פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
באותה שאלה לשיש לו אישור עבודה גבי העסק שמסתיים בשבוע הקרוב, ,מה עלי לעשות על מנת להאריך לאישור העבודה, ובמה זה כרוך?
חיים רייזלר
הגיב/ה:
למי להאריך את אישור העבודה?
28/7/2010
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
MANOSSS
שאל/ה:
פיצויי פיטורין\הלנת שכר
27/6/2010
המעביד החזיק אותי כשנתיים כעובד ללא שכר והיום לאחר שנתיים הוא מוכן לתת פיצויי פיטורין ואת זכויותי!האם אפשרי לתבוע אותו בגין הלנת שכר על השנתיים שהחזיק את כספי ולא נתן את זכויותי מלפני שנתיים ?איך אני עושה חשבון כמה מגיע לי ?ואיך אני תובע את זכויותי ?
רמי בן-יוסף, עו"ד
הגיב/ה:
פיצויי הלנה
27/6/2010
מנוס שלום, על פניו בוודאי שמגיעים לך פיצויי בגין התקופה הנ"ל. אני ממליץ לך לפנות לעו"ד הבקיא בתחום דיני העבודה שיידאג שתקבל את הכספים המגיעים לך.
בברכה, רמי בן-יוסף,עו"ד מילר,בן יוסף משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טל
שאל/ה:
שלום. בדיקת זכאות. נקבע 49% נכות
27/6/2010
צמיתה בגין תאונה 1994 עם קצבה 1200 ש"ח לפי שכר רבע שנתי 6850 ש"ח. אחוזי הנכות הוגדלו ונקבעו לאחר הגשת החמרת מצב בריאותי ותוקף להגדלת הנכות מאוקטובר 2009.
ומקרה נוסף שקרה לי- 11% נכות צמיתה בגין תאונה 2007 שנקבע ביוני 2010 , לפי מענק אשר עתיד לקבל, רבע שנתי 16850 ש"ח.
שאלה האם ניתן להגיש לצירוף נכויות? האם נדרש שוב לעבור הליך כה ארוך וועדות הרפואיות? מהם הקריטוריונים להגשת תביעה לצירוף נכויות? כדאי?
תודה מראש.
טל
הגיב/ה:
שכחתי שאלה החשובה ביותר,
27/6/2010
לצורכי צירוף נכויות, מהו השכר הקובע? השכר האחרון שבה נקבע לי 11%?
תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לטל
27/6/2010
טל שלום,
יש באפשרוצך להגיש תביעה לצירוף נכויות, הקרטירונים לצירוף נכויות הן מס' פגיעות בעבודה אשר ניתן לראות בהם כפגיעה אחת והנכויות אשר בהם מצורפות לכדי נכות אחת שגינה משתלם הפיצוי.
שוהם
שאל/ה:
שאלה בנוגע לימי מחלה.
26/6/2010
האים אני רשאית לקבל כסף מביטוח לאומי מכיוון שנגמרו לי ימי המחלה ונאלצתי לשהות עם בני בביה"ח אשמח לתשובה בהקדם תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לשוהם
27/6/2010
שוהם שלום צריך לבדוק מהי הסיבה שבגינה את שרויה בחופשת לדוגמא ימי מחלה בגין פגיעה בעבודה.
רויטל שרף
שאל/ה:
מענק לימודים לחד הורי
25/6/2010
הנני גרושה מזה כשנתיים וחצי , עובדת בעלת דירה בבעלותי ויש לי שני ילדים האחד אחד עשרה וחצי והשני שמונה. אני גם מקבלת מזונות. כבר פעמיים קיבלתי מביטוח לאומי מענק לימודים לשני הילדים בתחילת שנת הלימודים. עכשיו לקראת שנת הלימודים החדשה קיבלתי מביטוח לאומי טופס תצהיר לגביי פרטים אישיים שבו יש לרשום כתובת מגורים האם הדירה בבעלותי ומי חי עימי בדירה כמו כן הם שואלים היכן גר אבי ילדיי. אינני מבינה הכיצד שאלות אלו רלוונטיות לגבי המענק לימודים והאם ונגיד יש דירה בבעלותי הדבר יכול לשלול את קבלת המענק.
חיים רייזלר
הגיב/ה:
זכות הביטוח הלאומי לבדוק את מצבך
28/7/2010
המשפחתי ומצבך,מגורים עם בן זוג יכולים למנוע זכאות למענק זה,בית בבעלותך לא ימנע זכאות זו, איני גורס שאת מרמה חלילה אך לאחרונה רבו המקרים שמחלקת הונאות נכנסה לפעולה בשל הצהרות שווא,לכן אני מציע לך להשיב לבקשתם חוסר תגובה ממך ימנע ממך מענק זה. בהצלחה.
ירדנה
שאל/ה:
דרגת נכות למושתל דפיברילטו
24/6/2010
למומחה הנכבד שלום!
מהן לדעתך גובה אחוזי הנכות הסבירים ,למקרה של השתלת קוצב-דפיברילטור,בנכה עבודה ,שפרפור פרוזדורים vt ,גרם להחלטה להשתלה זו.וזה הוכר כהחמרה במצב.
ועדת עררים שאשרה את ההחמרה העלתה לנכה את דרגת הנכות ב 10% בלבד ,כתוספת ל-40% שהיו לו שלפני ההשתלה
אציין שבתקנות הבטוח הלאומי, (בפרק העוסק באחוזי נכות לפגיעות לב),לא מצוינת שום דרגת נכות לגבי ההשתלה הנ"ל,ואילו בחוק התגמולים לאנשי צבא (בטחון),ארוע השתלת קוצב דפיברילטור מזכה את הנכה ב-100% נכות!! וזה מאד תמוה! אבקש את דעתך מנסיונך בתחום,והאם זכאי הנכה לבקש -ולקבל-, התאמה לדרגה של משרד הבטחון? הרבה תודה על תשובתך ירדנה
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לירדנה
26/6/2010
שלום רב, איני רופא ואיני יכול להעריך דרגת נכות, אלא מומחה בתחום בלבד יכול להעריך נכותך.
ישנם שאלות נוספות שצריך לבדוק מול המומחה, כפי שאנו בד"כ עושים עם לקוחותינו.
ציפי
שאל/ה:
תו נכה ממשרד התחבורה עקב אחוזי נכות
24/6/2010
יש לי נכות רפואית של 57 אחוז ונכות אי כושר 60 אחוז לצמיתות בתוך הנכות הרפואית יש לי 40 אחוז נכות בגין דלקת פרקים. האם אני זכאית לתו נכה תודה
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
תשובהלציפי
26/6/2010
שלום רב,
זכאי לתו נכה מי שלא נקבעה לו מוגבלות בניידות ומי שמלאו לו 65 שנים ונקבעה לו נכות רפואית בשיעור 60% לפחות, זכאי לתו חנייה בלבד.
רמי
שאל/ה:
השלמת הכנסה חודשית
24/6/2010
אני בן 23 גר לבד ועובד ברשת לחנויות ספרים. משתכר 22 לשעה 5 ימים בשבוע 6 שעות ביום נחשב למשרה מלאה. בחודש אני מרוויח ביחד עם התשלום על הנסיעות 2800-2600. האם אני זכאי להשלמת הכנסה? ואם כן באיזה שיעור?
רמי
הגיב/ה:
השלמת הכנסה חודשית
28/6/2010
אני בן 23 גר לבד ועובד ברשת לחנויות ספרים. משתכר 22 לשעה 5 ימים בשבוע 6 שעות ביום נחשב למשרה מלאה. בחודש אני מרוויח ביחד עם התשלום על הנסיעות 2800-2600. האם אני זכאי להשלמת הכנסה? ואם כן באיזה שיעור?
רוית
שאל/ה:
דמי לידה - מובטל עקב פשיטת רגל
23/6/2010
היי אני נמצאת כרגע בחודש ה 8 להריון . תאריך לידה משוער הוא 12.8.2010. אני עבדתי בחברת א.י.ב הנדסה והשקעות בע"מ במשך 4 שנים ובחודש אפריל 2010 קיבלנו מכתבי פיטורין עקב פפשיטת רגל של החברה. כרגע אני חותמת בלשכה והמשכורת המגיעה לי היא עד חודש יולי. ברצוני לברר לגביי דמי הלידה שמגיעיםלי. כיצב מחושבים וכמה מגיע לי? על פי איזה תלושים מסתמכים? תודה רבה אשמח אםם תוכלי לחזור אליי למייל בהקדם
נייד 052-4638365
חיים רייזלר
הגיב/ה:
כנסי לאתר המל"ל +דמי לידה+פשיטת רגל אין ספק שאת זכאית
28/7/2010
פשיטת רגל ופירוק תאגיד (זכויות עובדים) חוק ביטוח זכויות עובדים בפשיטת רגל ופירוק תאגיד נחקק בשנת 1975, כדי להגן על עובדים, שזכויותיהם נפגעו כתוצאה מקשיים, שאליהם נקלע מקום עבודתם, ובשל קשיים אלה ניתן צו פירוק או צו פשיטת רגל.
בהתאם לחוק, עובד שכיר שמעבידו פשט את הרגל או שהחברה שעבד בה התפרקה, זכאי לתשלום שכר העבודה ופיצויי הפיטורין שמעבידו נשאר חייב לו, עד למקסימום הגמלה הקבועה בחוק; כמו כן זכאי העובד, שהביטוח הלאומי יעביר כספים (גמלה) לקופות גמל שלו, שלא הופקד בהן הסכום הדרוש על ידי המעביד.
בהצלחה.
כרמית דויטש
שאל/ה:
אחוזי נכות- ביטוח לאומי.
22/6/2010
היי. בעלי חירש באוזן ימין וחולה אסטמה (מטופל ע"י ונטולין- האם יש טעם לנסות להוציא אחוזי נכות בבביוטח לאומי או שהפרטים הנ"ל אינם מקנים אחוזי נכות כלל? אודה לתשובתכם.
רמי בן-יוסף עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
22/6/2010
כרמית שלום,
וודאי שיש טעם. אני ממליץ לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום הנזיקין כדי שיסביר לך על הליך הגשת התביעה וילווה אתכם בוועדות הביטוח הלאומי.
אורטל
שאל/ה:
חוב ביטוח לאומי משנת 2000
21/6/2010
שלום קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שמציין כי יש לי חוב עבור אי תשלום ביטוח משנת 2000, בשנה הנ"ל כן עבדתי אבל החברה כבר לא קיימת ולכן לא ניתן להמציא תלושים כיצד ניתן להוכיח אם שולם דמי ביטוח או לא ??(אני לא יודעת אם יש קשר אבל לאחרונה שינתי את שם משפחתי). אודה לכם אם תחזרו אלי בהקדם הנושא דחוף תודה מראש אורטל
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לאורטל
22/6/2010
אין התיישנות על חוב של המוסד לביטוח לאומי. את צריכה לפנות למוסד בכתב ולציין שלא נותרו בידיך התלושים ומשום כך אין באפשרותך להוכי כי שולמו עבורך דמי ביטוח ולהמתין לתשובת המוסד בכדי להתקדם.
צבי
שאל/ה:
וועדה רפואית בלשכת עבודה.
20/6/2010
מה זה וועדה רפואת בלשכת עבודה? העם זה וועדה של ביטוח לאומי?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לצבי
22/6/2010
וועדה רפואית בשלכת העבודה היא וועדה אשר בודקת את כושרך להשתכר אין המדובר בוועדה של הביטוח הלאומי. באם ימצא כושרך לעבוד אזי תשלח לעבוד בעבודות נוספות.
צבי
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה.
19/6/2010
העים לאחר 14 חוגשי עבודה אני זכאי לדמי אבטלה. כאשר חודש אחד מתוכם הייתי בחופש מחלה בעקבות תעונת דרכים?
עו"ד זיו מילר
הגיב/ה:
דמי אבטלה
20/6/2010
כעיקרון חופש המחלה שומר על רצף הימים לעניין אכשרה אך אני ממליץ לך לבדוק באופן מעמיק יותר באתר הביטוח לעניין צבירת הימים הדרושה בהתאם לגילך .
בברכה, עו"ד זיו מילר
amir
שאל/ה:
הודעת פיטורים וזכאות לדמי אבטלה
19/6/2010
שלום,
אני בן 31 – וקיבלתי הודעת פיטורים בתחילת חודש יוני 2010. לאחר תעסוקה רצופה באותו המקום של שנה וחצי. מקום העבודה הבטיח לתת לי חודש מראש – כך שאני נחשב כעובד " החברה" עד ה 10/7/2010. כך שעד התאריך הזה אקבל משכורת כאילו אני עובד ואת כל הביטוחים הפנסיונים . בזמן שנותר . בימים אלו אני מנסה להשתלב במיני עבודות שאינן קשורות לתחום עבודתי האחרון או מה שלמדתי כמו מלצרות וכו'. אינני מתכן להישאר בהם זמן רב . שאלתי: 1. האם ב 10/7/2010 אוכל לסיים לעבוד ב"כל" העבודות הזמניות – ואז לגשת לחתום? 2. האם אני זכאי לדמי אבטלה. 3. האם ידרשו ממני מכתב פיטורים מהעבודות הזמניות – חלקיות שאותן אני עושה ? 4. האם היותי עובד בעבודות זמניות – חלקיות אלו יפגע בזכאותי לדמי אבטלה – החל מהיום שהפיטורים נכנסים לתוקף ?
עו"ד רמי בן יוסף
הגיב/ה:
דמי אבטלה ועבודות זמניות
20/6/2010
אמיר שלום,
בוא נעשה קצת סדר, כל עוד אתה לא מסיים את חודש ההודעה המוקדמת אתה נחשב עובד גם אם תעבוד בעבודה אחת או ב10 מקומות. לעניין דמי אבטלה אתה צריך לעמוד במבחני תקופת האכשרה שאותם תוכל לראות באתר הביטוח הלאומי, בהנחה והתחלת לחתום ואתה מעונ יין להתחיל לעבוד בעבודה שיש לך חשש כי היא זמנית עליך להגדיר בלשכת התעסוקה וגם בביטוח הלאומי כי הינך מתחיל לעבוד בעבודה זמנית ויכול כי תצטרך להמשיך לחתום את יתרת דמי האבטלה וכך תשמר לך יתרת הימים.
בהצלחה עו"ד רמי בן יוסף מילר, בן-יוסף משרד עורכי דין
אמו
שאל/ה:
2 שאלות שקשורות לביטל"א
19/6/2010
1)האים ועדה רפואית של ביטל"א יכולה לא לאשר את מה שניקבע בוועדה רפואית במשהב"ט? 2)האים ועדה רפואית של ביטל"א יכולה לתרום ואו להפריע לתביעת נכות חדשה? שיכולה לנבוע מפגימה קיימת או לא? או לדחות את התביעה הזו על הסף כי להערכת הרופאים בוועדה יש כן שייכות למשהב"ט
אמו
הגיב/ה:
כמה כסף יכול בנאדם לקבל במוצהר מגורם חיצוני
19/6/2010
כלומר עד איזה סכום כולל נישללת קיצבה מהבנאדם אבקש תשובה בחלוקה לדוגמא ידוע לי שאין כפל קיצבאות מגורמים שונים ומדובר כאן על חיים ומוות מבקש כמה שיותר לדייק תודה
עו"ד זיו מילר
הגיב/ה:
משרד הביטחון והביטוח לאומי
20/6/2010
אמו שלום, כל אחת מהוועדות היא וועדה עצמאית לעניין קביעת נכויות או קביעת קצבאות כאלה ואחרות. קביעות של וועדה אחת לא משפיעות על הוודה האחרת.
בהצלחה, עו"ד זיו מילר מילר, בן-יוסף משרד עורכי דין