שלום, בתאריך 24.2.2014 רכשתי יונדאי אקסנט מספר רכב 26-602-73 ממגרש הרכב בראשון לציון, מנהל הסניף, אוריאל, הדפיס לי את פירוט הטיפולים של הרכב ושמתי לב שחסר טיפול 60 אלף ק"מ.
אוריאל המנהל אמר לי לא לדאוג והמכונית עברה טיפול על ידי שלמה סיקסט והוא ישלח לי את האסמכתא של הטיפול בקרוב אחרי שיקבל אותו ממטה החברה, האמנתי לאוריאל והחלטתי לרכוש את הרכב למרות שחסרה האסמכתא לטיפול אך סמכתי על אוריאל מנהל הסניף שישלח לי אותו.
לאחר 3 ימים קיבלתי את הרכב אך עדיין לא קיבלתי את האסמכתא לטיפול 60000 ק"מ, המשכתי לנדנד לאוריאל ולאחר כמה ימים הוא שלח לי אסמכתא בכתב שהמכונית עברה טיפול במוסך יונדאי (כלמוביל)בפתח תקווה.
היה לי מוזר שהרכב עבר טיפול תקופתי במוסך היבואן מכיוון שאני יודע לשלמה סיקסט יש מוסכים משלה ושם הם מטפלים ברכבים שלהם. ביקשתי מאוריאל שיבדוק את האסמכתא כי לי זה נראה מוזר שהם טיפלו במוסך היבואן, אוריאל בדק ואמר ששם המכונית טופלה בוודאות.
נסעתי למוסך יונדאי בפתח תקווה איפה שרשומה הכתובת במכתב שנשלח אלי משלמה סיקסט, בדקתי במוסך האם הרכב ביצע שם טיפול, לאחר בדיקה של מחלקת השירות ובמקביל הראיתי להם את המכתב ששלמה סיקסט שלחו אלי, הם אמרו לי שאין להם שום תיעוד לטיפול 60 אלף הק"מ כמו שרשום במכתב המצורף בתלונה זו. הם היו המומים ממכתב זה ואפילו מנהלת השירות במוסך אמרה לי שהמכתב הזה שיקרי והרכב שנקנה לא עבר אצלם שום טיפול 60 אלף ק"מ, פעם אחת הרכב היה במוסך שלהם להחלפת אלטרנטור וזהו.
צילצלתי לאוריאל מנהל סניף ראשון ואמרתי לו שהמוסך אמר לי שהרכב לא עבר טיפול 60 אלף קמ והמכתב ששלמה סיקסט שלח אלי הוא שיקרי, אוריאל היה די בהלם ואמר לי שהוא לא זה שכתב את המכתב אלא זה מכתב שהגיע אליו מהנהלת החברה ויבדוק בצורה מעמיקה את תלונתי ויחזור אלי.
לאחר יומיים של בדיקות אוריאל אמר לי שהוא לא הצליח להשיג תשובות ולא אסמכתא לטיפול 60 אלף הקילומטר שהרכב עבר, אמר לי שאני אגש לעשות טיפול 60 אלף ק"מ על חשבון החברה ונסגור את העניין, שאלתי אותו לגבי המכתב השיקרי שהם שלחו אלי, לא הייתה לו תשובה לזה.
למחרת אמרתי לאוריאל שאינני מעוניין לבצע טיפול במוסך שלהם, אני לא מאמין להם לשום מילה ואני ניגש למוסך מורשה של יונדאי על מנת לבדוק את הרכב בצורה יסודית, לפי ההתנהלות שלהם אני לא בטוח שהרכב עבר בכלל טיפולים לפי הוראות היצרן, ואני רוצה חוות דעת ממוסך מורשה שלא קשור אליהם, ובמידה ויהיו ליקויים שיתקנו את הרכב ואני אשלח לשלמה סיקסט את הקבלה.
נכון לעכשיו עדיין לא החלטתי מה לעשות עם עסקת הרכישה הזאת, מבחינתי שלמה סיקסט ביצעו עבירות פליליות, הראשונה זיוף מכתב שבו הרכב עבר טיפול וככל הנראה נכון להיום לא עבר שום טיפול.
השנייה היא עבירה על חוק מכירת רכב משומש, לא ביצעו את הטיפולים לפי הוראות יצרן למרות שאמרו לי שעשו את הטיפולים לפי הוראות יצרן ולדעתי הם גם מחוייבים לזה (גילוי נאות).
אני שוקל את צעדי אך אני איני יודע מה הכיוון, לגשת למשטרה ולהגיש תלונה כנגד זיוף או ללכת לבית משפט לתביעות קטנות?
אני אשמח לתשובה מהירה,
אבי שכטר