פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, בעקבות עבודתו של בעלי, אני עוזבת את עבודתי ומעתיקה את מגוריי לעיר אחרת. שאלתי, האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה מיד עם עזיבתי, או שמא יש תקופה שעליי להמתין.? אשמח לתשובה. תודה
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
מעבר דירה
5/5/2010
אם את מתפטרת ממקום העבודה צריך לבחון כמה זמן הועסקת שם והאם את זכאית לדמי האבטלה. אם התשובה חיובית אז את זכאית לדמי אבטלה מיום חתימתך בלשכת התעסוקה כפנויה לקבלת הצעות עבודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירי
שאל/ה:
קצבת לידה לחיילת משוחררת עקב הריון
5/5/2010
חיילת השתחררה עקב הריון ,לא היתה נשואה , האם יש לה את כל הזכויות שמגיעות לאישה שילדה . ז"א קיצבת לידה מענק וכל מה שמגיע?
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה למירי
5/5/2010
שלום מירי,
אכן את זכאית לזכויות אלה ואף לזכויות נוספות אחרות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
י.י.
שאל/ה:
תביעה לנפגעי איבה
5/5/2010
במלחמה של הגראדים באשקלון אשתקד, אימי שהתה מחוץ לבית, בקירבתו ובהישמע אזעקה מיהרה מן הבהלה להכנס הביתה, היא נפלה בגינה,והיתה שכובה על הריצפה כ20 דקות זועקת לעזרה, הבן שלי הגיע ומצא אותה שם, הזעיק את בעלי, והיא פונתה לביה"ח שם אובחן שבר שבר ושריר קרוע,וניצרכה לניתוח, ולאחלמה ארוכה וקשה.הגשנו תביעה למל"ל, נענינו בשלילה כי " לא הוכח קשר בין המלחמה/אזעקה לביםן נפילתה" איך אפשר להוכיח. ניסיתי להשיג זמני אזעקות ונפילות של גראדים וקאסמים ולא הצלחתי, יש לי זמן קצר לעירעור מה אעשה?
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
תביעה לנפגעי קסאמים
5/5/2010
שלום רב,
אכן יש להגיש ערעור ואפילו בחינת אפשרות לתביעה.
נשמח לסייע בכל שיידרש לרבות בחינת השאלות המשפטיות בתיק זה ויוי-חביבה ארגמן,עו"ד
סיגי
שאל/ה:
אחוזי נכות לסוכרתית
4/5/2010
אני חולת סכרת. מטופלת עם כדורים ואינסולין. לא מייוצבת עדיין. עם תחילה פגיעה בעיניים. האם ניתן לקב % נכות? האם זה מזכה בקצבה חודשית?
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
נכות מסכרת
4/5/2010
פגיעה בעיניים וכמו גם מחלת הסכרת עשויים בהחלט לזכותך בפיצוי בתביעה לנכות כללית נשמח לסייע בכל שידרש בכבוד רב, יעל אמר, עו״ד
דייב
שאל/ה:
השלמת הכנסה כאשר יש תיק הוצאה לפועל
4/5/2010
שלום! אימי מקבלת תשלומי מזונות דרך הוצאה לפועל (1,700 ש"ח בעבור שלושה ילדים). רציתי לדעת אם האם היא זכאית להשלמת/הבטחת הכנסה מביטוח לאומי (היא מרוויחה בעבודתה כ- 2,800 ש"ח בחודש). בביטוח לאומי טוענים שהיא לא זכאית להשלמת הכנסה כי היא מקבלת כסף מהוצאה לפועל. תודה רבה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
דייב שלום
26/5/2010
כעקרון המוסד לביטוח לאומי צודק שכן הבטחת ההכנסה נמדדת עלפ י הכנסתו על אדם ובמקרה זו אמך עוברת את התקרה ומגיעה למעל לשכר המינימום.
חיים
שאל/ה:
שאלה לגבי נכות רפואית.
3/5/2010
שלום, רציתי לדעת מה המשמעות של נכות רפואית 49% מה זה מקנה? כ"כ אם אגיש ערעור מהי הדרך הכיטובה..מכתב מרופא מעורך דין ?אני בן 56 אחרי מספר אירועים מוחיים, עם יתר לחץ דם, שיתוק בעצב ביד שמאל..לפני מס' חודשים פוטרתי מעבודתי בבקשה סייע לי.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
חיים שלום
3/5/2010
חיים שלום 49% בנכות כללית כעקרון אינם מספיקים לקבלת קצבה יש לבדוק מדוע קיבלת 49% ואיך ניתן להגיש ערעור על מנת להגדיל את אחוזי הנכות.
חני
שאל/ה:
זכאות להבטלה לעסק עצמאי בע
3/5/2010
שלום, עסק בע"מ של עסק בבעלות של אדם אחד שבמשך 6 שנים אחרונות הוצא תלוש משכורת לעצמו ושבעבורו שולם כל מה שנדרש העסק נסגר וכאשר הוגשע התביעה להבטלה ביטוח לאומי סרב בטענה שהעסק היה בבעלות של אדם אחד. האם יש מקום לערער? אם כן באיזה נימוק
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
חני שלום
26/5/2010
כעקרון העסק היה עסק העצמאי ומשנסגר אין בעל העסק זכאי לדמי אבטלה.
ליאור
שאל/ה:
קצבת נכות - מזונות
3/5/2010
שלום. אני מקבל קצבה חודשית מביטוח לאומי ממשרד הבטחון . שאלתי האם מתחשבים בקיצבה חודשית זו בזמן קביעת גובה מזונות לאשתי באם נתגרש ? תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
ליאור שלום
12/5/2010
בהחלט יתחשבו בקצבה זו בזמן קביעת גובה המזונות בעת הגירושין.
ליאור
הגיב/ה:
קצבת נכות
12/5/2010
תודה. אם אינני טועה חוק יחסי ממון טוען שכספי נכות במיוחד קצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי הם של הנכה בלבד . האם הבנתי נכון ? תודה
ר.ב
שאל/ה:
קצבת נכות - חולה אסטמה קשה
3/5/2010
יש לי בן בן 24 שהוא סובל מגיל 10 חודשים באסטמה חריפה הפרעה חסימתית בחומרה קשה בלתי הפיך 45% FEV1 , הייתי רוצה לדעת אם הוא זכאי לקיצבת נכות, הוא מחובר לאינהלציה 5 פעמים ביום וממש קשה לו לעבוד או כל פעילות גופנית האם הוא זכאי לאחוזי נכות?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שלום ר.ב.
3/5/2010
בנך זכאי לקצבת נכות שכן אינו מסוגל לעבוד כלל ויש לפעול על מנת להגיש בשמו תביעה למוסד לביטוח לאומי ויכול להיות שתוכלי להשיג עוד זכויות נוספות בדרך כמו קצבה מיוחדת, תו נכה וכו'.
שאלה
שאל/ה:
האם להגיש תביעת נכות ומה סיכוייה
2/5/2010
אני בת 30 עם היסטוריה רפואית מכובדת לצערי וגם כיום מטופלת ומתאשפזת לעיתים. אני עובדת במשרה מלאה, אבל ימי המחלה המוענקים לי מכח החוק לא מספיקים ומזלי שיש לי מעביד נוח.
יש לי בנוסף גם רכב ורכוש על שמי. מה הסיכוי שאם אגיש תביעת נכות יתייחסו אליה והם העובדה שיש לי רכב וכו' פוגעת בסיכויי?
אשמח למענה ואשמח לדעת מה עליי לעשות?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שלום רב
2/5/2010
באם הינך עובדת לא תוכלי להגיש תביעה לנכות כללית.
אולם באם תחדלי לעבוד בשל בעיותיך הרפואיות אז ניתן יהיה להגיש תביעה ואין לעובדה שיש ברשותך רכב ורכוש על שמך למנוע ממך את הזכאות לקבלת הגמלה.
אני סבור שיש צורך בפגישה פרטנית עם עו"ד לשם ניתוח המקרה הספציפי שלך.
איריס
שאל/ה:
בירור פיצויים - אבטלה
2/5/2010
אני מקבלת מכתב פיטורין מעבודה עובדת 6 שנים התלוש האחרון הוא 1700 ש'ח אם חד הורית מקבלת מזונות מהביטוח מה הזכויות שלי לאחר התפטרותי האם מגיעה לי אבטלה או משהו..
דוד
שאל/ה:
אחוזי נכות שונים
2/5/2010
אני קיבלתי אחוזי נכות שונים לליקוי נכות מעבודה ונכות כללית אני מבקש הסבר על חוקית ההחלטות
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
דוד שלום
2/5/2010
למרות שהפגימות בשני המקרים הינם פגימות זהות בשני הוועדות יושבים רופאים שונים ולפיכך יכול להיוצר הבדל בין חבות הדעת שכן כל אחד מנתח את המצב באופן אחר.
ניתן להגיש ערעור על ההחלטות הללו של הוועדה הרפואיות.
דוד
הגיב/ה:
אחוזי נכות שונים
2/5/2010
אני מבקש לדעת עם המוסד ו לא הועדה פסק אחוזי נכות אותו מוסד יכול ליפסוק אחרת
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
דוד שלום
2/5/2010
המוסד לא יכול לפסוק אחוזי נכות אלא רק הועדה הרפואית.
אורי שלומי
שאל/ה:
מימון מצבה לנפטר
1/5/2010
אחי נפטר ב26/04/2010 בבי"ח סיעודי הרצפלד בגדרה,ונקבר ברמלה. האם יש מימון מסויים מבטוח לאומי על הקמת מצבה על קברו? בתודה מראש על תשובתכם.
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
מימון מצבה
1/5/2010
ראשית משתתפת בצערך. המוסד לביטוח הלאומי משלם מענק להקמת מצבה לאנשים גלמודים. כלומר אם חלפו לפחות שישה חודשים מאז שנקבר ואף אחד לא הקים עבורו מצבה ולא היה אף איש שקיבל עבורו מענק פטירה. בכבוד רב, יעל אמר, עו״ד
ש.ר
שאל/ה:
נכות עקב מיגרנות מגיל צעיר
30/4/2010
מגיל 5 אני סובל ממיגרנות אני בן 32 ויש לי 2-3 התקפים בשבוע האם יש אפשרות לקבל על זה נכות מביטוח לאומי?
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
מגרנות
1/5/2010
יש צורך בבחינה משפטית ורפואית. ראשית הייתי בוחנת באיזה צקצוע אתה עוסק. לעיתים ישיבה רבה מול מחשב ״מעודדת״ הופעה של כאבי ראש ולכן אם יש השפעה של עיסוקך על האצת תופעת עאהי ראש הפוקדת אותך תדיר הייתי בוחנת אפשרות של תביעה בגין מחלת מקצוע. אפשרות אחרת נכות כללית. מכל מקום יש לבחון קריטריונים שונים כי לעיתים גם אם ישנה נכות לא בטוח שתהא זכאי תלויי בשכרך. רצוי להותייעץ עם עו״ד על מנת שתביעתך תצלח. נשמח לסייע. בכבוד רב, יעל אמר עו״ד
מירית
שאל/ה:
ביטול או שלילת דמי אבטלה לאחר דחיית עבודה
30/4/2010
האם יש חוק לגבי שלילת דמי אבטלה לאחר דחייה של עבודה מסויימת. שמעתי שמותר לי לדחות 3 פעמים מקום עבודה מסויים ורק אז ביטוח לאומי מבטל לי את הדמי אבטלה. האם זה נכון?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
מירית שלום
26/5/2010
הדבר אכן נכון לאחר סירוב של שלוש פעמים למוסד יש אפשרות לבטל לך את דמי האבטלה.