פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
באפריל 2009 חתמתי בלישכה בפעם האחרונה אחרי חודשיים של מימוש הזכאות. ב-19.04.09 התחלתי לעבוד עד ל-1.06.10 האם אני זכאית לדמי אבטלה?
עו"ד רמי בן יוסף
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
20/6/2010
גלי שלום,
השאלה היא אם הגדרת עבור הביטוח הלאומי או לשכת התעסוקה כי אם העבודה החדשה היא עבודה זמנית, בהנחה וכן תוכלי להמשיך ולחתום, באם לא הדבר בעייתי מכיון שיש לבדוק אם צברת את תקופת האכשרה לצורך קבלת דמי אבטלה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ענת
שאל/ה:
דמי פגיעה כתוצאה מתאונת עבודה
15/6/2010
לפני כמה חודשים החלקתי בעבודה כתוצאה מחומר ניקוי שהיה בריצפה. כתוצאה מכךת קיבלתי מכה יבשה בכתף וכ- 60 ימי מחלה (ימי המחלה נינתו לי בשלבים ע"י רופא אורטופד). ביטוח לאומי הכיר בפגיעה כתאונת עבודה אולם הרופא של ביטוח לאומי סבר כי 30 ימים מספקים וכי לאחר 30 ימים יכולתי לחזור לעבודה ולכן ה- 30 הנוספים לא הוכרו כימי פגיעה. ערערתי על ההחלטה וקיבלתי הבוקר מכתב מביטוח לאומי כי לתקופה השניה (30 הימים שלא הוכרו), החליטו לתת לי 30% אחוזי נכות. לא הבנתי מה המשמעות? האם זה מספיק בשביל לקבל ימי פגיעה או שצריך להיות 100% נכה בשביל לקבל דמי פגיעה. ושאלה נוספת: אם לא יכירו לי בתקופה השניה, מה עליי לעשות? הרי הרופא הוא זה שנתן לי ימי מחלה ולא אני החלטתי לבד להשאר בבית למנוחה. אודה לתשובות.
רמי בן יוסף, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
15/6/2010
ענת שלום,
בהנחה והביטוח הלאומי הכיר בתאונה כפגיעה בעבודה את זכאית לקבל דמי פגיעה בעבור מקסימום 91 הימים לאחר התאונה, לדעתי גם בקביעת הביטוח הלאומי אושרו לך 30 הימים "הנוספים". קחי בחשבון שישנה אפשרות כי בעקבות התאונה נותרה אצלך נכות (גם קלה) שמזכה אותך בכספים נוספים מהביטוח הלאומי.
אני ממליץ לך לפנות לעו"ד בתחום הנזיקין.
משרדנו עוסק בתחום ולכן אני יכול להגיד לך ששכר טרחת עו"ד במקרים אלו הוא בד"כ באחוזים מסכום הפיצוי שתקבלי.
בברכה, רמי בן יוסף,עו"ד מילר בן-יוסף משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אורי בן נון
שאל/ה:
עיקול חן בנק הדואר
15/6/2010
הנני מקבל דמי אבטלה.החן עוקל ע"י חברת סלולר-האם אוכל למשוך את הכסף?החן בבנק הדואר
רמי בן-יוסף, עו"ד
הגיב/ה:
עיקול
15/6/2010
אורי שלום,
שאלתך מתאימה לפורום הוצאה לפועל, אך בכל זאת אמקד אותך לבדוק את גובה המשכורת הניתנת לעיקול בהוצל"פ (שלדעתי עומדת על בערך 1900 ש") שמתחת אליה לא ניתן לעקל אלא אם כן זהו תיק מזונות. ממליץ לך לפנות לעו"ד מהתחום שידאג לשחרר העיקול.
בברכה, עו"ד רמי בן יוסף מילר בן יוסף משרד עורכי דין
ליאור
שאל/ה:
הפרשי תשלומים של רכב נכה
15/6/2010
שלום.
לפני כשנה קיבלנו רכב מביטוח לאומי פולקסווגן קאדי שנת 2009 שילמנו עליו משהו כמו 35 אלף שקלים, הרכב היום שווה 125 אלף+-, זה רכב שמיועד לנכה, לצערי אחי שהוא היה הנכה נפטר ז"ל לפני כחודש וקיבלנו הודעה מביטוח לאומי בקשר לרכב, אנחנו לא יודעים בדיוק איך זה הולך, מחזירים את הרכב? משלמים מחיר מלא של ההפרש? יש למישהו מושג, אשמח לכל פרט מידע, תודה מראש
זיו מילר, עו"ד
הגיב/ה:
החזר הלוואה
15/6/2010
בהנחה וקיבלתם הלוואה עומדת לרכישת הרכב יהיה עליכם להחזירה ועדיין תוכלו להשתמש ברכב.
שילה
שאל/ה:
תשלום קיצבת זיקנה
14/6/2010
לאחר אישור זכאות לקבלת קיצבת זיקנה, האם מותר לי להמשיך לעבוד ? אם כן: 1. עד לאיזה גובה שכר? 2. האם עלי לשלם אז דמי ביטוח לאומי וכמה? 3. האם זה יפגע סקיצבת הזיקנה? 4. האם בגיל 70 קיצבת הזיקנה משתנה?
תודה
זיו מילר, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זיקנה
15/6/2010
שילה שלום, אני ממליץ לך להיכנס לאתר הביטוח הלאומי בו מפורטים כל הקריטריונים לפיהם תוכלי לבדוק מהו גובה המשכורת שתוכלי לקבל במקביל לקצבת הזקנה. לצורך מענה לשאלה יש לבדוק מהו מקור ההכנסה, גילך המדוייק, האם ישנו בן זוג שעובד ועוד.
שילה
הגיב/ה:
תודה
15/6/2010
תודה.
שילה
שאל/ה:
שכיר בחברה של אשתו
14/6/2010
עבדתי כשכיר בחברה של אשתי, ובתום עבודתי שם לפרויקט מסוים הופסקה עבודתי. בן 66. ביטוח לאומי דחה את תביעתי לקיצבת אבטלה. האם זה מוצדק? תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
שילה שלום
14/6/2010
באם עבדת בחברה של אשתך בתור שכיר ולמעשה פוטרת אתה זכאי לדמי אבטלה. אם הפסקת העבודה כמוה כהתפטרות אתה אינך זכאי לדמי אבטלה.
יוסיפון
שאל/ה:
קצבת ניידות לנכים
13/6/2010
שלום איך נקבע מורשה הנהיגה על הרכב במידה והנכה עצמו לא יכול לנהוג ברכב? אודה לתשובה יוסי
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה ליוסיפון
20/6/2010
שלום רב,
במידה ובעל הרכב אינו יכול לנהוג ברכב הוא רשאי להגיש בקשה למל"ל שקרוב משפחה יסיע את הנכה בריכבו שלו.
יוסיפון
הגיב/ה:
תשובה נוספת
20/6/2010
תודה על התגובה
נכון זה כבר קרה וקיבלתי את האישור אבל מה קורה ואני רוצה לעזוב את בית הוריי ולגור במקום אחר?
בברכה, יוסי
ש
שאל/ה:
צמצום הכנסה וזכאות לקצבת נכות
12/6/2010
שלום, יש לי 2 שאלות: האם חישוב המשכורת הקובעת (לפני הצמצום) לא כולל ימי מחלה ששולמו (ולכן בעצם מקטין את המשכורת הקובעת) והאם גם מהמשכורות ה"מצומצמות" צריך להפחית תשלום דמי מחלה לצורך חישוב הזכאות? שאלה שניה-כאשר תשלומי ההבראה מחולקים על כל השנה, ובדיוק נוסף יום הבראה נוסף בגלל וותק, זה מעלה את השכר לעומת המשכורת הקובעת ואז אין צמצום של 50%. איך הם אמורים להכניס את זה לחישוב?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לש
22/6/2010
בקצבת נכות כללית אין חשיבות לתלוש השכר שכן הקצבה הינה קבועה והינה משתלמת לפי דרגת אי הכושר שנקבעה לך. לא כך הדבר בקצבת נכות מעבודה שם בהחלט יש חשיבות לתלושי השכר, כאשר המוסד לביטוח לאומי יוצר שכר רבע שנתי משלושת החודשים הקודמים לתאריך הפגיעה.
יצחק
שאל/ה:
חישוב דמי הלידה
12/6/2010
אישתי ילדה לפני חודשיים וחצי והיא עובדת בחברה שבה העבודה היא מעבר למשכורת הבסיסית היא תקבל בונוסים עבור מכירה ו/או שימור לקוחות . את דמי הלידה היא קיבלה עבור חישוב המשכורת הבסיסית בלבד {שהיא נורא נמוכה } ולא גם לפי הבונוסים שהיא אמורה במידה והיא עשתה בונוסים באותו חודש. דמי הלידה שהיא קיבלה הסכום היה מאוד קטן ואמור להיות הרבה יותר אם מחושבים הבונוסים גם. שאלתי היא האם ככה עובדים חוקי הביטוח הלאומי או שהיא יכולה להגיש ערעור על ההחלטה של הביטוח הלאומי???
אני רוצה גם להדגיש שבאותה חברה משלמים משכורת מינימום ועובדים מספר משמרות קטן מידי כדי להרוויח משכורת סבירה .והמשכורת תלוייה ברובה בבונוסים שהיא תרוויח באותו החודש.
רמי בן-יוסף, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
13/6/2010
יצחק שלום,
על פי הוראות סעיפים 53 ו-54 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח חדש), התשנ"ה-1995 (להלן: "החוק"), דמי הלידה מחושבים על פי שכרה הרגיל של המבוטחת ברבע השנה שקדם ליום הקובע, וחלוקתו בתשעים. תקנה 1 לתקנות הביטוח הלאומי (תשלום ופטור מתשלום דמי ביטוח), התשנ"ה-1995 מגדירה שכר עבודה רגיל ושכר נוסף בזו הלשון: '"שכר חודשי רגיל" - שכר שנהוג לשלמו מדי חודש. "תשלום נוסף" - שכר הניתן לעובד בנוסף לשכר החודשי הרגיל, לרבות תשלומים שניתנו כבונוס או כמענק השתתפות ברווחי המעביד ולמעט הפרשים"'.
למרות האמור לעיל יש לבחון באם במשך השנים שעברו הבונוסים התקבלו כחלק בלתי נפרד מהמשכורת בהנחה וכך הדבר גם דמי הביטוח הלאומי שולמו בהתאם למשכורת כולל הבונוסים ויש סיכויים טובים לערעור על החלטת המוסד.
בכל מקרה אמליץ על התייעצות עם עו"ד בכדי שיבחן את נתוני התיק הספציפיים בעניינכם.
shoshi
שאל/ה:
האם מגיע לי דמי אבטלה
12/6/2010
ברצוני לפרוש מעבודתי בשרות המדינה לאחר 35 שנות עבודה . אני בת 58 . האם אני זכאית לדמי אבטלה מביטוח לאומי ?
רמי בן-יוסף, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה בהתפטרות
13/6/2010
שושי שלום, בהנחה ואת מתפטרת ולא מפוטתר תוכלי להגיש התביעה לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום מיום ההתפטרות. בכל מקרה אני ממליץ לך לגשת ולהרשם בשירות התעסוקה בסמוך לפיטורין ולהרשם.
בברכה, רמי בן-יוסף, עו"ד מילר, בן יוסף משרד עורכי דין
אנונימי
שאל/ה:
הכרה באלכוהוליזים
12/6/2010
כיצד מקבלים אחוזי נכות על אלכוהוליזים. אישורים צריך להמציא ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
לאנונימי שלום
14/6/2010
אין מעניקים אחוזי נכות בגלל אלכואליזים אלא אם כן קיימת פגיעה המעניקה נכות כמו פגיעה בכתף או פגיעה נפשית.
נטע
שאל/ה:
קצבת שאירים לבן 14
11/6/2010
שלום לך, יש לי ילד בן 14 מגבר נשוי שנפטר לאחרונה, שאלתי באם ילדי זכאי לקצבת שאירים וכיצד אני עושה זאת,אגב הוא רשום כאביו במשרד הפנים. תודה
זיו מילר, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת שארים
13/6/2010
נטע שלום,
על פניו בעקבות היותו של אביו של הילד נשוי הזכאות לקצבת השארים היא לאלמנתו בלבד. באם אשתו של הגבר לא הייתה בין החיים יכל ילדך בהנחה ועומד בהגדרת "ילד" לפי הביטוח הלאומי לקבל הקצבה וגם המענק.
אסתר
שאל/ה:
ועדת רפואית לצורך מס הכנסה
11/6/2010
בעלי, חולה בסרטן , כרגע ללא טיפולים + עבר ארועים מוחיים, כרגע עובד חצי משרה בגלל מחלותיו. בועדה הראשונה ישב כירורג ומצא 0% נכות . בשניה קיבל 50% ו30% ביחד זה 65% ושוב הוא מוזמן למומחה שלישי , שלפי מה שאני מבינה, המכסימום שהוא יכול להוסיף לו זה 10% כלומר הוא יכול להגיע ל- 75%. האם אחוזים אלה מזכים באיזה שהן זכויות ? או שכדאי לוותר על הפגישה השלישית ?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אסתר שלום
14/6/2010
הסף לקבלת פטור ממס הכנסה הוא 90% נכות לצמיתות. במצב הדברים כפי שאת מתארת אותו אין לבעלך זכאות לקבלת הפטור.
אולם מכל מקום לא הייתי מוותר על הפגישה השלישית.
ברם באם בעלך אינו עובד יש אפשריות נוספות לעזרה מול המוסד לביטוח לאומי.
תמר
שאל/ה:
צץ לו חוב פתאום
11/6/2010
שלום רב, אני אישה נשואה מה- 03.09.2007 . זמן מה לאחר החתונה התקשרתי לביטוח הלאומי כדי לברר אם יש לי חוב אצלם (כנראה שחלק מהזמן עבדתי וחלק לא ולכן התקשרתי כדי לברר אם יש חוב וכמה ) הם ענו לי בשלילה- אמרו שאין חוב והזכירו משהו על היותי נשואה ואפילו אמרו שיש לי אצלם זכות של שלוש מאות שקלים. היום06. 2010 הגיע אלי מכתב שאומר שיש לי חוב משנת 2007. אני המומה מהסיבות הברורות וכועסת עליהם מהסיבות הברורות. מה דעתכם על הנושא?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תמר שלום
14/6/2010
הדברים אכן נשמעים מקוממים יש לשלוח למוסד מכתב ובו פירוט של מצבך האישי בשנת 2007 ולקבל מהם פירוט על נסיבות החוב.
גלינה
שאל/ה:
דמי לידה ואבטלה במהלך חופשה ללא תשלום
11/6/2010
שלום,
האם יש אפשרות לקבל דמי לידה ואבטלה במהלך חופשה ללא תשלום? מבחינת ההפרשות לביטוח לאומי אני זכאית לשני אלה.
או שחייבים להיות מפוטרים מהעבודה? חופשה ללא תשלום די ארוכה - של שנה, למשל.
תודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לגלינה
22/6/2010
כיום חופשת הלידה עומדת על חצי שנה כאשר מתוכה את זכאית לתשלום עבורא חודשיים וחצי. בכל מקרה את זכאית לניצול של החופשה למשך חצי השנה ועל המעביד לקלוט אותך חזרה למקום העבודה לאחר תקופה זו.