1. בתשובה לשאלתך, על מוכר הנעליים לפנות למשטרה, להתלונן על גניבה או להגיש תביעה לבית המשפט ולהציג את הראיות שלו לטענותיו.
2. משרד עורכי הדין שלח לי חשבוניות של פרטנר שבהן מצוין שקיים חוב אך לא ברור מה בדיוק מהות החוב. במכתב היתה התראה לפני פניה להוצאה לפועל.
ממה שאני יודע לא ניתן לתבוע בהוצאה לפועל את החייב רק על סמך חשבונית שהוצאה על ידי בעל העסק, אלא צריך להגיש להוצאה לפועל "ראיה שבכתב" (חוזה חתום/מסמך חתום אחר שמעיד על קיום העסקה/החוב)
אני יודע בוודאות שלא קיים בידי פרטנר חוזה/מסמך חתום שכזה ולכן הם "ירדו מהעץ" ולא המשיכו בהליכי הגביה.
4. אחרי בירור ארוך שעשיתי, גיליתי ש"החוב" הוא בעצם בגין זיכוי שפרטנר זיכתה אותי בעקבות פניה שלי בעבר. בטעות פרטנר זיכתה גם את כרטיס האשראי וגם את החשבון החודשי. אחרי שהם גילו את הטעות של ה"זיכוי הכפול" הם ניסו לחייב לאחר כמה חודשים שוב את כרטיס האשראי אך חברת האשראי דחתה את החיוב.
3. התלבטתי האם להגיש תביעה בגין הטרדת השווא ואיומי הסרק של חברת פרטנר כלפיי לאחר שביקשתי לקבל הסבר של מהות החוב או את החוזה החתום או במידה ואין ברשותם חוזה חתום שלפחות יודיעו לי זאת.
מכיוון שלא שמעתי מהם, ירדתי גם אני מהעץ.
6. עכשיו אחרי שהם הכניסו אותי לרשימה שחורה ומסרבים לתת לי כל שירות, אני שוקל מחדש האם כדאי לטפס על העץ מחדש...
7. בחזרה לדוגמת מוכר הנעליים שהבאת:
אם תרכוש נעליים ותשלם עליהם (ותחזיק בידיך גם חשבוניות שמאשרות את התשלום) ולאחר שנה כשתבוא למוכר הנעליים ותבקש לרכוש זוג נוסף, הוא יסרב למכור לך בטענה שאתה חייב לו עוד כסף על הזוג הראשון ועד שלא תסדיר איתו את המחלוקת הוא לא מוכן למכור לך זוג חדש?
8. אסור לשכוח שלא מדובר בחנות נעלים או בדוכן פלאפל, אלא בחברה ענקית כמו פרטנר שלדעתי אסור לה לנהל "רשימות שחורות".
אם יש לה טענה לחוב - שתפנה להוצאה לפועל/לבית המשפט.
אם היא לא עושה את זה (כי אין לה הוכחות), אז לדעתי ההתנהלות שלה איננה בתום לב אלא בגדר "סחיטה באיומים".
מה דעתך?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר