פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני עבדתי כ 4 שנים בחברה רפואית ובשלושה חודשים האחרונים הורעו התנאים (הגיע שותף חדש ונלקח הרכב הצמוד ) ומסיבה זאת ירדה המשכורת בסכום הברוטו ב 2000 שקל. אחרי שלושה חודשים פוטרתי מעבודתי . אני מעוניים להגיש תביעה לדמי אבטלה האם יש סיכוי לקבל את דמי האבטלה לפי המשכורת שהיתה לי 4 שנים ולא לפי המשכורת של השלושה חודשים אחרונים.?
האם כך יכול מעסיק לפגוע בצורה חופשית בדמי האבטלה ? לא מספיק שהוא פגע לי בתנאים (לקח לי את הרכב) ופוטרתי עכשיו הוא פוגע לי בדמי האבטלה
אני מבקש תשובה ועזרה
בתודה דוד
דוד
הגיב/ה:
למה לא עונים לי
8/3/2010
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
דוד שלום
10/3/2010
לצערי אופן החישוב הוא על פי הכנסתך (החייבת בתשלום דמי ביטוח) ב-75 הימים שקדמו ל-1 בחודש שבו החלה תקופת אבטלתך, מחולק ב-75.
יחד עם זאת ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי בטענות שהעלית בכדי לנסות ולשנות את אופי החישוב.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
צחי
שאל/ה:
מה לעשות כאשר אין אפשרות להחתים את המעסיק על טופס 279
6/3/2010
מה לעשות כאשר אין אפשרות להחתים את המעסיק על טופס 279 נכה נזקק מפני שהמעסיק מעוניין לפטר אותי , אם המעסיק מסרב לחתום על הטופס אז אין אפשרות לקבל גמלת נכה נזקק ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
צחי שלום
7/3/2010
ניתן להגיש את התביעה גם ללא חתימת המעסיק ותוך הגשת תצהיר מעו"ד המפרט כי ניגשת למעסיק וזה סירב לחתום מסיבותיו שלו ומשום כך מוגשת התביעה ללא חתימת המעסיק.
בכבוד רב,
רונן גביש, עו"ד מומחה לביטוח לאומי, ומימוש זכויות רפואיות
עומר
שאל/ה:
בקשת עזרה בנושא קצבת נכות
6/3/2010
שלום אני עצמאי ובשנת 2003 קיבלת מביטוח לאומי נכות כללית יציבה בשיעור של 60% קבלת קצבת נכות ו- 40% דרגת אי כושר ואכן עד לכניסת חוק לרון קיבלתי קצבת נכות יחסית (מהרגע שנכנס חוק לרון אני משתכר מעבר לשכר הממוצע במשק ולא מגיע לי תשלום) כמובן גם כיום אני לא מקבל קצבה עקב כך. השבוע קיבלתי בדואר הודעה מביטוח לאומי הם דורשים ממני להחזיר קצבה שקיבלת מתאריך 1/7/07 ועד כניסת חוק לרון בטענה שהיתה לי הכנסה מעל 25% מהשכר הממוצע והן לא צומצמו. הסכום שהם דורשים לתשלום של כמה עשרות אלפי שקלים... מדוע אני חייב להם כסף אם יש לי מהם נכות יציבה וועדה קבעה שמגיע לי קצבה? אין לי כל טענה שמרגע שנכנס חוק לרון לא מגיע לי קצבה... מדוע שנתיים אחרי שהם טוענים שאני לא צריך לקבל קצבה הם פונים אלי ששילמו לי למעשה קצבה שהם טוענים שלא מגיע לי? חשוב לציין שפניתי אליהם בכתב בנושא מספר פעמים ומעולם לא קיבלתי מענה... מה עושים??? מה האפשרויות שיש לי במקרים כאלו? תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
עומר שלום
7/3/2010
הדבר אכן דורש בירור מעמיק ויכול ונפלה טעות, זאת תוכל לדעת רק לאחר קבלת מענה מהמוסד.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה למימוש זכויות רפואיות וביטוח לאומי
צחי
שאל/ה:
גמלת נכה נזקק תקנה 18
5/3/2010
אני בתאונת עבודה ופסקו עבורי 30 אחוז נכות זמנית וברצוני להגיש תביעה לגמלת נכה נזקק מהי הפרצדורה והאם צריך להיות בוועדה נוספת
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
צחי שלום
7/3/2010
אין צורך בוועדה נוספת משום בגמלת נכה נזקקי בודקים את יכולתך להשתכר.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה לביטוח לאומי ומימוש זכויות רפואיות
רינה
שאל/ה:
השלמת הכנסה לחצי אחוז משרה
4/3/2010
שלום רב, רוצה לדעת האם אני זכאית להשלמת הכנסה אם אני עובדת בחצי אחוז משרה כאשר המשכורת אינה עולה עם 2900.
אודה מאד לתשובה זריזה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
רינה שלום
7/3/2010
לכאורה את זכאית להשלמת הכנסה, אלא אם כן יש ברשותך רכבוכן צריך לבדוק את הכנסות בן זוגך.
בכבוד רב,
רונן גביש, מומחה לביטוח לאומי ומימוש זכויות רפואיות
לילי
שאל/ה:
יברומיאלגיה קצבה
4/3/2010
סובלת בשמך שנים מפיברו אובחן רק לאחרונה מטופלת בתרופות תקופה ארוכה שעבדתי היתה ירידה דרסטית בשכר לעומת התקופה שלפני המחלה יש לי פוליסה פרטית אובדן כושר עבודה השאלה האם פיברו מוכר בביטוח לאומי האם אפשר להפעיל פוליסה פרטית ללא תביעה לביטוח לאומי תודה על ההתייחסות
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לילי שלום
7/3/2010
בהחלט ניתן להגיש תביעה בגין המחלה והמחלה מוכרת על ידי המוסד לביטוח לאומי. אין כל מניעה לקבל כסף גם מפוליסה פרטית וגם מהמוסד לביטוח לאומי.
בכבוד רב ובברכה,
רונן גביש, עו"ד מומחה לביטוח לאומי ומימוש זכויות רפואות
אודי
שאל/ה:
יש לי שבר בצוואר
4/3/2010
אני רוצה לדעת האם הביטוח הלאומי יכיר בשבר באחד החוליות בצוואר כנכות אני לא יודיע אך הגיע אלי השבר אם זה מהעבודה כי אני עובד מלגזן כ 10 שעות ביום ואני לא יורד מהמלגזה אך ורק בהפסקה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אודי שלום
7/3/2010
השאלה שצריכה להישאל הינה האם הרגשת מעין "קנק" בצוואר בעת עבודתך בתאונה או שמה אתה מבצע פעולות מסוימות עם הצוואר במהלך הנהיגה במלגזה (דבר שהוא פחות סביר) שהביא לשבר, לצורך כך יש צורך בפירוט יתר על הצוואר בהקשר לתאונה. באם אחד מהמקרים מקורו בעבודה, אזי יש סיכוי כי המוסד יכיר בתאונה כתאונת עבודה.
בכבוד רב,
בן
שאל/ה:
הבטחת הכנסה לזוג בהליכי גירושין
3/3/2010
זוג בהליכי גירושין שפתח תיק גירושין ברבנות, הגבר מתחיל לחתום הבטחת הכנסה, האם יתיחסו אליו כגרוש ויחשבו לו בנפרד את הכנסותיו?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
בן שלום
4/3/2010
באם המוסד ישתכנע כי אתה חי בנפרד מזוגתך, אזי יחשבו בנפרד את הכנסותיך, ברור כי עצם פתיחת תיק גירושין ברבנות יש בו לתמוך תמיכה משמעותית לקבלת זכאותך להבטחת הכנסה בנפרד.
מירב
שאל/ה:
תביעה לדמי אבטלה פיטורין
2/3/2010
האם במקרה שבו התפטרתי מעבודתי בשל הרעת תנאי עבודה ופניתי לביטול לאומי בתיעה לדמי אבטלה האם במקרה שבו תאושר תביעתי האם ישנם כללים זכאות שונים ו/או אחרים מבמקרה הרגיל ואם כן האם ניתן להפנות אותי לסעיפי החוק הרלבנטיים אודה על טיפולכם
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
מירב שלום
4/3/2010
באם תביעתך תאושר לא יהיו כלליי זכאות שונים ו/או אחרים מבמקרה רגיל.
סמי
שאל/ה:
התיישנות תביעה נגד בלל
2/3/2010
האם ניתן לחדש תביעה נגד בלל על פגיעה בפעולת איבה לאחר שנדחתה בשנת 2003 ולא הגשתי ערעור עקב מצב נפשי? אני סובל מפוסט טראומה תודה
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
התיישנות תביעה נגד ביטוח לאומי
2/3/2010
סמי שלום רב, בהתאם לדבריך, תביעתך נדחתה על הסף, היו לך 6 חודשים להגיש תביעה ועקב מצבך הנפשי לא עשית זאת. זאת ועוד - חלפו מאז 7 שנים! לדעת הח"מ, בנסיבות אלו קשה יהיה עד מאוד "להתגבר" על השיהוי - צריך יהיה להוכיח שמצבך הנפשי היה קשה מאוד מאוד...- בין השאר, ישאלו שאלות כגון- מה עשית כל השנים האלה?...האם משך כל השנים לא היית מודע כלל לסובב אותך?- האם עבדת? - האם היית מאושפז בשנים אלו?.... בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף, ביטוח לאומי ומימוש זכויות רפואיות
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
סמי שלום
4/3/2010
באם קיבלת מכתב דחייה לפיו עליך להגיש תוך 6 חודשים תביעה לבית הדין האזורי, ולא עשית כן, לא ניתן להגיש שוב תביעה לבית הדין לצערי.
בכבוד רב ובברכה,
יאיר
שאל/ה:
שקלול אחוזי נכות בניידות
1/3/2010
שלום רב. אימי קיבלה מוועדה רפואית 60% על הגבלה בכיפוף הברך, (אך יש לציין שזה דו צדדי וזה אמור לתת 80%) ו-40% על עיוות בכפות הרגליים דו צדדי. בשקלול יצא 76%. האם זה יתכן? כיצד משקללים? והאם לאור הערה בסוגריים יש מקום להגיש ערעור?
שי אשכנזי, עו"ד
הגיב/ה:
שקלול אחוזי נכות
2/3/2010
יאיר שלום רב, השקלול נכון: לוקחים את ה- 60%. אח"כ שואלים- כמה "אחוזים בריאים" נותרו לאדם?- במקרה של אימך נותרו לה 40% (אחרי שלקחנו בחשבון את ה- 60% בתחילה). ה- 40% הבאים מחושבים מתוך ה- 40% ש"נותרו בריאים" - החישוב נותן לנו 16% נכות נוספים- כך שכעת יש לנו 60% בתחילה ועוד 16% ובסה"כ 76%. -אם יש טעות מבחינת הגבלה דו"צ, יש להגיש ערר בהתאם ולהעמיד כב' הוועדה על טעותה (בהנחה שאכן מדובר בטעות- יש לבדוק פרוטוקול הוועדה). בהצלחה, שי אשכנזי, עו"ד מומחה לנזקי גוף, ביטוח לאומי ומימוש זכויות רפואיות
אורית
שאל/ה:
חוב משנת 2002 לביטוח לאומי..טוב שנזכרתם..
28/2/2010
היי..
מאז שנת 2002 קבלתי דמי אבטלה ופעמיים דמי לידה..איפה הם היו כל השנים למה עליי לשלם קנס על חוב שלא ידעתי אודותיו? מלבד זאת אז הייתי סטודנטית ונהגתי למלצר לפחות פעם בחודש בשל העניין של ביטוח לאומי..מאז המעסיק סגר איך אוכיח זאת? דרך הבנק הם דורשים כסף על כל דף חשבון וזה לא יספיק כיוון שצריך להוכיח שהצ'ק אכן של המעסיק, מה לעשות? תודה
כרמי
הגיב/ה:
דרושה תביעה ייצוגית
28/2/2010
קראתי בנושא בפורום תפוז-חוק ומשפט=שם הוצע לתבוע תביעה ייצוגית את הביטוח הלאומי.כדאי לעקוב.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אורית שלום
28/2/2010
למצער אין התיישנות על חוב של ביטוח לאומי, ניתן לפנות במכתב אל מחלקת הגבייה של המוסד לביטוח לאומי בסניף מגוריך עם תיאור פרטי המקרה ולהמתין לתגובת המוסד, בהצלחה !
אלי
שאל/ה:
וועדת מל"ל לגבי החמרת מצב עקב מחלה חדשה
28/2/2010
אל עו"ד רונן גביש שלום וברכה קודם .תודה לך על התשובה אך ברצוני להבהיר שאני לא הבנתי את כוונתך היות והייתי אצל רופא אורטופד בוועדות שקדמו ולא רוצה לחזור עוד לאורטופד והמחלה החדשה בענין {לב} ואז אולי צריך לגשת לרופא קרדיולוג שימלא טופס הנקרא תקנה 32 ולצרף לו הבדיקות שבצעתי ולמסור לב"ל אנא תשובתך ותודה לך
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אלי שלום השלמת תשובה
28/2/2010
במקרה של נכות כללית ניתן כל חצי שנה להגיש תביעה חדשה לבדיקת מצבך ואז ניתן לצרף את האישורים בדבר הלב, שיהיה בהצלחה !
שמואל
שאל/ה:
מימון להקמת מצבה לקבר
27/2/2010
כאשר אימי נפטרה (לפני כ-15 שנים) קיבלנו סכום כסף מביטוח לאומי עבור מצבה. אבי נפטר לפני כחודש. האם ביטוח לאומי אמור להשתתף במימון מצבה עבורו? תודה, שמואל
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שמואל שלום
28/2/2010
ראשית משתתף בצערך,
שנית המוסד צריך להשתתף במימון המצבה עבורו.
בכבוד רב, רונן גביש, עו"ד מומחה לביטוח לאומי ומימוש זכויות רפואיות
סיגל
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי עבור הבטחת הכנסה
27/2/2010
שלום, אושרה תביעתי להבטחת הכנסה ואני חותמת פעם בשבוע בלשכת התעסוקה שאלתי היא אם התחלתי לחתום לפני כחודש וקצת (26/02) והתשלום אמור להיכנס רק ב15/3 לחודש הבא אם אני יפסיק לחתום שבוע אחד לפני עדיין אקבל את התשלום עבור הבטחת הכנסה??
סיגל
הגיב/ה:
תשלום ביטוח לאומי עבור הבטחת הכנסה
27/2/2010
שוב סיגל התבלבלתי בתאריך התחלתי לחתום ב26/01