתך המהירה
יש לי דוחות חודשיים של כל השנתיים ויש לי רשימת ביקורים אצל רופאים וכן תרופות שאני מקבלת האם זה מספיק כדי להגיש לביטוח לאומי והאם ניתן לדרוש שנתיים אחורה
האם אני יכולה להיות מוכרת דרך ביטוח לאומי שכל פעם שאני עובדת פחות יוכרו על ידי המוסד כ"מחלת עבודה"
יש לי אישורים של בעיות עצביות לאחר אי אם ג'י
יש לי אישורים של הסתידויות בכתף וטיפולים שעברתי בתקופה זו
תודה תודה
אורה
שאל/ה:
50% הנחה בחשבון חשמל
11/2/2010
שלום רב, אמא שלי בת 81 התאלמה ב-22.12.2009 לא היו לה מקורות הכנסה עד כה אבי קיבל עבורה ועבורו 2600 דמי ביטוח לאומי כיום עם פטירתו היא מקבלת 1800 שח עד היום הם שילמו חשבונות גבוהים בעזרת המשפחה שבעצמה עם ילדים ונכדים וחלקם פנסיונרים שבקושי חיים האם כיום בתור אלמנה מגיע לך 50% הנחה בחשבון החשמל ומה הם הקריטריונים לקבל את ההנחה.
תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אורה שלום
11/2/2010
ראשית, משתתף בצערך על מות אביך.
שנית, אין המוסד לביטוח לאומי מעניק זכות של הנחה בהפחתת תשלום החשמל באף מקרה.
לפיכך הייתי מציא לך לפנות אל חברת החשמל ולברר שם האם אימך כאזרחית ותיקה זכאית להנחה.
בכבוד רב ובברכה, רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי גוף
shir
שאל/ה:
רופא תעסוקתי מבטל ימי מחלה?
11/2/2010
יש לי ימי מחלה לעוד שבוע וראיתי רופא תעסוקתי השאלה שלי היא במידה והרופא החליט שאני כשירה לעבוד ללא מגבלות האם הימי מחלה מתבטלים או שמא עד סיום ימי המחלה אני אחזור לעבוד?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שיר שלום
11/2/2010
השאלה אינה מתאימה לפורום של ביטוח לאומי אלא של דיני עבודה, אולם אני סבורי כי אין בבדיקה על ידי רופא תעסוקי כדי לבטל חופש מחלה.
shir
הגיב/ה:
המשך יש עוד שאלה..
11/2/2010
האמתי הימי מחלה הם תעודת נפגע בעבודה והמעסיק הפנה אותי לרופא תעסוקתי.אני עושה טיפולי פיזיותרפיה עד התאריך הנקוב ולכן הייתי רוצה לחזור לאחר תאריך זה ולכן רציתי לדעת אם הרופא תעסוקתי יבטל לי את ימים אלו ויכריחו אותי לחזור או שאני אחזור אחרי התאריך? ושאלה נוספת בהקשר של ביטוח לאומי המשכורת שלי נפגעה וקיבלתי משכורת כרבע מהרגיל וזוהי תאונת עבודה האם אקבל את הכסף מביטוח לאומי או מהמעסיק בתלוש משכורת הבא?
יפית
שאל/ה:
המשך שאלתי לגבי הוועדה הרפואית
11/2/2010
שלום רב!
שמחתי לקבל את תשובתך. ושאלתי היא כזאת: האם 91 יום מחלה מוכרים בכל מקרה או שאחרי הוועדה רפואית קבעה שזאת אכן תאונת עבודה. במידה ולא קיבלנו שזאת היא תאונת עבודה מי מממן את ה91 יום האלה?
תודה מראש יפית.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יפית שלום
11/2/2010
בהנחה שהתביעה הוכרה על ידי פקיד התביעות את זכאית ל100% אובדן כושר בגין 91 הימים גם ללא קביעה של וועדה רפואית.
לאחר מכן הוועדה הרפואית תקבע לך נכות זמנית מתום ה 91 יום ואילך ובמידת הצורך גם נכות צמיתה.
בכבוד רב ובברכה,
חזי
שאל/ה:
תקנה 37 לעניין זימון מחדש
11/2/2010
האם תקנה 37 לגבי עיון מחדש בתיק הנכות לענייני נפגעי עבודה עם הפרשנות שנתן לה בית המשפט הינה תקפה לעניין נכות כללית גם?
תודה מראש
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
חזי שלום
11/2/2010
אבקשך לפרט מקרה מקום של התקנה שכן למוסד לביטוח לאומי יש תקנות רבות.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף
חזי
הגיב/ה:
פירוט התקנה
11/2/2010
לשון תקנה 37:
"עברו ששה חודשים מאז נקבעה לאחרונה דרגת נכותו של נפגע, אף אם נקבעה לתקופה קצובה, רשאי רופא מוסמך לבקש קביעה מחדש של דרגת הנכות והוראות תקנות אלה יחולו בשינויים אשר העניין מחייבם".
פסק הדין המנחה בעניין זה ניתן ע"י בית הדין הארצי בדיון מג/98-0 עובדיה שליבו נ. המוסד לביטוח לאומי [פורסם בנבו].
שם קובע בית הדין כי כוונת תקנה 37 היא בעיקר לדיון מחדש בנכות יציבה, אולם זאת רק אם לאותו דיון יש צידוק, דהיינו אם חל שינוי בנתונים ששימשו לקביעה קודמת. עוד צויין כי עצם ההפניה לרופא מוסמך מכוונת לכך שהשיקולים יהיו רפואיים וענייניים. בית הדין קובע פוזיטיבית כי לנגד עיני הרופא המוסמך צריך להיות נתון של שינוי במצב גם אם אינו מוכח
השאלה היא האם פרשנות זו ניתן ליחס גם לנכים כללים(שלא מתאונת עבודה)
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לחזי
11/2/2010
נכון לעכשיו לא תיעשה בדיקה מחדש ביוזמת הביטוח הלאומי במסגרת של נכות כללית.
המוסד לביטוח לאומי לא יבדוק מחדש ביוזמתו דרגת אי כושר של מקבלי קצבת נכות. זאת במהלך שנתיים מיום כניסת חוק לרון לתוקפו. כלומר, עד לתאריך 1.8.2011 או עד להתקנת תקנות בנדון. בתקנות ייקבעו כללים שעל פיהם יהיה הביטוח הלאומי רשאי לערוך בדיקה מחדש.
בכבוד רב וברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום המוסד לביטוח לאומי ונזיקי גוף
חזי
הגיב/ה:
כנראה לא הבנתה את השאלה שלי
11/2/2010
השאלה היא פשוטה האם התקנות של נפגעי עבודה חלות על נכות כללים כאשר בעצם אחוזי הנכות הכללים והנכות מתאונות עבודה נקבעים ע"י אותם סטנדרטים. אני מכיר את חוק רון הוא לא השאלה פה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
חזי שלום
11/2/2010
התקנות לגבי נכות מעבודה ונכות כללית הם תקנות שונות.
ואין התקנות של נכות מעבודה חלות על נכות כללית.
בכבוד רב ובברכה,
חזי
הגיב/ה:
sorry to bother you but.
11/2/2010
תודה קודם כל על התשובה
השאלה המתבקשת מעצם התשובה כיצד הדברים יעמדו במבחן בג"ץ כאשר הדברים עומדים בניגוד לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו שעיקרון השיויון מעוגן בו.
המוסד קובע את דרגות הנכות לתאונות עבודה ולנכות כללית על פי אותם פרמטרים (טבלת נכויות) גם נכה מעבודה וגם נכות כללית משולמים מאותה קופה! כאשר באים לבדוק את זכאותו של נכה מתאונת עבודה צריך רופא לבקש את זה ואילו נכות כללית מספיק שפקידה במוסד לביטוח לאומי לא תמצא חן בעינה והיא תוכל לזמן אותך (ואני מדבר עוד בטרם חוקק חוק רון)
עמליה
שאל/ה:
תביעת נכות מחודשת -ממתי?
11/2/2010
אחרי שנדחתי בערעור שהגשתי לבטוח לאומי, הגשתי מסמך להחמרת מצב ונדחתי שוב. שאלתי היא: האם אני צריכה עכשיו לחכות חצי שנה מזמן הגשת הערעור או מזמן הגשת המסמך להחמרת מצב? במילים אחרות, האם הפסדתי מזה שהגשתי תביעה להחמרת מצב, ועכשיו אני צריכה לחכות יותר?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
עמליה שלום
11/2/2010
על ערעור על החלטה של המוסד לביטוח לאומי ישנם 30 ימים לכן באם קיימת לך עילת ערעור אני מציע לך להזדרז ולהגיש ערעור מנומק לבית הדין.
באם לא תגישי ערעור תצטרכי להמתין עוד חצי שנה.
בכבוד רב ובברכה, רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזיקי הגוף
ירון
שאל/ה:
ימי מחלה מביטוח לאומי
10/2/2010
שלום. אני יושב בבית מזה כ 3 חודשים עקב בירור רפואי גדול שאני עובר קיבלתי משכורת במינוס ימי מחלה לאירונה הגשתי תביעה מהקרן פנסיה האם יש צורך לתבוע את ביטוח לאומי? תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ירון שלום
10/2/2010
כעקרון אין לך עילת תביעה כרגע כנגד המוסד לביטוח לאומי. באם תפסיק לעבוד תהיה לך עילת תביעה במסגרת של נכות כללית.
ירון
הגיב/ה:
ימי מחלה מביטוח לאומי
10/2/2010
היי. אולי אין לי עילה לתבוע את ביטוח לאומי אך מאין אני אקבל משכורת? אודה לך על תשובתך.
ירון
הגיב/ה:
ימי מחלה מביטוח לאומי
11/2/2010
תודה רבה
דפי
שאל/ה:
ביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר
8/2/2010
בשנת המס 2009 השתכרתי בכ 45,000 ש"ח כשכירה, וכעצמאית הכנסותיי בנטו עמדו על פחות מ 4,000 ש"ח. בשנה זו שלמתי לביטוח לאומי 190 ש"ח לחודש. ידוע לי שיש מינימום תשלום לעצמאיים, האם גם במשכורת כ"כ נמוכה אני צריכה לשלם קרוב ל 200 ש"ח כל חודש? בנוסף, בשנת 2008, השתכרתי יותר כעצמאית ופחות כשכירה, אך עדיין שלמתי את מלוא דמי הביטוח כעצמאית, ללא התחשבות בהכנסותיי כשכירה. האם תוכלו להבהיר עבורי סוגייה זו? תודה רבה מראש!!!
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
ביטוח לאומי לעצמאי שהוא גם שכיר
9/2/2010
דפי שלום רב, לגבי הסכומים שאת משלמת כשכירה המעסיק מנכה ישירות משכרך. בעבודתך כעצמאית- רצ"ב טבלה:@ שיעורי דמי ביטוח והסכומים - לעצמאים שיעורי דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות באחוזים מההכנסה מחלק ההכנסה שעד 60% מהשכר הממוצע (שיעור מופחת) מחלק ההכנסה שמעל 60% מהשכר הממוצע ועד ההכנסה המרבית החייבת בדמי ביטוח (שיעור מלא) דמי ביטוח לאומי % 6.72 (החל ב- 01.07.2002) % 11.23 (החל ב- 01.01.2006) דמי ביטוח בריאות % 3.10 (החל ב- 01.01.1995) % 5.00 (החל ב- 01.01.2006) סך הכול % 9.82 (החל ב- 01.07.2002) % 16.23 (החל ב- 01.01.2006)
בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף ולמימוש זכויות רפואיות
דפי
הגיב/ה:
תודה רבה ושאלה.
9/2/2010
האם 9.82% מהשכר זה המדד היחיד, או שיש סכום מינינלי לתשלום שאינ נמדדו באחוזים (כך שלמתי, לדעתי בעבר), כלומר - 9.82% מהשכר ולא פחות מ... (בזמנו, כמדומני 174 ש"ח). האם טעות שלי? של רוה"ח שלי דאז? של בטל"א? שוב,תודה רבה רבה!!
דפי
הגיב/ה:
תשובה של ביטוח לאומי
9/2/2010
בשיחה מתישה עם ביטוח לאומי, נאמר לי שיש מינימום לתשלום בסך 195 ש"ח לחודש, גם אם הכנסותיי הן כעצמאית הן 0, וגם אם אני משלמת לביטוח לאומי כשכירה במקביל. לא ברור לי מה ההגיון בזה, אבל כנראה זה לא המקום לחפש...
שני
שאל/ה:
שאלה בקשר לחוקר ביטוח לאומי
8/2/2010
כול כמה זמן שולחים חוקר מביטוח לאומי אים הוא היה אצלי היום?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שני שלום
8/2/2010
השאלה היא איננה עניין של זמן אלא של צורך, דהיינו שולחים בהתאם לצורך.
הנוהג המקובל הוא שליחה פעם אחת לעיתים גם פעמיים אבל לא יותר.
בכבוד רב ובברכה, רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום ביטוח לאומי ונזיקי גוף
צחי
שאל/ה:
3 שאלות מאוד חשובות
8/2/2010
אני בתאונת עבודה שהוכרה ע"י ביטוח לאומי כבר 4 וחצי חודשים ויש לי תעודת המשך לחודש וחצי נוספים אני סובבתי את הקרסול ואנני יכול לדרוך על הרגל אני נעזר בקב , הייתי אצל מומחה כף רגל והוא אמר שבעקבות הפגיעה יש חשש ל RSD , האם זה מקנה אחוזי נכות בביטוח לאומי ואם כן כמה .
ושאלתי השנייה היא המעסיק שלי שלח לי מכתב זימון לשימוע לפני פיטורין האם מותר לו אני עדיין במחלה ואם כן מה ההשלכות , הוא טוען שזה בעקבות צמצומים אבל אני יודע שזה בגלל העידרות שלי והכוונה שלי לתבוע נזיקין את המפעל .
ושאלתי האחרונה היא האם אני יכול לקבל דמי אבטלה ובמקביל קצבת נכות זמנית ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
צחי שלום
8/2/2010
קיימת אפשרות ש rsd יקנה אחוזי נכות אולם זה על פי הרופא שיבדוק אותך בוועדה הרפואית.
לא תוכל למנוע את הפיטורים אולם תוכל לתבוע את המפעל בנזיקין.
לא תוכל לקבל דמי אבטלה וקצבת נכות כללית שכן המדובר בכפל קצבאות.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום נזיקי גוף וביטוח לאומי
גיא
שאל/ה:
נכות כללית וזכויות לימודים
7/2/2010
שלום אני בן 33 מהמרכז מזה כ-3 שנים אני מוכר תחת נכות כללית עקב הפרעות חרדה. עד ה1.1.10 היו לי 40% נכות ן65% אי כושר. כרגע, עדייו זמני, עד 1.7.10 יש לי 40% נכות אך 60% אי כושר. ידוע לי כי גם אם רופא מטעם המוסד יקבע לי לצמיתות 20% נכות עדיין אני רשאי לקבל מלגת לימודים לקורס מקצועי או לשנה אקדמית. אני מעונין בכל מאודי וזה החלום שלי ללמוד קואצ'ינג אך נתקלתי באטימות מטעם המוסד, בטענה כי זה אינו "מקצוע" ככל מקצוע. אני יודע שתחום האימון נמצא בשלבי חקיקה ואין לדעת מתי והאם יאושר. רציתי לדעת האם יש תקדים שבו הביטוח הלאומי העניק מלגה ללימודי קואצ'ינג(זכור לי משהו במעורפל שזה קרה) ואיך ניתן להשיג את המלגה המיוחלת אל מול אטימות הממסד. תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
גיא שלום
8/2/2010
למיטב ידיעתי אין תקדים שבו הביטוח הלאומי העניק מלגה ללימודי קאוצינג'.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה בתחום הביטוח הלאומי ונזקי גוף