פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
מה קורה במצב שבו עובד המצוי בחופשת מחלה ניצל את מלוא מכסת ימי המחלה ועדיין זקוק לימי מחלה בעקבות מחלה ממושכת- ביטוח לאומי וקרן הפנסיה לא מכירים עדיין בזכאות העובד ויוצא מצב לפיו העובד הזקוק לימי מחלה באופן אמיתי נותר ללא כל מקור הכנסה מה ניתן לעשות ? אודה על התשובה
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי מחלה
20/4/2010
מירב שלום רב,
חסרים פרטים אודות המקרה. על פניו נראה כי את זכאית לימי המחלה על פי דין, ממליצה להתייעץ לעו"ד מומחה בתחום.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רוית
שאל/ה:
תשלום חוב לביטוח לאומי
12/4/2010
שלום רב !
קיבלתי תשלום לחוב בביטוח לאומי לפני 7 שנים על סך 1750 ש"ח רציתי לדעת האם הם יכולים לבוא בדרישה לשלם אחרי כל-כך הרבה זמן . בתקופה זאת עבדתי בטלמרקטינג ושלמו לנו בציק אין לי תלושים ואמרו לנו שהפרישו לנו לביטוח הלאומי אבל אין לי הוכחה מה אני יכולה לעשות ? יש לציין שבתקופה זאת הייתי גם סטודנטית הם גם מאיימים על קיזוז קצבת הילדים ועיקול רכב אשמח לתשובה רוית
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
חוב לביטוח לאומי
23/4/2010
רוית שלום רב,
את צריכה להוכיח לביטוח לאומי שעבדת ולמסור לביטוח לאומי את שם המעביד בכדי שהם יבדקו האם אכן הפריש כדין את דמי הביטוח הלאומי.
הכי טוב, לגשת למעביד ולבקש הוכחת תשלום למל"ל ולמסו את הפרטים לביטוח לאומי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רחמים
שאל/ה:
מה מוגדר כתאונת עבודה?
11/4/2010
יש לי פריצת דיסק משנת2007 המוכרת כתאונת עבודה. לאחרונה בעבודה אחרת עשיתי תנועה קלה ששם גרמה לי לפרץ כאבים באיזור הפריצה. האם אני צריך להגיש בל 250? ואם לא אז מה עליי לעשות אני בחופשת מחלה כבר שלושה שבועות
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
מה מוגדר כתאונת עבודה
11/4/2010
לשאלתך אענה בקצרה ולשאלות נוספות נשמח להשיב בפניה אלינו. גם אם הינך מוכר משנת 2007 כמי שסובל מפריצת דיסק , בהחלט יתכן כי במהלך עבודה כתוצאה מתנועה לא נכונה תהא החמרה במצב ועל כן ניתן להגיש תביעה נוספת להחמרה ולתבוע לקבלת דמי פגיעה והקשה לקביעת נכות באם ישנה אכם החמרה. רצוי לשם כך יעוץ הכוונה ויצוג של עו״ד. בהצלחה יעל אמר,עו״ד ארגמן את אמר משרד עורכי דין
אודליה
שאל/ה:
קיצבת זקנה שהוגשה באיחור
11/4/2010
בוקר טוב ,
אמי הגישה את הבקשה רק לאחר 5 שנים ,מאחר ולא ידעה כי מגיע לה קצבת זקנה . ביטוח לאומי אישר לה תשלום של שנה אחת בלבד . כיצד היא יכולה (אם בכלל ),לקבל את התשלום של השנים שעברו.? תודה
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
קיצבת זיקנה
20/4/2010
שלום רב,
תחילה יש לבדוק האם באותם שנים אימך עבדה או היה עקרת בית?
ניסים
שאל/ה:
נכות כללית בביטוח לאומי.
8/4/2010
רציתי לדעת אם אני זכאי לאיזשהיא הטבה/הקלה יש לי נכות כללית 19% משנת 1987 ,והאם אפשר להגיש החמרה עקב שינוי במצב. בתודה מראש.
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
8/4/2010
ניסים שלום רב, אם ישנה החמרה בודאי שניתן להגיש תביעה להחמרה ועם העלאת שיעור הנכות תקבל פיצוי בגין ההחמרה. 19% נכות אינן מקנות הטבה מעבר לזו שניתנה לל במועד הגשת התביעה. כמובן שיש צורך יחד עם זאת לבחון איזו נכות יש לך ? נשמח לסייע בכל שידרש בכבוד רב, יעל אמר עו״ד ארגמן את אמר עורכי דין
עדי
שאל/ה:
הארכת היתר קיים להעסקת עובד זר
7/4/2010
האם אפשר לשלם באינטרנט עבור הארכת היתר קיים או שצריך לעבור את כל הפרוצדורה מחדש ?
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
הארכת היתר לעובד זר
8/4/2010
שלום רב, אם זהו עובד זר סיעודי אז יש לפנות למעסיק ששלח את העובד הזר והם אמורים לטפל בהארכת ההיתר כפי שטיפלו בהיתר הראשון..
רחמים
שאל/ה:
האם פריצת דיסק נחשבת נכות בביטוח לאומי
7/4/2010
נפגעתי בתאונת דרכים פעמיים האחרונה בסוף 2007 בעקבות התאונות התגלה אצלי פריצת דיסק
ביטוח לאומי הכיר בתאונות כתאונות עבודה ונתן לי נכות זמנית לכל שנת 2008
נכון להיום אני סובל מהתקפי כאב במקום הפריצה אחת לתקופה מסוימת כאשר ההתפרצויות קורות מתנועות קלות של הגב
בוועדה האחרונה שהייתה לי ב15.3.10 נקבעה לי נכות 0%
מאז התאונות לא נמצאו גם ממצאים חדשים על ידי שום רופא
מה עליי לעשות
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
פריצת דיסק
7/4/2010
ישנם מקרים בהם הועדה הרפואית הראשונה שוגה במסקנותיה הרפואיות ולאחר הגשת מסמכים רפואיים לרבות בדיקות הדימות וכד' ניתן לראות פגימות המותירות נכות צמיתה ועל כן רצוי לעיתים להגיש ערעור ובמקרה שלך העניין דחוף אם הוועדה נתנה החלטה ביום 15.3.10 אז את הערעור יש להגיש תוך 30 ימים קרי עד ליום 15.4.10 ורצוי להתלוות לועדה עם עורך דין שיסייע לך בטענות המצריכות לעניין. נשמח לסייע בברכה יעל אמר, עו"ד
מרים ס
שאל/ה:
החזרים לפנסיונר
6/4/2010
לאחר בדיקה מול אחרת הפקידות של הביטוח לאומי, נמצא שהם חייבים לאבא שלי 2000 ש"ח, מה הוא צריך לעשות כדי לקבלת את הכסף? תודה
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
החזרים לפנסיונר
20/4/2010
מרים שלום רב,
יש לבדוק בגין מה המל"ל חייב לאביך וואם כן, אז לבדוק האם מגיע לו בגין החוב ריבית והצמדה כדין. הכי פשוט לגשת למוסד לביטוח לאומי במקום מגורי אביך ולדרוש את הכספים.
איתן
שאל/ה:
אבטלה - 6 ימי עבודה בשבוע
4/4/2010
אני עובד 10 חודש במשכורת חודשית. אני מבין שאיני זכאי לדמי אבטלה כי צריך 360 יום. אך אני עובד 6 ימים בשבוע. האם ניתן לעשות משהו ? למשל להגדיר את המשכורות שלי כיומיות ואז צריך רק 300 ימים לפי ביטוח לאומי, או לנסות לשכנע את ביטח לאומי שבגלל שאני עובד 6 ימים בשבוע ולא-5, אז מדיע לי אבטלה גם אחרי 10 חודש בלבד ?
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
25/4/2010
שלום רב,
ישנה אפשרות להוסיף תלושי שכר מהעבר ולצרפם לתלושים הקיימים ולהגיש תביעה.
בכדי שאתה תוגדר כעובד יומי, בתלוש השכר אתה צריך להיות מוגדר ככזה..
אתי
שאל/ה:
תאונת עבודה ועדה רפואית
31/3/2010
נפגעתי בתאונת עבודה לפני שנתיים וחצי וביטוח לטומי מכיר בזה כתאונת עבודה נפגעתי בברך הייתה לי ועדה רפואית ונתנו לי 10אחוז זמני הגשתי ערעור ועדת ערעור פסקה לי 20אחוז זמני ל4 חודשים עד שאני יוזמן שוב עם בדיקות ותוצאות mri בינתיים עשיתי את הבדיקות כל רופא אורטופד שהלכתי אליו אמר שיש לי קרע במיניסקוס עשיתי mri ובוא היה רשום שיש לי צי'סטות ונוזלים הגעתי לרופא בביח' שבו אני מטופלת והרופא הסתכל בדיסק ולא התייחס למה שרשום בדף התוצאות הוא אמר שיש לי קרע במיניסקוס וקרע מלא ברצועה הקידמית הצולבת קרע בגידים ותהליך ניווני ונוזלים וצי'סטות ואני אמורה לעבור שתי ניתוחים ארטרוסקופיה ואחרי זה שיחזור acl גם לפי בדיקה ידנית הוא אומר שזה אותו דבר כמו שהוא ראה בדיסק איך יתכן שכל אחד טוען אחרת בקיצור הייתה לי עוד ועדה ונתתי להם את המסמכים ואת הדיסק והם ידונו בזה לא בפניי כי אחרי הועדה הם ביקשו את הדיסק ונתתי מה נראה לך -אני אתאר את מצבי הנוכחי אני סובלת מכאבים כרוניים בברך מאז התאונה והברך שלי נעולה אני לא יכולה לישר או לכופף אותה (זה גם צוין בבדיקה של הרופא בביח')אני מתקשה בעליית וירידת מדרגות אני מתהלכת בצליעה ומתקשה לקום מישיבה ממושכת ברצוני לדעת האם יש סיכוי לאחוזי צמיתה ומה הם לפי החוק אחוזי נכות לקרע במיניסקוס וברצועה.תודה
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
31/3/2010
אתי שלום, באתר זה ניתן ייעוץ משפטי ולא יעוץ רפואי ועל כן אין אני יכולה לקבוע מה שיעור הנכות שתקבע הוועדה הרפואית. מדבריי אני מבינה כי נכותך כרגע זמנית והוועדה הרפואית טרם הזמינה אותך לועדה רפואית לקבוע מה שיעור נכות הצמיתה שיש לך שעל פניו בהתאם לממצאים שפרסת בפנינו נראה כי נותרת עם נכות צמיתה לאור הגבלות בתנועת הרגל. ישנה חשיבות רבה לקביעת המוסד לביטוח הלאומי אם זו תאונת עבודה שהינה גם תאונת דרכים ועל כן רצוי להיוועץ עם עורך דין בנושא ולדאוג לייצוג עורך דין בוועדה. נשמח לענות על שאלות נוספות. בכבוד רב ובברכת חג פסח שמח יעל אמר, עו"ד ארגמן את אמר- משרד עורכי דין
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אתי שלום
6/4/2010
ראשית אינני רופא, אולם לפי המתואר יכול בהחלט להיות כי נגרמה לך נכות לצמיתות אחוזי הנכות בגין קרע במניסקוס מתחילים מ 10% נכות לצמיתות.
אביב
שאל/ה:
פתיחת דיון מחודש בבעיה בנושא ועדה רפואית
28/3/2010
שלום הועדות הרפואיות התייחסו לבעיה שבגינה הגשתי את התביעה בצורה שגויה , אני סובל מסחרחורות תנוחתיות שנגרמות כתוצאה מתת לחץ דם תנוחתי.
בועדות הרפואיות השונות כולל ועדת ערר נבדקתי ע"י רופא א.א.ג למרות שהבאתי לועדה הראשונית מסמך מרופא א.א.ג שקובע מפורשות שהבעיה לא קשורה לתחום התמחות זה ולמרות שאני בטיפול קרדיולוגי כבר למעלה משנה.
ברצוני לדעת האם זו עילה מספקת לפתוח דיון מחדש בטענה שהועדה לא התייחסה למידע רלוונטי שהוצג לה וכך בעצם פגעה בהליך הרפואי שהתבצע?
מעבר לכך חשוב לי לדעת האם ניתן לבקש את חידוש הדיון באמצעות שליחת מכתב שיבהיר את העניין והאם יש לצרף למכתב מסמכים רפואיים או שאותם יש להציג רק בועדה?
בתודה מראש ובברכת חג כשר ושמח אביב
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
פתיחת הליך מחדש
28/3/2010
הפרטים שמסרת לא מלאים ועל כן לא אוכל לתת תשובה חד משמעית. חרף זאת אבהיר כי אם היתה ועעדה רפואית מדרגה ראשונה הרי שזכותך להגיש ערעור על החלטת הועדה תוך 30 ימים ממועד קבלת החלטת הוועדה הרפואית הראשונה ובהחלט לטעון כי מומחה אשר נבדקת על ידו אינו המומחה המתאים לבדיקה ובחינת מצבך הרפואי. אשמח לענות על שאלות נוספות לאחר שאבין האם זו ועדה לנכות כללית? והאם היתה ועדה ראשונה וטרם חלפו 30 ימים ממועד קבלת ההחלטה בכבוד רב, יעל אמר, עו"ד ארגמן את אמר משרד עורכי דין
אביב
הגיב/ה:
פתיחת הליך מחדש - המשך
29/3/2010
זו ועדה לנכות כללית הייתי בועדה מדרג ראשון ולאחריה גם בועדת ערר - ובשתי הועדות לא היה קרדיולוג אלא רופא א.א.ג שאינו מתאים לבעייתי.
האם הדרכים שהצעתי לפתיחת הדיון בהודעה הקודמת קבילות ?
תודה וחג פסח שמח וכשר אביב
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
ופציחת הליך מחדש
29/3/2010
ראשית צריך לבחון את פרוטוקול הועדה ולוודא שאכן טענתך נכונה, כלומר שהמומחה המתאים לא בדק אותך גם לא בועדת עררים. עומדות בפניך שתי אפשרויות האחת הגשת תביעה לבית הדין אזורי לעבודה ורצוי שיהיה זה באמצעות עו״ד. או שמאחר וזו נכות כללית בחלוף חצי שנה באפשרותך להגיש תביעה נוספת עם מסמכים רפואיים חדשים בטענה למצב בריאותי ירוד על מנת שתוכר נכותך. בברכה יעל אמר, עו״ד ארגמן את אמר משרד עורכי דין
אביב
שאל/ה:
פתיחת דיון מחודש בבעיה
28/3/2010
שלום הועדות הרפואיות התייחסו לבעיה שבגינה הגשתי את התביעה בצורה שגויה , אני סובל מסחרחורות תנוחתיות שנגרמות כתוצאה מתת לחץ דם תנוחתי.
בועדות הרפואיות השונות כולל ועדת ערר נבדקתי ע"י רופא א.א.ג למרות שהבאתי לועדה הראשונית מסמך מרופא א.א.ג שקובע מפורשות שהבעיה לא קשורה לתחום התמחות זה ולמרות שאני בטיפול קרדיולוגי כבר למעלה משנה.
ברצוני לדעת האם זו עילה מספקת לפתוח דיון מחדש בטענה שהועדה לא התייחסה למידע רלוונטי שהוצג לה וכך בעצם פגעה בהליך הרפואי שהתבצע?
מעבר לכך חשוב לי לדעת האם ניתן לבקש את חידוש הדיון באמצעות שליחת מכתב שיבהיר את העניין והאם יש לצרף למכתב מסמכים רפואיים או שאותם יש להציג רק בועדה?
בתודה מראש ובברכת חג כשר ושמח אביב
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אביב שלום
31/3/2010
הוועדה הרפואית יושבת כגוף מעין שיפוטי, משמעות הדבר כי על הוועדה להתייחס גם באופן מקצועי לטענות שמועלות בפניה עם הטענה היא בתחום הקרדיולוגיה, אזי מחובתה דל הוועדה לאפשר לך להבדק על ידי קרדיולוג וזו עילה מספקת לערעור על החלטת הוועדה.
יניב
שאל/ה:
מימון התאמות לרכב
28/3/2010
אני נכה עבודה 100 אחוז עקב מגבלה ביד אני לא זכאי לניידות,ממכון לטיחות בדרכים קבעו לי מגבלות בנהיגה תפוח בהגה עם פונקציות מי יממן לי את ההתאמות?
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
התאמות לרכב
28/3/2010
אתה צריך לפנות למוסד לביוטוח לאומי בתביעה למימון אביזרים לרכב לנכה, אשר יבחן זכאותך בכבוד רב, יעל אמר עו״ד
משה
שאל/ה:
היעדרות מהעבודה עקב קושי נפשי
27/3/2010
היי,
אני עובד במקום העבודה שלי כבר 5 שנים ובזמן האחרון נעדרתי מהעבודה עקב קושי נפשי ומתח נפשי רב המפריע לתפקודי התקין בכל הזמן ההעדרות שהוא בערך חודשיים מתוכם חודש הייתי עם אישורי מחלה וחודש נוסף קיבלתי מהמעסיק חופשה בתשלום וחלק לא בתשלום וכעת עליי לחזור לעבודה.
במהלך זמן זה נפגשתי עם המון רופאים בינהם פסיכולוג ואני מרגיש שעדיין אני לא מסוגל וכשיר לחזור לעבודה.
אני אציין כי לא סיפרתי למעסיק כי ההיעדרות נובעת מקושי נפשי מאחר והתביישתי בכך וגם הוא לא דרש זאת ממני והבין את מצבי.
השאלה שלא היא האם במידה ואומר למעסיק שלי כי אינני יכול לחזור לעבודה ולא אפרט לו את הסיבה לכך יהיה עליו לא לפטר אותי ובמידה ויפטר אותי בכל זאת האם אהיה זכאי לפיצויי פיטורין??
האם מותר לי לא למסור למעסיק את הסיבה האמיתית (קושי נפשי) להימנעות שלי מהעבודה?
תודה מראש
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
העדרות מעבודה
27/3/2010
אם אתה נעדר מהעבודה סתם כך, לפחות איך שאתה נותן למעסיק להבין וללא אישור רפואי הרי שאתה מתנהג כמי שמתפטר. אך אם אין לך יכולת נפשית לעבוד מסיבות כשלהן וו/או לשוב לעיסוקך רצוי שתפנה לרופא תעסוקתי שיאושש זאת שכן סיום תעסוקה מסיבות בריאותיות עשויות שלא לפגוע בזכויותך לפיצויי. פיטורין. בכבוד רב יעל אמר, עו״ד
משה
הגיב/ה:
עוד שאלה
27/3/2010
תודה על התגובה המהירה אך יש לי עוד שאלה והיא: האם במצב בו היעדר מהעבודה ואמר למעסיק כי יש משהו שמפריע לי לעבוד אך לא אפרט את הסיבה ולא אגש לרופא תעסוקה במידה והמעסיק יפטר אותי כדין מתפטר כפי שאת אומרת האם אהיה זכאי לדמי אסטלה כבר מהיום הראשון ולא לאחר 90 יום? תודה מראש
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
27/3/2010
דמי האבטלה משולמים מהחודש הראשון בו התייצבת בלשכת התעסוקה כדורש עבודה. תוך 12 חודשים ממועד התפטרותך עליך להגיש תביעה למוסד לביטוח הלאומי לקבלת דמי אבטלה והתאריך הקובע לתשלום זה היום הראשון בו חתמת בלשכת התעסוקה אשמח לסיע בכל שאלה בכבוד רב, יעל אמר, עו״ד ארגמן את אמר-משרד עורכי דין
שי
שאל/ה:
זכאות למתן דמי אבטלה
25/3/2010
פוטרתי מהעבודה ולא נרשמתי בלשכה מאחר ומצאתי עבודה תוך כדי ימי מתן ההודעה מראש. לאחר חודש וחצי התפטרתי ממקום העבודה החדש.
ממתי מתחילה הזכאות לדמי אבטלה האם מיד או לאחר 90 ימים. בברכה,
שי
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
8/4/2010
שלום רב, תחילה יש לבדוק אם היית עובד שעתי או עובד חודשי?
שי
הגיב/ה:
דמי אבטלה
8/4/2010
שלום,
הייתי עובד חודשי ולא נרשמתי בלשכה אלא רק לאחר התפטרותי.
בברכה,
שי