פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
ילידת נוב1948 סובלת מדלקת פרקים קשה עם תרופות דליות בשני הרגליים עברתי שני נתוחים מחלת סוכר לחץ דם
ויוי-חביבה ארגמן,עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לבתיה
20/5/2010
שלום רב,
כדאי לנסות ולהגיש נכות כללית למוסד לביטוח לאומי.
בהצלחה ארגמן את אמר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עופר
שאל/ה:
קצבת נכות + שר
18/5/2010
שלום רב, אימי נפטרה ב 4/5/2010 אחרי מאבק ממושך במחלת הסרטן ממנה סבלה. שאלתי היא האם היא זכאית לקצבאות ביטוח לאומי בגין חודש מאי מאחר ונפטרה בתאריך שצויין לעיל? תודה, עופר
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
עופר שלום
26/5/2010
צר לי לשמוע על מות אמך היא כעקרון זכאית אולם לאחר מותה לא ניתן להעביר את הזכות הלאה לפי ס' 303 לחוק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלי
שאל/ה:
השלמה הכנסה וימי מחלה?
17/5/2010
משכורתי מחושבת עפ"י ש"ע ובנוסף אני מקבלת השלמת הכנסה. לפני כחודשיים נאלצתי לעבור ניתוח חירום וסה"כ שני אישפוזים כך שנאלצתי להשאר בבית כ-6 שבועות. מאחר ואני עובדת עפ"י ש"ע לא היו לי ימי מחלה ומשכורתי בחודש הראשון היתה כ-480 ש"ח. העברתי לביטוח לאומי את כל המסמכים הרלוונטיים בהתאם לבקשתם ועפ"י הנאמר לי המסמכים מועברים לרופא לאישור. למעשה לא ברור האם מעבר לקצבת השלמת ההכנסה משלם או ישלם הבל"ל גם את ימי המחלה? לחילופין, אם הם אינם משלמים את ימי המחלה בנוסף להשלמת ההכנסה, מדוע עליהם להעביר את כל המסמכים לרופא משלהם, זאת לאחר שישנם אישורי בי"ח? תודה מראש
משה
הגיב/ה:
אחוזי נכות
27/5/2010
מהם אחוזי הנכות המקסימלית בנכות כללית?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
משה שלום
31/5/2010
אחוזי הנכות המקסימלית לקבלת קצבה מזכה לאישה 50% ולגבר 60%,
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
אלי שלום
31/5/2010
המוסד לביטוח לאומי צריך לשלם גם את ימי המחלה לכן העבירו את הטפסים לרופא שלהם שיבדוק את אישורי בית החולים.
מיכל
שאל/ה:
עיקול קצבאות ילדים
16/5/2010
האם ניתן לקבל את קצבת הילדים שלא דרך חשבון הבנק (בבנק הדואר למשל) מכיון שקיימת תביעה של הבנק נגדי ועיקול שהטיל אותו בנק על חשבון חדש בבנק אחר. לתשובתכם אודה.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
מיכל שלום
16/5/2010
אכן קיימת האפשרות לקבל את קצבת הילדים שלא דרך חשבון הבנק אלא באמצעות חשבון בנק הדואר.
יונתן
שאל/ה:
הבטחת הכנסה וסירוב
15/5/2010
שלום, אני מקבל הבטחת הכנסה וזימנו אותי לריאיון לעבודת ניקיון. הגעתי באיחור של 40 דקות ולא הספקתי. רשמו לי סירוב על זה. האם זה חוקי? והאם לבעל תואר אקדמי הם יכולים להציע עבודת ניקיון? תודה מראש.
נתנאלה
שאל/ה:
איזו קצבה עדיפה?
15/5/2010
בעלי נפטר לפני חודשיים והותיר אותי בהריון פלוס שני יללדים קטנים. איני עובדת וכעת אין כל אפשרות כזאת. עובדת הרווחה אמרה לי כי אוכל לבחור בין קצבת שארים או הבטחת הכנסה. האם נכון הדבר? ואם כן, מה עדיף? נתון חשוב: בעלי נפטר בתאונת דרכים ולכן סביר כי אקבל פיצויים עפ"י חוק הפלת"ד: האם במקרה כזה הבטחת הכנסה לא תקוזז מהפיצויי ואילו שארים כן?
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
נתאלה שלום
16/5/2010
צר לי לשמוע על בעלך בעניין זה את צריכה ייעוץ של רו"ח או יועץ מס כדי שתוכלי לבדוק איזה קצבה משתלמת לך ביותר שכן לא ניתן לקבל יותר מקצבה אחת במוסד לביטוח לאומי.
דוד
שאל/ה:
הכרה במחלות לצורך קבלת %נכות
14/5/2010
האם מחלת האוסטופורוזיס היא מחלה מוכרת לצורך קבלת נכות? האם לקוי בשמיעה מלידה מוכר? אני יליד 1936 עליתי ארצה בשנת 1948.
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
דוד שלום
16/5/2010
מאחר ואתה לאחר גיל פרישה לא תהיה זכאי לקצבת נכות כללית אולם כן תהיה זכאי לקצבת זקנה.
שרון
שאל/ה:
שכירה ועוסק פטור
14/5/2010
שלום רב, אני שכירה ובנוסף יש לי עסק קטן (עוסקת פטור) אם מפטרים אותי מעבודה האם אני זכאית לדמי אבטלה? ממקום עבודתי כשכירה אני מרוויחה 95% מהשכר
חני
שאל/ה:
התחשבות מעסיק בשעות עבודה לצורך טיפול בילד
13/5/2010
הודעתי למעסיקי על רצוני להתפטר לצורך טיפול בילדי שנולד לפני 4 חודשים. למיטב הבנתי הסיבות להתפטרות הן לאפשר לי לשהות זמן רב עם ילדי. הבעייה שפונים ללשכת התעסוקה לצורך איתור מקום עבודה אחר ומתאים יותר אני יכולה להתקל בבעייה שיפנו אותי למקומות עבודה שיגרמו לי לשהות זמן רב יותר כאשר אני מרוחקת מבני וזה בניגוד לרצוני ולסיבה שהתפטרתי מעבודתי ,
1. האם אני יכולה לבקש בלשכת התעסוקה משרה עם שעות עבודה פחותות מעבודתי האחרונה ? הרי למטרה זו עזבתי את עבודתי . 2. האם אני יכולה לסרב לעבודות כאילו מבלי שהדבר יחשב לי כסירוב ? 3. מהו פרק הזמן בחודשים מרגע שהתפטרתי שאני צריכה לעמוד בתנאי של עבודה וגישה מהעבודה לבית במספר שעות מצומצם יותר ? הרי לא מצפים שבגלל שהתפטרתי לצורך טיפול בילד לא אוכל לחזור לעבוד יותר שעות זהות או רבות יותר ממקום העבודה שהתפטרתי ממנו .
עודד
שאל/ה:
פריצת דיסקים בצואר
12/5/2010
שלום רב לפני כחודש עברתי תאונת דרכים בדרך למקום העבודה. בבית החולים אליו פינו אותי לא מצאו כלום, אולם לאחר בדיקת CT אשר בוצע בהוראת אורטופד נמצאו לי שתי פריצות דיסק בעמוד שידרה צוארי. עדיין אני סובל מכאבים חזקים והכי מפחיד הוא שהידיים שלי נרדמות כל הזמן. האם ביטוח לאומי מכיר בכך כסוג כל שהוא של נכות אפילו אם היא זמנית?
תודה רבה
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לעודד
12/5/2010
עודד שלום,
עברת תאונת דרכים בדרך לעבודתך ומשכך עפ"י הדין זוהי תאונת עבודה המקנה לך את הזכות להגיש תביעה לחברת הביטוח והן למוסד לביטוח לאומי. (קרי, שתי תביעות)
רצוי להיעזר בעו"ד בתביעות אלה שכן זימון לוועדה הרפואית של המל"ל מצריכה עזרת עו"ד הבקיא בתחום.
כמו כן, אם וכאשר הפגיעה שלך חמורה ומומחה ייקבע כי נותרת עם נכות כלשהי, רצוי להגיש תביעה לביהמ"ש.
עירן
שאל/ה:
ימי זכאות נספרים לפי ימי עבודה או ימים בחודש?
11/5/2010
שלום. קיבלתי מכתב זכאות מביטוח לאומי אבל משום מה חסרים בו עמודים אז אני מציב את השאלה כאן
לפי מה סופרים ימי זכאות שקיבלתי - לפי ימי עבודה בחודש? במקרה שלי 22 בערך או לפי ימים בחודש בכלל
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לעירן
12/5/2010
ערן שלום רב,
תלוי איך הוגדרת בעבודתך האם היית עובד שעתי או עובד חודשי(משכורת גלובלי)
עירן
הגיב/ה:
גלובלי לפי חוזה של 5 ימי עבודה
12/5/2010
עלמה
שאל/ה:
די מיואשת מהמצב...
10/5/2010
בעלי נפטר לפני חודשיים והגשתי בקשה לקצבת שארים. לצערי בעלי לא שילם לביטוח הריוןאומי בשנים האחרונות ואף ישנו חוב בסך 13,000 ש"ח. האם יש בכל זאת איזשהו סיכוי לקבל את הקיצבה? (אני מובטלת,בהריון, ועם שני תינוקות בני שנתיים). כמו כן המל"ל דורשים מסמכים נוספים כגון צו ירושה וכו' (מהיכן אוציא צו כזה?)האם אני חייבת עו"ד שיישפר סיכויי לקבלת הקיצבה?.
ויוי חביבה ארגמן, עו"ד
הגיב/ה:
תשובה לעלמה
12/5/2010
עלמה שלום רב,
יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה באיזור מגורייך ולבקש צו ירושה (ולצרף מסמכים כמו תעודת פטירה וכו') בכדי לפנות למל"ל ולעוד גורמים אחרים-אם צריך.
יעל
שאל/ה:
ליווי לועדת נכות נפשית בביטוח לאומי
10/5/2010
שלום. האם יכול להתלוות אלי לועדה של תביעת נכות נפשית בביטוח לאומי עובד סוציאלי ועורך דין? אשמח לתשובה בהקדם. תודה
רונן גביש, עו"ד
הגיב/ה:
יעל שלום
12/5/2010
לכל נבדק קיימת הזכות להסתייע באדם נוסף אשר יכול להתלוות אליו לבדיקה הרפואית
רבים מנצלים זכות זו כדי להיות מיוצגים בוועדה הרפואית על ידי עו"ד המציג את עניינם בצורה הטובה ביותר.
רמי
שאל/ה:
אחוזי נכות לחולה אלצהיימר וחולה פרקינסון
6/5/2010
לאילו אחוזי נכות זכאי חולה פרקינסון וחולה אלצהיימר?האם צריך אישור על חומרת המחלה ודרגתה?ממי?מה צריך הרופא לציין?תודה
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
מחלות ואחוזי נכות
7/5/2010
שלום רב, כאשר אדם פונה למוסד לביוח לאומי על מנת להכיר במחלותיו ולקבוע נכות כללית המוסד לביטוח הלאומי מזמין את תיקו הרפואי של החולה מקופת החולים. בה חבר. לכן חומר רפואי שתצרף לתביעה היא בבחינת ראשית ראיה למחלתך ואחוזי הנכות מקבעים על פי דרגה וחומרץ המחלה. ליעוץ נוסף נשמח לסייע בכבוד רב, יעל אמר עו״ד
עירן
שאל/ה:
זכאות ל X ימים נמדדת לפי ימים רגילים או ימי עבודה?
5/5/2010
שלום לכם אני ממש מבולבל נקבעה לי זכאות ל125 ימים האם ימים אלה נספרים כולם לפי ימי עבודה? או שמא ימים אלה נספרים ויורדים לפי כל הימים בחודש? כי לפי מקרה 2 זמן הזכאות שלי קטן משמעותית.
כמו כן מהו מספר ימי עבודה בחודש..אני עבדתי 5 ימים בשבוע. האם כך נספרים ימי האבטלה החודשיים שלי? כלומר 20 בערך?
יעל אמר, עו"ד
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
5/5/2010
ראה דו"ח המוסד לביטוח הלאומי שישלח אליך בדואר. הוא מפורט דיו. בהצלחה יעל אמר עו"ד