פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב אני משרת בצבא קבע - בשעטו"מ נולד לי בן ב8/5 ואני מעוניין לצאת לחופשת לידה החל מה20/6 - מתום השבוע השישי אך נאמר לי ע"י גורמי השלישות ביחידה שהואיל ואישתי מורה וחודשים יולי אוגוסט הם חודשי חופש הדבר נחשב כאילו היא איננה עובדת ובכך מונעים ממני לממש את זכאותי לחופש ולפגום בשיויוניות שהיא תכלית החקיקה בנושא.מה גם שבפועל הדבר אינו כן שכן במהלך חופשת הקיץ אמנם לא מתקיימים לימודיים פרונטליים אך מתקיימת פעילות של ימי הכנה , השתלמויות וכו' האם שלילת הזכאות שלי לחופשה הינה ע"פ דין?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לשלמה
22/6/2010
הצבא טועה במסקנתו שכן אומנם אשתך בחודשים אלו לא עובדת בפועל אבל עדיין מקבלת משכורת ומשום כך נחשבת לעובדת, וייתכנו מצבים שבהם תדרש להגיע לעבודה השתלמויות הרצאות וכו'. ולפיכך היית מציע לך להיאבק על זכותך לחופשת הלידה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שי
שאל/ה:
קצבהת נכות מתאונת עבודה
9/6/2010
שלום נפגעתי בתאונת דרכים בדרך למקום העבודה, התאונה הוכרה כתאונת עבודה. ועדה רפואית קבעה לי 40% נכות לשנתיים מיום התאונה ומתוכם חודשיים 100%. שאלותי: 1. היא איך מחשבים את הקצבה שאני אמור לקבל? 2. מהם זכויותי, עדיין לא חזרתי לעבוד וכמו כן ימי המחלה שלי הסתיימו?
זיו מילר, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
10/6/2010
שי שלום,
האם הנכות שנקבעה הינה לצמיתות או זמנית?
בכל מקרה בהנחה ואין עו"ד שמלווה אותך בטיפול אני ממליץ לך לשכור שירותיו של אחד מכיון שכעת לאחר הסיום מול הביטוח הלאומי יהיה עליך להתחיל בטיפול בקבלת הפיצוי מול חברת הביטוח של הרכב.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עופר
שאל/ה:
קצבאות ביטוח לאומי
9/6/2010
שלום רב, אימי נפטרה ב 4/5/2010 אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן ממנה סבלה. אימא קבלה את קצבאות הביטוח לאומי שלה בהעברה מקוונת דרך בנק הדואר. בסוף מאי ראינו שהיא קיבלה באופן מלא את הקצבאות שמגיעות לה בגין חודש מאי, אעפ"י שנפטרה בתחילת מאי. האם זאת טעות של ביטוח לאומי? האם יש אפשרות שאם ניפדה את הכסף ביטוח לאומי יבקש שנחזיר את הכסף בשלב מאוחר יותר? נאמר לנו ע"י בנק הדואר שניתן לפדות את הכסף. תודה, עופר
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לעופר
22/6/2010
הביטוח הלאומי לא יבקש את הכסף שכן אמך נפטרה בתחילת חודש מאי שבו עדיין הייתה זכאית. האם דיווחתם למוסד לביטוח לאומי על פטירתה האם שולמה עבורה קצבה לחודש יוני באם הוספקה הקצבה לחודש יוני והמוסד לביטוח לאומי מודע לכך שאמך נפטרה, אזי תוכלו לפדות את קצבת חודש מאי.
גליה
שאל/ה:
שאלה בנושא סיעוד.
9/6/2010
שלום רב! קיימת לאימי מטפלת סיעודית של 9.5 ש"ש כל יום 2 ויום חמישי 1.75. שאלותי הן: 1. אני גרה במושב יש לי משק וקיימים בו שני בתים שלי ושל אימי הקשישה. המטפלת שלה מגיעה כל יום שבת מקלחת אותה ולוקחת אותה מחוץ לביתי למרות שאני לא מרשה לה היא עושה על דעת עצמה כמו כן פניתי למנהלתה האישית ואף היא נזפה בה. אני מאד מעוניינת לדעת אם קיים חוק האוסר הגעת מטבית המועסקת דרך ביטוח לאומי מלהגיע לשטחי הפרטי ביום שבת. 2. אני מאד מעוניינת לדעת מהו תחום עבודתה מאחר ואין בחצרי גדר / גדר חי החוצה את ביתי ואת בית אימי כמו כן תחום עבודתה הוא אך ורק בית הקשישה?? האם מותר למטבית לעזוב את ביתה של אימי בשעות העבודה ולצאת לחצרי האחורית?? האם זה נקרא הסגת גבול???
תודה רבה רבה.....
רמי בן יוסף, עו"ד
הגיב/ה:
הסגת גבול
9/6/2010
גליה שלום,
על פניו את מתארת בעיה שאומנם לא קשורה לתחום הביטוח הלאומי אך בכל זאת דורשת טיפול מול חברת מטב. אני מאמין כי פנייה רשמית לחברת מטב על ידך או ע"י עו"ד מטעמך תקדם הטיפול בעניין.
מרינה
שאל/ה:
הנחה בהוצאות חשמל
9/6/2010
פניתי לחברת חשמל והם טענו שלא מגיע לי הנחה אלא אם כן יש לי נכון וקצבת זקנה יחד.גם ביטוח לאומי טען שאין להם שום הסדר עם חברת החשמל לגבי חד הוריות והמצב די קשה. אנני יודעת מה לעשות. האם יש דרך לבדוק חד משמעית ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה למרינה
22/6/2010
מרינה שלום לצערי אין הנחה בתשלום החשמל דרך הביטוח הלאומי לאמהות חד הוריות.
יעל
שאל/ה:
לשכת התעסוקה- דמי אבטלה
9/6/2010
אני בחופשת לידה כעת ומתכננת לא לחזור לעבודה אלא להתפטר לצורך טיפול בילד. אני לקראת סיום תואר ראשון (טרם רשומה כאקדמאית). האם כאשר אחתום בלשכת התעסוקה לצורך קבלת דמי אבטלה, יוכלו להציע לי גם עבודות שהן לא מהתחום בו עסקתי בשנים האחרונות? לא הכי ברור לי כל נושא דמי האבטלה..
זיו מילר, עו"ד
הגיב/ה:
שירות התעסוקה
9/6/2010
יעל שלום, שאלתך אינה בתחום הביטוח הלאומי. להלן קישור לאתר של שירות התעסוקה אשר בו תוכלי למצוא הסברים לגבי המשרות שיוצעו לך.
https://www.taasuka.gov.il/Taasuka
לעניין דמי אבטלה בהנחה ואת עומדת בדרישות הביטוח הלאומי לקבלת דמי אבטלה הם יתקבלו רק במידה ואכן לא נמצאה לך עבודה מתאימה.
אפי
שאל/ה:
תאונת עבודה מועד תשלום
8/6/2010
בעלי נפגע ברגל בזמן עבודה. העבודה לא משלמת לו את הכסף ואמרה לו שהוא יקבל את הכסף מביטוח לאומי. רציתי לדעת תוך כמה זמן ביטוח לאומי ישלם לנו את הכסף?
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
8/6/2010
כאשר אדם נפגע בתאונת עבודה יש לפנות למוסד לביטוח לאומי בתביעה לקבלת דמי פגיעה והוא זכאי בהתאם לתקופת ימי המחלה ל75 אחוז משכרו. לאחר מכן יש להגיש תביעה לקביעת נכות לקבל פיצוי נוסף. נשמח לסייע בכל שידרש יעל אמר עו״ד ארגמן את אמר משרד עו״ד
אביב
שאל/ה:
שינוי החלטת ועדת ערר
8/6/2010
שלום במסגרת ועדות רפואיות וועדת ערר של ביטוח לאומי קיבלתי 28% נכות , מאחר ולא נכח באף אחת מן הועדות הנ"ל רופא מתחום התמחות מסויים החלטתי לפנות לבית הדין לעבודה בעניין.
בית הדין פתח תיק והיום קיבלתי הזמנה לדיון בפני כבוד הרשם. שאלתי היא כזאת מה הולך להתרחש בדיון ? , האם המוסד לביטוח לאומי שולח לשם נציג/ים ואם כן מי הם יהיו ?
בנוסף האם כדאי לי להגיע לדיון עם עורך דין או שאני יכול לייצג את עצמי בעניין?
- אם יש מידע חשוב כלשהו שאליו לא התייחסתי או פרט מסויים שאליי לדעת אשמח אם תציין זאת.
תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אביב שלום
8/6/2010
מה שיתבצע בדיון הוא שאתה תתייצב מול עורך דין המוסד של לביטוח לאומי אשר יטען כי לא הייתה טעות בהחלטת הוועדה מנימוקים משפטיים שונים ואילו אתה תצטרך לטעון מדוע נפל פגם בהחלטת הוועדה.
הייתי ממליץ לךלהגיע עם עו"ד לדיון שכן מדובר בהליכים משפטיים הדורשים ייצוג משפטי.
שני
שאל/ה:
תשלום על חופשת לידה מוקדמת
8/6/2010
אני עוובדת שנה רצוף...אני כרגע בחודש 6 , עזבתיי את העבודה מכוון שאני רוב הזמן לא מרגישה טוב , אני צריכה ללדת בספטמבר אני יקבל תשלום על חופשת לידה?
צביקה
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר מעצר בית
8/6/2010
הייתי במעצר 7 חודשיים ועקב זאת פוטרתי מעבודתי. לפני המעצר הייתי עובד בחברה כ13 חודשיים. האם אני זכאי היום לדמי אבטלה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לצביקה
22/6/2010
צביקה עליך לבדוק האם אתה עומד בתקופת האכשרה לקבלת קצבת דמי אבטלה.
תקופת אכשרה הינו מונח אשר מתאר את התקופה שקדמה להיותך מובטל ובה שילמת דמי ביטוח אבטלה. תקופת אכשרה מצריכה כי ב- 540 הימים שקדמו לאבטלה שילמת לפחות במשך 360 ימים דמי ביטוח אבטלה (למי שלא מקבל משכורת חודשית אלא יומית, נדרשים רק 300 ימים). לא חובה ש-360 הימים יהיו רצופים. יש לשים לב שסעיף זה מונע למשל ממי שקיבל דמי אבטלה, מצא עבודה ופוטר שוב לאחר פחות מ- 360 ימים, לבקש דמי אבטלה שוב (שכן הוא לא עבר תקופת אכשרה חדשה נדרשת). באופן טבעי, מי שעובד לפי משכורת חודשית, יוצא לחופשות חגים ושמחות ולכן אם עבד לפחות 18 ימים בחודש, ייחשב לו כאילו עבד 25 ימים באותו החודש.
ברקת
שאל/ה:
נכות רפואית ואי כושר עבודה (דחוף)
8/6/2010
שלום רב, אבא שלי עבר אירוע מוחי לפני כשנה לערך כשהוא לא היה עובד (פוטר כ-3 חודשים לפני וכתוצאה ממצבו הכלכלי והנפשי שהתדרדר בעקבות זה קיבל את האירוע המוחי). מאחר ואין באפשרותנו לשכור שירותי עו"ד הגשנו לבד תביעה לנכות כללית אולם היא נדחתה מאחר וקבעו לו 43% נכות רפואית כאשר אין ליקוי שהוא 25% ומעלה אז זה לא מספיק לקבלת קצבה כי צריך 60% . שוב נאלצנו להגיש לבד ערעור על ההחלטה מאחר ואבא לא נבדק מבחינה נפשית והועדה לעררים קבעה לו 59% נכות רפואית ושוב זה לא מספיק כי חסר אחוז 1 - לא יאומן!!! השאלה שלי היא - הועדות לא התייחסו כלל לעניין אי הכושר של אבא לעבודה כאשר אבא לא מסוגל לחזור לעבוד במצבו הנפשי הנוכחי ומצבו הפיזי (הוא נשלח לשיקום אך לא הסתגל ויש חוו"ד של עובדת השיקום על כך).
האם חייב לקבל קודם נכות רפואית של 60% ורק אז מתייחסים לעניין אי הכושר או שיש מצבים שאחוזי אי כושר מסויימים לא מחייבים נכות רפואית של מינימום 60% ואז אולי אנחנו יכולים לערער לבית הדין לעבודה שלא היתה התייחסות לאי הכושר של אבא?
בנוסף - הועדה לעררים קבעה לאבא רק 15% על מצב נפשי מבלי לקבל את חוות הדעת של הפסיכיאטר המטפל כי לטענתם התרשמו שאבא אמין ולא צריכים את חוות הדעת...אז חשבתי אולי בכל זאת כדאי להגיש ערעור עם חוות הדעת כדי שיראו ואולי יעלו קצת את האחוזים ואז נקבל 60% במצטבר - מה דעתכם ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם כי יש לנו שבוע וחצי להגיש ערעור.
זיו מילר, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
8/6/2010
ברקת שלום, ראשית אציין כי קשה ליתן תשובה מקצועית מבלי לבחון את הפרוטוקולים של הועדות. לעניין טענותיך, מוטב שתדעי כי ערעור לביהמ"ש ניתן להגיש רק על שאלות משפטיות ולא רפואיות. לדוגמא לא ניתן לטעון שמגיעים לאביך אחוזי נכות גבוהים יותר כי הנכם ו/או רופא מטעמכם סבור כך. זוהי שאלה רפואית בה ביהמ"ש לא דן. שאלה משפטית הינה למשל מקרה בו הועדה לא בחנה ליקוי מסויים. במקרה זה הנני ממליץ להגיש תביעה חוזרת לנכות כללית, במתכונת של החמרה במצב (כי אם לא יש להמתין שנה). בכל מקרה מומלץ להיוועץ עם עו"ד הבקיא בתחום לפני קבלת החלטה.
בהצלחה, זיו מילר עו"ד מילר, בן יוסף משרד עורכי דין
גלי
שאל/ה:
פשלה של הביטוח הלאומי
7/6/2010
בתביעה לשר'ם ביולי 09,הודיעו לנו כי נקבעו 71% נכות רפואית אבל השר'ם נידחה.חודש לאחר מיכן הגיע מכתב שהיתה טעות בחישוב האחוזים ומיכוון שליקוי ראייה מנופה לכן ה-71% נהפכו ל-58%.הגשנו ערר ועכשיו ועדת ערר רוצה להוריד עוד אחוזים בתחום הנוירולוגי .האם זה תקין?הם הודיעו לנו או שאתם מושכים את הערר או שהועדה ממשיכה לדון אך בכוונתה להוריד את האחוזים.מה עושים?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
גלי שלום
7/6/2010
הפשלה היא לא של הביטוח הלאומי כי אם של הוועדה הרפואית ומשום כך יש לוועדה זכות לתקן ליקוי שנפל בפרוטוקול שלה וגם יש לה זכות בערר להוריד נכויות, אם זה המצב הייתי מציע למשוך את הערר.
גלי
הגיב/ה:
המשך מה עושים
8/6/2010
אני רוצה להבהיר מדובר במיקרה כזה: לאיש היתה נכות נפשית 70% עד מאי 08.במאי קרתה לו תאונה קשה וקיבל שר'ם 100% למשך שנה . עד יוני 09.איך יתכן שכל הועדות שהתקיימו לאחר מכן קבעו לו 58% .? האם הגיוני שתאונה ו-2 נתוחי ראש מקטינים את הנזק? יש כאן עיוות!!
צחי
שאל/ה:
דמי אבטלה במחלה
7/6/2010
האם אני יכול לחתום לקבלת דמי אבטלה למרות שברשותי אישור מחלה על אי כושר לחודשיים הבאים , ולמרות זאת פוטרתי מעבודתי ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לצחי
22/6/2010
תשלום דמי האבטלה נובע מעצם הפיטורים ואין חשיבות לימי המחלה החשוב הוא לבדוק האם חלפה שנה מאז התחלת לעבודה ואם כן הינך זכאי לפיצויי פיטורין.
מרינה
שאל/ה:
הנחה בתשלומי חשמל
7/6/2010
האם כחד הורית לשלושה ילדים וכמקבלת גמלה להבטחת הכנסה,זכאית לאיזושהיא הנחה בתשלומי החשמל?
ויוי-חביבה ארגמן,עו"ד
הגיב/ה:
מרינה שלום
8/6/2010
מרינה שלום,
אכן יש הקלות לאם חד הורית בהוצאות יש לשלוח מסמכים מתאימים לחברה לקבלת הנחה קבועה.
בהצלחה
גלינה
שאל/ה:
עוסקת פטורה מה מגיע לי מבחינת דמי אבטלה?
6/6/2010
שלום,
אם אני עוסקת פטורה וכיום אני עובדת גם כשכירה אבל מתפטרת מה מגיע לי מבחינת דמי אבטלה